0 oy
1,650 göst.
Diğer kategorisinde (2,560 puan) tarafından
Ben algilayamiyorum yaa cogunuza yanlış gelebilir ama cinsellik dyince neden sadece erkekler dusunuluyo. 9 ay zorlu süreç gecirmisiz doğum yapmisiz 40 gun duruversinler bi zahmet bu ne nefsine hakim olamama. Dikislerimiz var rahmimiz kendini toplayamamis 5 dakikalik zevkleri icin neden hem gunaha girip hem sagligimizi riske atiyoruz. Erkektir bos birakilmaz erkektir gozu kayar erkektir yok baska bisey yapar. Bu dusuncelerle zaten erkekklerin yaptiklarini siz mesrulastiriyosunz. Yapinca aaa gordun mu bos birakti kocasi baska yol buldu. Ne igrenc bi dusunce. Yapacak adam koynundan cikma yine yapar. Onlara bisey olsa biz beklemiycekmiyiz degil 40 gun aylarca bekleriz. Bizimde nefsimiz var o zamn derlermi kadindir gözü kayar kadindir duramaz. Kendinize biraz deger verin lütfen. Kocaniz sizi dusunse zaten boyle bisey istemez. Sizin de gonlunuz varsa bilemem tabikii

25 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Soruyu acan post sahibi arkadasimiz belirttiginiz gbi aman kocam baskalarina gitmesin vs diye belirtmemis. Düşüncesi bu yöndeymis belirtip yargilamak da bi o kadar sacma. Ayrıca postta gordm ki herkes direk hayir demis lakin belli bi kaynak vs bile belirtmemis. Hamileligmden beri bu durumu araştırıyorum. Kocam baskalarina gitmesin diye degil. Aman nefsim durmaz vs sinden degil. Lakin bilmedigim bi konu aman etraf oyle söylüyo deyip neden tamam deyip geciyim.arastiriyorum öğrenmeye çalışıyorum. Bin aklin olsa da bir farkli akla danis mantigiyla soruyorum. Burasi gebelik dışı soru ve sohbet bölümü herkes istediği soruyu belli kural ve saygi cervcesinde sorabilir. Siz post altında yorumunuzu belirtirsiniz. Uyar yada uymaz. Ekstra gidip post acip yargilamak nedir?
tarafından
Dikkatliyimdir :))
tarafından
Bence eşi anlayisli biri ve bu yüzden dar dusunuyor rahtca konusuyo empati yapmayı çok şükür rabbim ki benim esimde anlayışlıdır bana dedirtmez bile beni düşünüyor benden önce ama öyle eşler varki burda okuduğumuz çevrede gordgumuz biraz empati yapmak lazım yeni bebeği olmuş eşi bu konuda anlayışsız die elinden geleni yapmak yerine kimse çıkıp baba evine gitmez bence maalesef her erkek adam olamıyor evlendikten sonra bunu anlayan he kdinda boşanıp gidemiyor azcik empati onlarda isterdi senin benim gibi cinsellik aşkla yaşamayı esimde saygı gormeyi yani kendine değer vermediklernden değil bence deger gormeye gormeye kendilerini unuttuklarindan
(2,560 puan) tarafından
+1
Ben babasinin evinemi gitsin dedim.benmi anlatamiyorm kendimi sizmi algilayamiyosunz beni. Yorumlara dikkat ettiyseniz zaten öyle esi olanlara sabır diledim. Benm soyledigim konu tamamen farklı. Günah sağlık boyutu farklı sadece ne yapiyosaniz kendinz için yapin dedim. Kimseye kocam seni zorluyo babanin evinemi git dedim. Lutfen doğru okuyun. Birini yargilamayin derken yargilamayin. Dar görüşlü oldugumu da dusunmuyorum herkesin görüşü kendine kimse kimseye biseyi kabul ettirme cabasina girmesn.
tarafından
E sen niye giriyosun o zaman çabaya ?
