Dış görünüşe bakarak partner seçimi yapmak doğru mu?

0 oy
625 göst.
önce Diğer kategorisinde (180 puan) tarafından

Ben bazı durumlarda dış görünüşe önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Geçen gün yazdım buraya zaten adam kadını dövüyor diye.

Kızı görseniz çok güzeldi,erkek klasik keko tipli keko tıraşlı biriydi 

Yanlış anlamayın bu kadınlar hakediyor demiyorum ama hiç mi akıl yok anlamıyorum.

Daha demin de gördüm birini adam klasik soytari tıraşi,yanındaki kıza bağıriyordu.

Demek istediğim şey yakışıklılik değil, adamın tipinden belli yani,sadece tipi değil, tıraşı giyinişi  ben soytarıyım diye bağırıyor 

Acaba kadınlar neye dayanarak bunlarla sevgili oluyor hiç anlamıyorum 

8 Cevaplar

+3 oy
önce (4,536 puan) tarafından

Pek çok nedeni olabilir.

Güzelliklerinin farkında olarak büyümemişlerdir belki. Dış görünüşe göre hareket etmiyor olabilirler. Dış görünüşü dünya standartlarına göre güzel olan her insanın içi de aynı oranda güzel değil.

Bir de erkeği o traşla yargılamak bence doğru değil. Saç kesimi evet belli bir güruha  aitmiş gibi hissettiriyor veya onları andırıyor olabilir ama bu o tür insanlar gibi bir yaşam tarzına sahip olduğunu göstermez.

Nitekim benim eşim de kenarları kestirip ortasını bırakır. Klasik bağcılar çocuğudur. Ama asla keko  değildir.

Ben de güzeller güzeli miyim, hayır. Ama ruhumun değerinin farkındayım.

Adamın bağırması hoş olmamış, aldatma vb büyük sebepler hariç kavga edilmesi taraftarı değilim. Tartışırken normal sesle konuşursun. Muhatabına bağırıyorsan zaten seni anlamadığını düşündüğün için bağırıyorsun. O zaman o an tartışmanın pek manası yok. Sular durulur, sakince konuşulur. Adamın bağırması burada çok yanlış.

İnsanların ilişkileri bizi ilgilendirmez. Günümüzde çoğu insan dış görünüşe göre ilişki kursa da aklı olan evvela ruha sonra kalp güzelliğine bakar.

Zaten diyorlar ya; erkekler görsel varlıklardır, güzellik ararlar. Kadınlar işitsel varlıklardır, güzel sözler duymak isterler. O keko(!)nun ağzı laf yapıyor olabilir. 

önce (180 puan) tarafından

Ben buna pek katılmıyorum elbette dış görünüşe yargılamak hoş değil,ama dediğim tipleri görseydiniz bana hak verirsiniz

Kolları dövmeli, saçları yanlar sıfır üstü kalsın,elinde tesbih 

Zaten bu kişilere keko denir

Nitekim de sosyal medya kadınları döven kişilerde az çok aynı profilde

Tabiki herkesi aynı kefeye koymak yanlış ama bence dış görünüş her şey değildir ama çok şeydir

önce (4,536 puan) tarafından

Bağcılar ve esenler tarafı işte.

Ama yanlışınız var, o insanların belki pek azı o sandığınız hayatı yaşıyorlar ama onlar sebebiyle adları çıkıyor.

Epigenetik dediğimiz çevresel faktörler çok büyük rol oynuyor burada.

Bakmayın, bu adamlar neredeyse her akşam camilerde derneklerde vakıflarda oturur 2 saat Allah kelamı sohbet dinlerler. Yardıma ilk onlar koşar.

Anlattığınız türden insanlar var evet ama onlar o traşı yapıyor diye her öyle traşlıyı aynı kefeye koymamak lazım. Bir bakarsın kötü olanlar yarın stil değiştirir ama kötü damgası hala iyi olanlar üzerinde kalır. Önyargıyı bırakmak lazım.

Ben de eşimle ve çevresiyle tanışana kadar haberlerde duyduğum kadarını biliyordum. Adana gibi işte, orası da bir nevi keko memlekettir ama sor bak bir adanalıya, nasıl kral adamlar çıkar içinden.

