3 günüm kaldı, evimi nasıl hızlı toplayıp taşınabilirim?

0 oy
264 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (19 puan) tarafından

Ev topluyorum 3 günüm var acil önerileriniz var mı

Ve hem taşınacağım ev hem bu ev nasıl temizlicem kimse de yok etrafımda koli mi yapayım ev mi temizleyeyim düzeni sürdürmeye mi çalışayım bilmiyorum biz kadınların işi o kadar zor ki

10 Cevaplar

0 oy
önce (10,687 puan) tarafından

Bende geçen sene üç günde taşınmak zorunda kaldım hamile halimle 

Tabakları streçleyip kolilere koydum. Tencere tava ne varsa streçleyip koydum koliye kırılma çizilme olmasın diye. Ve kolinin içinde ne varsa tek tek yazdım ki karışıklık olmasın diye  Örneğin, Mutfak, su bardakları ve çay bardakları, Salon kitaplar ve tv eşyaları gibi. Çok kolay oldu öyle. Bir ay önce ablamın evini de o şekilde topladım. Dizmeye gidemedim yardımına ama tek başına da hiç zorlanmadı. Her şey tek tek yazdığım için karışıklık olmamıştı. 

Temizlik konusuna gelince, topladığın bütün eşyaları kolileri bir odaya diz. Sırayla topla. Önce çocuk odasını topla mesela orası bitince temizle çık. Daha sonra mutfağı aynı şekilde o şekilde çok kolay oluyor. Taşınacağın yeni evinde sadece dolap içlerini sil kaabca tozunu al çünkü taşınırken yine kirleniyor. Dizdiköe temizler sin 

-Reklam-
0 oy
önce (304 puan) tarafından

Hiç taşınmadım ama arkadaşlarım önce mutfağı kolilemekle başladı sonra elbiseler zaten büyük ev aletlerini taşımacılar kolilemiş öyle 

0 oy
önce (197 puan) tarafından

Rabbim kolaylık versin. Yanlız olmak ve taşınmak o kadar zor ki seni çok iyi anlıyorum.  Mecburen şu 3 günde gece gündüz demeden yapacaksın sonra evine geçince Allah Kerim. Yeni geçeceğin ev her türlü mahvolacak onun temizliğini dert etme. Aşırı kirli bir ev değilse tabi. 

Bu ev içinse kıyafetlerin hepsini askıyla çarşafa sar, bulaşıkları streçle kolile kolilere isimlerini yaz. 

Bu evin temizliği ise eminim ki zaten çok pis değildir. Her yaptığın odayı tüm eşyalarını çıkar süpür sil 

0 oy
önce (32,899 puan) tarafından

Tabakları streçleme kolilere mutlaka yazı yazma mutfak banyo y odası salon gibi ve indirirkende ona göre koyarlar  açma özellikle aradığın bir şey için beş koli açmak zorunda kalmıyorsun. Ağır kiyafeleri hurçlama. Bazılarını mesafe yakınca çöp poşeti ile direkt koyuyorlar büyük poşetle bol bol koli bandı streç film. Ve gittiğin evi öncelikli temizle çıktığın ev boşaldıktan sonra arkandan böyle bir süpürür toparlar çıkarsın 

0 oy
önce (3,378 puan) tarafından

Instagram da görmüştüm 

Dikey dondurucunun içine saklama kaplarını yerleştirmiştiler.

Kaşıklığı içindekilerle olduğu gıbı streçleyıp koliye yerleştirebilirsin.

Çamaşır sepetin durumuna göre deterjanların yerleştirebilirsin içine.

Bulaşık makinesine tablet paketini kolaybilrisin. 