(2,560 puan) tarafından
+1
Yargilamadigimi soyledim sadece siz de yancilik yapacaginiza kendiniz algılamaya calissaniz iyi olur
-Reklam-
+1 oy
(4,757 puan) tarafından
Aynen öyle tatlım haklısın kuzum benim 
(2,560 puan) tarafından
Kiz valla insani strese sokuyolar kocacim sagolsun dikislerim iyi olana kdar elini surmedi 2.5 ay kdar milletinki 40 gun beklemiyo. İnsan dusunuyo acaba niye istemiyo soğudumu cirkin mi geliyorm milletinki 40 gun beklemiyo bnmki niye yanasmiyo :D halbuki beni dusunuyomus kocacım yaparken de nasil kibar catlaklarimi flan seviyo :)
(4,757 puan) tarafından
Maşallah sevginiz daim olsun inşallah canım benim ne güzel işte onu bunu boşver kocan seviyor anlayışlı gerisi boş zaten milletn çenesi her dk laf yapar tatlım
(2,560 puan) tarafından
Amin cümlemizin. Eve geliyorum yorgunluktan kafan gözün dagilmis zaten gece uyuyamiyosun yorgunsun ben senden böyle birşeyi nasıl isterim dedi valka düşünduklerimden utandım :S
(4,757 puan) tarafından
Ne güzel canım benim
+1 oy
(1,865 puan) tarafından
 Hamilelik degıl doğum sonrasıda dahi olmamalı. Hatta normal gunluk hayatta bile biz haz giderici obje degiliz.Tabi bazi durumlarda  doktorun değerlendirmesine de  bağlı aynı zamanda. Bu yazdıklarının toplumda yaşanıyor olmasının sebebi ataerkil yapıya sahip olunmasi ya da öyle aileler tarafından büyütülmüş olmak. Bir erkek kadına kadın olarak değer veriyorsa yapmaz zaten. Ne kadar cokxsevse de yapıyorsa o zamanda kadını obje olarak görüyordur. Ancak erkekten ziyade kadın kendine değer verecek. Ayetler bile iki cinsiyete inmiş öyle erkeğe helal kadına haram diye birşey yok. Toplum ve kişi kendini ötekileştirmemeli. Birde seks sadece bacak arası demek değil böyle de yanlış bir algı var. Öncelikle kadın kendine değer verecek ki başkalarında ona değer versin saygı duysun.
(2,560 puan) tarafından
Evet istediğim cevap tam da bu. Kimseyi yargilamiyoruz günah sağlık boyutuna girmiyorum. Müslüman değildir gunahi takmaz ağrısı sızısı yoktur sağlığı takmaz. Önemli olan kadinin ne istediği ne düşündüğü
+1 oy
(7,485 puan) tarafından
Canim bu konu öyle bir konuki bilmedigin icin cok kolay yargilamissin. Once kisaca dini boyutunda bi bilgi aktaracam. Eger bir kadin ilk lohusaliginda 30gun kan gorup kesilirse abdest alir ibadet eder ama iliski caiz olmaz 40gunden once. Ikinci gebelik yasayip lohusaliginda yine ayni sekilde kanama gorurse bu kadinin lohusaligi 30gun olir ve 30dan sonra ilişki caiz olur. Bu bir örnek sayi degisebilir 25de olur 35de olur 40 a kadar yolu var. Eger bu konuyu iyice arastirip ogrenirsen demek istediğmi anlarsin. Boyle durumda olan biri 40 çıkmadan ilişkiye girdi diye gunaha girmez. Sagligi icin esiyle beklerse amenna.40cikinca kanama devam etsede özür olur iliski yine caiz olur. Ama herkes esim disari kacar söyle olur diye düşünmüyor. Rabbim kari koca arasinda bu munasebeti vermis. Bize yargılamak dusmez. Zaten kendini bilen adam karısına sıkıntı vermez. Senin benim kocam anlayışlı ama bazi erkekler okadar bu konuda aciz ki kadinlari zor durumda birakiyorlar cozum aramak zorunda birakiyorlar. O kisinin ne yasadigini asla bilemeyiz. Boyle bu sekilde yargilaman kirici bence. Sonucta kimse cani yana yana bise yapmak istemez.  40gun sabredin demissin simdi 40gun durunca 41.gun hemen kadin sagligina kavusuyormu sence.? Konustukca uzarda bu konu. Icini bilmeden insanlari yargılamak kirici olmak bu kadar kolay olmamali canim.
