Önce tedbir sonra tevekkül. Allah bir daha yaşatmasın. Peki ne kadar hazırız bu gerçekle yüzleşmeye. Ben sanırım değilim, ama hazır olmak zorundayız. Deprem çantamızı hazırlayalım ve deprem anında lütfen koşturarak dışarı çıkmayalım. Evin uygun ve güvenli yerinde cenin pozisyonu alalım. Deprem bitene kadar bu şekilde başımızı ve boynumuzu koruyalım. Deprem sona erdiğinde deprem çantamız ile birlikte merdivenleri hızlıca kullanarak aşağı inelim ve toplanma alanına ulaşalım... Benim deprem çantamda bunlar var ekleyeceklerim de var belki size fikir olur. Mevsime uygun çantamızı güncelleyelim.. . Bir adet battaniye . Eşim ve benim için kışlık polar . Kışlık kalın çorap, eldiven, şapka, kazak . Yara bandı, gazlı bez, pamuk ,makas . Düdük, yedek pil ve el feneri . Tuvalet kağıdı, çöp poşeti
Hazır olmalı ama inan insan onu almayı düşünemiyo ben yapmıştım ama akıl gidiyor o annn
Aslında çok güzel bir durum ancak o panikle o düşünceyle insan ayakları çıplak çıkıyo dışarı ben gecen ilk deprem olduğu zaman valla afedersin bildiğin mal gibi kala kala kaldım dışarı bile çıkamadım dondum kaldım
1,491,958 soru
24,378,938 cevap
348,560 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın