Parkta bebeğime laf atan kadına nasıl tepki vermeliyim?

0 oy
503 göst.
önce Diğer kategorisinde (134 puan) tarafından

Nefret ediyorum,bu kadar utanmadan rezillik çıkaran insanlardan etrafta kim var kim yok utanmadan hareket edenlerden nefret ediyorum.

Arkadaşimla sabah  dışarı çıktık hava güzeldi.

Neyse normal olarak bebekte vardı yanımızda.

Bizim bebekte biraz etrafa gülücük saçanlardan

Bizim buradaki parklarda kamelya var kamelyalar genelde dolu oluyor onun dışında banklara oturuyoruz banklarda çok yakın yan yana denilebilecek seviyede 

Neyse yanımızda da bir çift vardı kadın telefonla konuştu galiba ayaktaydı bir tık arka taraftaydi.

Adam bir şey demedi maşallah Bebek çok tatlı sevebilir miyim dedi bebeğe gülümsedi ve kafasını okşadı

Yemin ediyorum sadece bu kadar daha da ötesi olmadı

Kadın gördü birden telefonu kapattı ben anladım zaten o tipi görünce ben anladım boş konuşacak

Geldi yemin ediyorum yüksek sesle başkalarının çocuklarını bu şekilde sevmeyi biliyorsun ordan da bize pis pis baktı sonra koluyla kocasını çekti (sanki adamı aldık) bize de o kadar bank boştu buraya mi otura otura burayı mi oturdunuz dedi.(O kadar bank boş değildi birkaç bank boştu orda da gençler sigara içiyor diye bebeği sokmadik)

Biz şok olduk  kalkıp cevap versen rezillik çıkacak etraftakiler bize baktı o kadın utanmadı ben utandım.

Biz kalkıp gitti,sonra kadın konuşmaya devam etti kocasida kalkıp diğer tarafa doğru yürüdü.

Ben mı çok sessiz kalan biriyim insanlar mı çok utanmaz bilmiyorum ama bu kadar kıskançlık yapacaksanız hiç dışarıya falan da çıkmayın bizleri de rezil etmeyin .

ben hakkımı helal etmek istemiyorum

19 Cevaplar

+1 oy
önce (1,635 puan) tarafından

En İyi Cevap

Bende senin gibi davranırdım. Ağız dalaşına girsen oohooo seni suçlu çıkartır edepsiz. Ağzımı boş insanlara yoramam. 

-Reklam-
+3 oy
önce (3,388 puan) tarafından

Evet anormal davranmış ama kadın belli ki kocasına güvenmiyor. Adamda da suç var. Ben muhafazakar oldugum için böyle düşünüyorum tabiki ama başkasının çocuğunu sevmek niyetiyle temas edecek kadar yakınlaşmak doğru değil. Annesini tanımıyorsun etmıyorsun. Ne alaka bırak da içinde kalsın uzaktan tebessüm et geç. Bence siz de doğru olanı yapmışsınız bu kadar çirkef birine cevap verilmez.

+2 oy
önce (796 puan) tarafından

O an orda cevap vermeliydiniz ,siz kalkarak sanki suç sizde gibi bir durum olmuş kadına laf vermişsiniz resmen neden kalktınız ki 

önce (134 puan) tarafından

Kocası bile kalktı gitti söyle betimleyeyim kollari kıvrım ve belinde boş boş bağırarak konuşuyor.

O duruşta olan bir kadına ne söyleyebilirsinki ,zaten diğer banklarda sigara içtiklerini söyledim bu seferde kocasına dönüp yüksek sesle konuşmaya devam etti başkalarının çocuklarını sev sev diye

Ben küçük bir şehrin ilçesinde yaşıyorum herkes olmasada büyük çoğunluk birbirini tanıyor hiç rezillik çıksın istemedim herkes bize bakıyordu

önce (796 puan) tarafından

O zaman kocasıyla kavgalımıydı acaba da  gelmiş sinirini sizden çıkarmış bilmiyorum ben olsam oturduğum yerden kalkmazdım en azından 

Biri anlatınca ben de öyle derdim hem bana bağırıyor hem kocasına bağıriyor herkes bize bakıyor en doğrusu kalkmak diye düşündüm 

+1 oy
önce (1,491 puan) tarafından

Hiçte rezil olmazdın ağzının payını vermeliydn

+1 oy
önce (1,384 puan) tarafından

Seviyesiz insan o kadar çok ki! Susmakla iyi yapmışsınız.cunku bu insanlarda kavganın dozu yok. Kufretmekten, rezillik çıkarmaktan çekinmezler . Uysan başka dert... Öte yandan susunca da aziyorlar iyice .  Ama siz kendi seviyenizi korumuşsunuz. Hastalar 