(2,560 puan) tarafından
Kimseyi kırmak istemedim o soruyu görünce aklima geldi kişisel hicbisey yok. Dedigim ne yaparsanz yapin kendinz istediğiniz için yapin. Herkesin şartları aynı değil tabi ama bu saygıyı icimize yerlestirirsek bizden yetişen bireyler farklı olacak ben kimseyi yargilamiyorm benm lafim tamamen erkeklere ve erkegi yucelten bu kdar onemseyen zihniyete
(1,231 puan) tarafından
+1
Bence yapılacak en doğru yorumu yapmışsın Nihan .Fatma arkadaş yazdıklarında çok çok haklı ama keşke o sorunun üzerine yazmasaydi
(7,485 puan) tarafından
Insanlar bazen bilmiyor. Maalesef haram olduğunu bile bilmeyen ler var belki buraya yazip ogreniyorlar. Hani herkes herşeyi bilemezki canim. Tamam belki sen onu yargilamak icin yazmadin ama o pozisyona dustun. Ha o post olmasa bile yine boyle bise yazman dogru değil. Harama dikkat ettikten sonra esinle biseler yasaman kötü karsilanmamali. Bu erkegi yuceltmek degilki sonucta bunun vebalide var. Konuyu cok uzatmak istemiyorum canim farkli yerlere gitmesin. Umarim anlatabilmisimdir demek istedigimi :)
(2,560 puan) tarafından
Ben onu bunu şunu yargilamiyorm bayanlara bisey demiyorm erkeklere lafım tamamen. Kadinlar olarak sadece erkeklerin yaptiklarini mesrulastirmayalim diyorm azıcık kendinize deger verin diyorm günah veya saglik boyutuna girmedim. Sadece erkeklerin boyle davranması yanlış dedim. Bi kac kişi yanlış anladı. Kimseyi yargilayamam haddim değil bunun icin once kendim mükemmel olmam gerekiyo sadece benm fikrim diye de belirttim kırıcı olduğumu da dusunmuyorum
(7,485 puan) tarafından
Peki canim sağolasın.
+1 oy
(2,051 puan) tarafından

Çok güzel yazmışsın cnm ellerine sağlık :)

0 oy
(807 puan) tarafından
Haklısın canım. Allah kocamdan razı olsun hiç beni bunaltmaz o konuda. Zaten erken dogum riskim var hepten yasak bize. Bir kere olsun lafını yapmıs insan değil. 40 gün dişlerini sıkamıyolarsa zaten diyecek bişey bulamıyorum. 
(2,560 puan) tarafından
Aynen öyle canim çocuk ikimizin cocugu ben o kdar seyi cekiyosam o da uckurunu tutuvercek 40 gün kusura bakmasın
0 oy
(117 puan) tarafından
Çok haklısın hemde her konu da tek tek .  Erkeklerimizin nefsuzliguni 40 gün e bağlıyoruz maaalesef koynundan çıkma geen yapar çok haklısın asla güvenmem hiv bi erkeğe .  