Genelleme yapmamak lazım yani. Doğuluları başka türlü algılayan kesim yüzünden bir zaman boyunca o tarafı cahil bellediler ama hayatında görüp görebileceğin en samimi, en sıcak ve en misafirperver insanlar burada çıkıyor.

Antalyalıyım ben, babam kütahyalı. Batı tarafındayım yani. Her ne kadar ege halkına sıcak deseler de bana göre çok soğuklar mesela. Doğululara göre kıyas etsek hele buz gibiler.

Yani her sakallı molla olmadığına göre her traşlı da keko olmuyor. 😁

-Reklam-
0 oy
önce (17,686 puan) tarafından

Lisedeyken o tiplerde. Korkardım öyle biri ile evleneceğim diye de korkardım hep 😂

Bazı kızların hoşuna gidiyor demek ki 

Ben hiç muhatap olmazdım o yüzden onlarda bana yaklaşmazdi,burada linç yememek için tam tam fikrimi yazmadım 😃 ama bizim ülkemizdeki kadınlarda onların ne tipte olduğunu bile bile onlarla takılıyor, sevgili oluyorlar sonrada şiddet görüyorlar 

önce (17,686 puan) tarafından

Bence o tiplere bakanlar da onları. Karakterinde serserivari seviyorlar tarzları öyle :)

0 oy
önce (137 puan) tarafından

Bence aileden sevgi, ilgi ve destek görmeyen bir çok kız kendi aile bireyine en yakın olmak istediği  kişiye (genelde babaya) benzeyen birine sığınıyor. Aslında o boşluğu doldurma çabasına giriyor. Tipe değil de o karaktere bağlanıyor. Boşuna demezler kızlar annelerinin kaderini yaşar diye. Aslında kader denilen şey tam da bu kısır döngü. Bunun farkına varıp kendini dönüştüren ve geliştiren nadir insan vardır malesef

Bacım,bir çoğumuz babamızdan öyle waw ilgi gitmedik,hatta tam tersi o tarz kişileri görünce daha çok kaçtık,😃

Şaka bir yana ama çok üzülüyorum hala geçen günki kadını döven kişi aklımdan gitmiyor 

0 oy
önce (33,018 puan) tarafından

Dış görünüşün önemsiz olduğunu asla düşünmüyorum o insanla yakınlaşacaksın aynı yatağa gireceksin neslin ondan devam edecek çocukların o insana benzeyecek birazda güzel yakışıklı olması düzgün görünümlü olması gerekiyor. Maalesef bir kesim öyle insan seviyor bir kesimde kendine fazla güveniyor ben onu değiştiririm diye :) mümkün mü tabiki hayır. 

Sadece dış görünüşünü önemseyenler yanlış tek kriter değil ama kriterlerden biri olmalı bence..

Doğru diş görünüş tek kriter değildir.her şey değildir ama çok şeydir.

Bir de benim en çok değinmek istediğim nokta yakışıklilik değil,demek istediğim adamın tipinden belli keko olduğu dövmelerinden hal ve hareketlerinden belli,ne diye onla sevgili olursunki

önce (33,018 puan) tarafından

Duruş bakış davranış her şeyi dahil ederek tanımladım yakışıklı güzel olması değil düzgün görünümlü olması ve bunun davranışa yansıması da önemli 

0 oy
önce (3,406 puan) tarafından

Şerfsz sevıyor bazıları 

0 oy
önce (2,166 puan) tarafından

Bende katiliyorum kasinin gozunun guzelligi degil onlar Allahin takdiridir lakin birinin tarzi karakterini yansitir hepimiz oyle degil miyiz dusuncelerimiz fikirlerimiz hayata bakis acimiza gore giyinmiyo muyuz 

0 oy
önce (3,021 puan) tarafından

Aklıma bi arkadaşımın bana söylediği şey geldi 

Eşim normal traşlı bi insan ama çoğu fotoda gülmediği için garip çıkıyor adamın sıfatı bi arkadaşım bana mesaj atıp sana bişey diyeceğim bana söylemek istediğin bişeu var mı eşin hakkında demişti anlamadım ne söyleceğim ki dedim yani biraz tipi bozuk somurtgan duruyor ya sana şiddet falan uyguluyor izlenimi aldım dedi ben şok eşim normalde yüz yüze bakıldığında gayet masum hatta çocuk tipli birisi kimse 30 yaş üzeri olduğunu bile tahmin edemiyor Max 24.25 diyorlar asla şiddet falan görmedim korkusundan tartışmaya bile giremiyor hemen ağladığım için kıyamıyor yani hahah kızın aklına nerden geldi hala daha anlam vermeigirım 