+1

Ben de öyle düşündüm parkın ortasında bağırıyordu herkes bize bakıyordu cevap versem bağırmaya devam ederdi birde burda çoğunluk birbirini tanıyor

önce (1,384 puan) tarafından

Seviyeli olmak her zaman iyidir. Kadın kadın gibi olmalıdır.. o tarz insanlar kendi haysiyetlerini koruyamıyorsa bu bizim kişiliğimizden taviz vereceğimiz anlamına gelmiyor.. :)

+1 oy
önce (10,705 puan) tarafından

Kadının yaptığı tartışmaya kapalı, başlı başına saçmalık zaten ama ben asıl size takıldım. Neden susup kalkıyorsunuz? İlla rezillik çıkramaya gerek yok. Rezillik olmadan da hakkını savunabilirsin, hele ki böyle bir durumda 🤯

Orda kadının yanında susup arkasından hakkımı helal etmiyorum demekle olmuyor. Orda desen belki kadın sende helallik isteyecek bu şekilde sende vebaline girmiş olabilirsin 

+1 oy
önce (1,159 puan) tarafından

Normalde hiç ağız dalaşı sevmem ama bu durumda asla sessiz kalmazdım. Senin gibi diğer tarafta sigara içiyorlar dite açıklama da yapmazdım. Hayırdır, senin sıkıntın karın ağrın ne? Çocuğumla parka gidip nereye oturacağını sana mı sorucam? Küçücük bebeğin varlığından rahatsız olacak kadar nasıl bir ruh hali yaşıyorsun da bize çatıyorsun diye o kadını oraya lafla gömerdim

Peki yaşadığın yer küçük bir ilçe olsa çoğunluk birbirini tanıyorsa o anda herkes size bakıyorsa kadın hala bana ve kocasına bağırmaya devam ediyorsa.

Ben galiba çekingenim biraz 

+1 oy
önce (2,402 puan) tarafından

Ben olsaydım dışarı çıkarken kocanın kafasına birfahakine çuval geçir boynuna da zincir tak öyle çıkart derdim 

Dengesizler ya 

+1 oy
önce (248 puan) tarafından

Neden hep böyle olaylar sizi buluyor 

0 oy
önce (1,175 puan) tarafından

Kız cevabını vereydin ya niye kalkip gittin suçlu senmisin sanki diyeydin ya sana mı sorcam nerde oturcagimi tapulu malinmi istediğim yere otururm seni alakadar etmez hakkin yok benimle konuşmaya diyeydin ay kız 

Kocası bile kalktı gitti söyle betimleyeyim kollari kıvrım ve belinde boş boş bağırarak konuşuyor. O duruşta olan bir kadına ne söyleyebilirsinki ,zaten diğer banklarda sigara içtiklerini söyledim bu seferde kocasına dönüp yüksek sesle konuşmaya devam etti başkalarının çocuklarını sev sev diye Ben küçük bir şehrin ilçesinde yaşıyorum herkes olmasada büyük çoğunluk birbirini tanıyor hiç rezillik çıksın istemedim herkes bize bakıyordu

önce (1,175 puan) tarafından

Kız olsun olsun istersen rezillik çıksın rezilligi çıkaran o zaten sen degilsin mi bacım 

0 oy
önce (83 puan) tarafından

Belki cocuklari olmuyordur diye kiskanmistir 

0 oy
önce (10,239 puan) tarafından

Onun sınırı size degilki kocasına zaten patlamaya yer arıyormuş adama si? Bahene etmis

0 oy
önce (32,924 puan) tarafından

Hadsize had bildirmekte gerekiyor. Hanımefendi kişiliğimi bozmayı sevmem ama böyle durumlarda susulmaz. Ben kendi halinde çoğu zaman sesi bile yükselmeyen biriyim ama bu kadar kaptırmaktan korkuyorsan tasma tak. Nereye oturacağımı size soracak değilim derdim. 