Kolilere numara verıp bir yere numaraları ve içinde ne olduğunu yazmak daha iyi iş görür bence. Kolinin 2 3 yüzüne numara yazabilirsin. Ben öyle yapacam bu defa

0 oy
önce (5,347 puan) tarafından

Eğer maddi durumunuz müsaitse hiç ellemeyin taşınma firmaları az bir ücretle eşyaları bile kendileri koliliyor ben burda en son 3 sene önce taşınmıştım firma ile anlaştım hiçbir şeye elimi sürmedim herşeyi onlar halletti taşıdı yerleştirdi

önce (5,347 puan) tarafından

Şimdi taşınacagınız evin önce camlarını temizleyip perdeleri asın yerleri tamamen temizleyip üzerine muşamba ile kapatın taşınınca sadece kaldırıp 1 kere temiz su ile silerseniz çok büyük kolaylık olur banyo temizliğini tamamen yapın gerisi çorap söküğü temizlik olur

0 oy
önce (65,905 puan) tarafından

koli al marketlerden koli bandiyla saglamlastir bir odaya topla ustlerine yaz kiyafetleri de posetle digerlerini crsaflara sarabilirsin Allah yardimcin olsun

0 oy
önce (52 puan) tarafından

1 hafta önce taşındım cam olan herşeyi kâğıda sardım kolilerik bi tabak kırılmış sadece çamaşırları da valla koydum büyük çöp poşetlerine biraz da olsa kolaylaştı öyle 

0 oy
önce (7,664 puan) tarafından

Trendyolda büyük çöp torbası gibi seffaf tasinma torbaları satılıyor battaniye yorgan yastık hepsini icine alıp topluyor tavsiye ederim yine trendyolda strec var aynalı şeyler ve koltuk sarmak için onun harici küçük koliler yaparsan taşıması kolay olur kıyafetleri de askılık da asılı şekilde yerlestir 

0 oy
önce (110 puan) tarafından

Bende taşınırken hep aceleye denk geldi ev temizlemeye giderken barrdakları kasanın içine koyup tabaklarıda kovanın içine koyup temizlik yapmaya giderken götürüyordum yavaş yavaş sonra yerleştiriyordum mutfagı elbiseleri vs ya çuval yada bavulun içine koyuyordum ama kırılcak olanşarı gece gündüz gidip gelip gmtürüyorduk arabayla

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3 gün kala taşınma süreci nasıl planlanır?
Taşınmaya 3 gün kala yapılacak en önemli şey, temel ihtiyaçları içeren bir valiz hazırlayıp diğer eşyaları kategorize etmektir. İlk olarak mutfak gereçlerini ve ağır eşyaları kolilemeye başlayın, temizlik için ise profesyonel bir destek almanız veya sadece yüzeysel bir hijyen sağlamanız zaman kazanmanızı sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ev taşırken koli yapma ve temizlik sırası nasıl olmalı?
Taşınma sürecinde temizlik ve toplama işini eş zamanlı yürütmek yerine, önce taşınacağınız boş evi temizletmek daha pratiktir. Eski evinizi ise koli işlemleri bittikten sonra sadece detaylı süpürerek ve toz alarak hızlıca teslim edebilirsiniz, böylece enerjinizi koli yapmaya odaklayabilirsiniz.
Tek başına ev taşırken nasıl organize olunur?
Tek başınıza ev taşırken en verimli yöntem, bir odadan başlayarak tüm eşyaları kolilemek ve etiketlemektir. Düzeni korumak için kendinize küçük hedefler belirleyin, ağır eşyaları taşımak için mutlaka nakliye ekibinden destek isteyin ve kişisel eşyalarınızı temizlik malzemelerinden ayrı bir kutuda tutun.
Yeni taşınacak ev temizliği için nelere dikkat edilmeli?
Taşınmadan önce yeni evin temizliği için yapılabilecek en iyi şey, detaylı bir temizlik ekibi ile çalışmaktır ancak zaman kısıtlıysa sadece mutfak, banyo ve tuvalet gibi hijyenin kritik olduğu alanlara odaklanın. Odaların yerleşimini eşyalar girmeden önce planlamak, temizlik sonrası taşınma karmaşasını en aza indirir.
Taşınırken eşya düzeni nasıl korunur?
Eşya düzenini korumanın en iyi yolu, her kutunun üzerine hangi odaya ait olduğunu yazan etiketler yapıştırmaktır. Bir odayı tamamen toplayıp bitirmeden diğerine geçmeyin ve temizlik ürünlerinizi, ilk gün lazım olacak eşyalarla birlikte ayrı bir çantada hazır bulundurun.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 529 göst.
3 Haziran 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Alaska (4,501 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 546 göst.
5 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Tombikana (779 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 905 göst.
28 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Edaaydgan (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,336 göst.