İstisnalar dışında evet tipten belli oluyor kimin ne olduğu 

0 oy
önce (8,458 puan) tarafından

Eşgal tip diyorlar onlara bazen de hırt 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İlişkilerde dış görünüş ve giyim tarzı karakter hakkında ipucu verir mi?
Evet, dış görünüş, giyim tarzı ve kişisel bakım alışkanlıkları bireyin karakteri, öz saygısı ve yaşam tarzı hakkında önemli ipuçları verebilir. İnsanlar giyimleri ve dış görünüşleri aracılığıyla sosyal kimliklerini ve kendilerine verdikleri değeri yansıtırlar. Ancak, sadece dış görünüşe bakarak bir kişinin tüm kişiliğini veya karakterini tam olarak analiz etmek yanıltıcı olabilir; gerçek kişilik davranışlar, değerler ve iletişim biçimi ile zaman içinde ortaya çıkar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Neden bazı kadınlar dış görünüşü olumsuz sinyaller veren erkeklerle beraber olur?
Kadınların veya genel olarak insanların dış görünüşü uyumsuz veya güven vermeyen kişilerle beraber olmasının altında psikolojik, sosyal ve duygusal pek çok karmaşık neden yatar. Bunlar arasında özgüven eksikliği, yalnız kalma korkusu, duygusal manipülasyona yatkınlık, empati duygusunun yoğunluğu veya karşı tarafın karakterini zamanla değiştirebileceğine dair iyimser bir inanç yer alabilir. İlişki seçimleri genellikle bilinçaltı süreçler ve geçmiş deneyimler tarafından şekillenir.
Sağlıklı bir ilişkide partner seçiminde dış görünüş ne kadar önemlidir?
Sağlıklı bir ilişkide dış görünüş, ilk çekim için bir faktör olsa da, uzun vadeli bir uyum için en son sırada gelmelidir. Temel belirleyiciler güven, karşılıklı saygı, ortak değerler, iletişim becerileri ve duygusal olgunluktur. Sadece dış görünüşe odaklanmak, karakter uyumsuzluklarını göz ardı etmeye ve ileride duygusal veya fiziksel istismar gibi ciddi sorunların yaşanabileceği sağlıksız dinamiklerin oluşmasına zemin hazırlayabilir.
İlişki kurarken bir kişinin karakterini nasıl daha iyi analiz edebilirim?
Bir kişinin karakterini analiz etmek için onun diğer insanlara, özellikle hizmet sektöründeki çalışanlara, ailesine ve arkadaşlarına nasıl davrandığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca, stres anlarındaki tepkileri, çatışma çözme biçimi ve size karşı olan tutumu karakteri hakkında en gerçek bilgileri verir. Sadece dış görünüşe değil, kişinin eylemlerinin tutarlılığına ve sözleri ile davranışlarının birbirini destekleyip desteklemediğine odaklanmak daha sağlıklı sonuçlar verir.
İlişkide şiddet belirtilerini dış görünüşten anlamak mümkün müdür?
Şiddet belirtilerini doğrudan dış görünüşten anlamak her zaman mümkün değildir; ancak saldırganlık eğilimi taşıyan bireylerin beden dillerinde, öfke kontrolü sorunlarında ve çevresindekilere yönelik kaba davranışlarında bazı ipuçları bulunabilir. Sürekli bağırma, küçümseme, kontrolcü tavırlar ve ani öfke patlamaları ciddiye alınması gereken kırmızı bayraklardır. Bu tür işaretler görüldüğünde, kişinin dış görünüşünden bağımsız olarak güvenliğinizi ön plana almalı ve mesafeli durmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 620 göst.
25 Eylül 2021 Diğer kategorisinde İstanbullu (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,390 göst.
0 oy
5 cevap 701 göst.
7 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Merveadiyaman (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 811 göst.
2 Eylül 2020 Diğer kategorisinde ÖzEn (398 puan) tarafından soruldu