Sorun burda adamda ya öyle bir ruh hastası ile birlikte olmayacak ya onu tedavi ettirecek ya da böyle hareketler yapmayacak. Ama sessizlik değil bunun çözümü 

0 oy
önce (9,518 puan) tarafından

Bu kıskançlık değil ki hastalık Allah akıl fikir versin

0 oy
önce (7,684 puan) tarafından

Yapistiracaksin lafları niye sessiz kalayım ne mecburiyetin var

0 oy
önce (513 puan) tarafından

Yani bebek etkilenecek hic görmeyeceğiniz biri bu sekilde ruh hastasi bir insanla muhatap olmamaniz en dogrusuydu. Kafa düzgün calissa boyle bir durum yaşanmaz bu insana neyi anlatacaksın anlamaz ki :)))))) 

0 oy
önce (2,141 puan) tarafından

Disardan bakinca sacmalamis tabiki de kocasinin huyunu suyunu bilmiyoruz belki zihniyeti pis biridir ondan oyle yapmistir gerci o zamanda da size laf soylememesi gerekiyo 

0 oy
önce (6,531 puan) tarafından

Muhtemelen adam kendi çocuklarına ilgi vermiyordur kadın üst iste başkalarının çocuğunu sev sev dediğine göre de bundan siz ne alaka da hıncını sizden almış. 

önce (904 puan) tarafından

Belki de çocukları yoktur adam istiyordur kadın istemiyordur böyle de durum olabilir 

0 oy
önce (904 puan) tarafından

Böyle biri karşıma geçip konuşsa "Yaw siktr git kocana çocuk dogur o zaman belanı bende arama" şak diye yapıştirirdim lafı kanciga bak hem suçlu hem güçlü 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Parkta bebeğimi seven birine karşı gösterilen tepkiler nasıl yönetilmeli?
Parkta bebeğinizi seven bir yabancıya karşı oluşan olumsuz tepkileri yönetmek için öncelikle sakin kalmalı ve kişisel alanınızı korumaya odaklanmalısınız. Karşınızdaki kişinin yersiz tepkisi sizin suçunuz değildir, bu yüzden kendinizi savunma gereği duymadan ortamdan uzaklaşmak en sağlıklı yoldur. Gerginliği tırmandırmamak adına tartışmaya girmeyin ve çocuğunuzla birlikte güvenli hissettiğiniz başka bir alana geçerek gerginliği sonlandırın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kamusal alanlarda yabancıların bebeği sevmesi konusunda sınırlar nasıl çizilir?
Kamusal alanlarda bebeğinizle vakit geçirirken sevgi gösterilerine karşı net sınırlar çizmek en doğal hakkınızdır. Bebeğinizin tanımadığı kişiler tarafından sevilmesini istemiyorsanız, nazik ama kararlı bir şekilde 'Lütfen bebeğime dokunmayın' veya 'Şu an rahatsız edilmesini istemiyorum' diyerek reddedebilirsiniz. Sınırlarınızı belirlemek, bebeğinizin güvenliği ve sizin huzurunuz için oldukça önemlidir.
Parkta yabancıların sergilediği kaba davranışlar karşısında ne yapılmalı?
Parkta diğer insanların kaba veya saldırgan davranışlarıyla karşılaştığınızda, en etkili yöntem doğrudan muhatap olmamaktır. O anın gerginliğini üzerinize almadan ortamdan uzaklaşmak, hem sizin hem de bebeğinizin stres seviyesini düşürür. Etraftakilerin baskısı veya yargılayıcı bakışları altında kendinizi suçlu hissetmek yerine, odak noktanızı sadece bebeğinizin huzuruna çevirerek olay yerini terk etmek en iyi çözüm yoludur.
Bebekli annelerin sosyal alanlarda karşılaştığı gerginlikler neden yaşanır?
Bebekli annelerin sosyal alanlarda yaşadığı gerginlikler, genellikle karşı tarafın kişisel mutsuzluğu, kıskançlığı veya empati yoksunluğundan kaynaklanır. Toplumsal nezaket kurallarının ihlal edildiği bu tür anlarda sorun sizin varlığınız değil, karşı tarafın kendi kontrolsüz duygularıdır. Bu durumla karşılaştığınızda olayı kişiselleştirmeyin; insanların kendi içsel çatışmalarını dışarıya yansıttığını unutmayın.
Dışarıda huzursuzluk çıkaran insanlara karşı nasıl bir duruş sergilenmeli?
Dışarıda huzursuzluk çıkaran insanlara karşı en doğru duruş, vakur ve sessiz kalmaktır. Kendi değerinizi ve huzurunuzu korumak için gereksiz tartışmalara girmemek, bebeğinizle olan kaliteli vaktinizin bölünmesini engeller. Tartışma başlatmak veya haklılığınızı kanıtlamaya çalışmak, genellikle kaba davranan kişilerin beklediği ilgiyi onlara vermek anlamına gelir; bu yüzden ilgisiz kalarak ortamdan uzaklaşmak en etkili yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 726 göst.
17 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Happymommy (2,161 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,789 göst.
5 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 757 göst.
16 Mart 2020 Diğer kategorisinde Mavi Rüya (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 717 göst.