(2,560 puan) tarafından
5 dakikalik sey icin karisini dusunmuyosa zaten sevgisinden suphe ederim yanii. Allah oyle dusunen erkeklere akil fikir en onemlisi vicdan merhamet versin
0 oy
(1,422 puan) tarafından
Hislerime tercuman olmussun canim 
(2,560 puan) tarafından
Aslinda erkegin korkması lazım dikiş var sonucta orda yirtilirmi açılır mi insan yanasamaz. Yani ben erkek olsam korkarim :D
(1,422 puan) tarafından
Bende erkek olsam korkarim hem dusunurumde esimin cani acir mi diye ama maalesef erkekler bizim gibi degiller yinede kadinin kendini onemli hissedip birlikte olmak istemiyosa tehlike goruyorsa dile getirmesi lazim
(2,560 puan) tarafından
Aynen oyle bos birakmayim dusuncesiyle kendine eziyet etmek cok sacma. Bence özel bişey ihtiyac gibi görülmemeli iki tarafinda hazir olmasi gerekiyo
0 oy
tarafından
Aynen oyle canim sana katiliyorum yani hicmi kendilerini dusunmiyolar anlamiorum cidden yapan her turlu yapar dedigin gibi
(2,560 puan) tarafından
Yani kendileri de istiyosa karisamayiz tabi :) hemen karşıt post aciyorm diye laf yapmışlar kendi düşüncem bu benm kimseyi yargilamadm neden yapiyosn diye
tarafından
Zaten basliktada yazmissin benim dusuncem diye yanlis yerlere cekiolar ya
(2,560 puan) tarafından
Yorum yapcaktm dha çok kişi gorsun belki bizim gibi dusunen vardir arada kalmis olankar vardir diye paylasmak istedim dert olmuş
tarafından
Bosver canim ya takma
(2,560 puan) tarafından
Yok canım ne takcam .d
0 oy
tarafından
Doğru diyosn canım ama böyle düşünmek bizi değersiz yapmıyor... 
tarafından
Ben karsiyim cidden 40i bitmeden kendini dusunmeyip iliskiye girenlere ya gozu kayar diye evet bak saglikliyken tabikide dikkat ediceksin ama dogum yapmissin yaa ya enfeksiyon kaparsa yada ne bilm dikisleri patlarsa napicak
(2,560 puan) tarafından
Yaa biz yapmayinca bize gunah tamam da o baska şeylere gözü kayinca yapinca gunah değil mi tutsun kendini beklesin gunah sadece bize mi oluyo. Bazi erkekleri gercekten anlamıyorum
tarafından
Ya zaten normal gunde bizde yapariz yani ama bu durum cok farkli bisey
(2,560 puan) tarafından
Aynen bundada anlayış gostersnler bi zahmet
tarafından
Aynen oyleeeeeee
0 oy
(144 puan) tarafından
Duygularıma tercüman olmaz :)))) yahu zaten uykusuz yorgun bitmiş haldeyiz 40 gün söyle dursun 6 ay içimden gelmedi valla :)
(2,560 puan) tarafından
İnsan oturduğu yerde uyuyakaliyo tuvalete gidemiyorm eşim gelene kdar oldu bide adamin uckurunu dusunuyum :)
(144 puan) tarafından
Hiç valla :))) ben anne olduysam o da baba oldu ben cefa çekerken ona sefa sürdürmem :)))
(2,560 puan) tarafından
Yani onlarin kiyamamasi gerekiyo pamuklara sarilmamiz lazim bence :)))
0 oy
(757 puan) tarafından

Alkisliyorummm <3

(2,560 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum .d
0 oy
(13,583 puan) tarafından
Haklısın canım biz kocamla 9 aydır birlikte olmuyoruz çünkü bebeğimiz bizim için daha önemli hiç bir zaman da acaba biri var mı diye gelmedi aklıma yapıcak olan koyunundan çıkar yine yapar çok şükür öyle bir adamla hayatımı birleştirmedim
(2,560 puan) tarafından
Çok şükür şanslıyız biz. Rabb'im merhamet vicdan Allah korkusu versin böyle dusunmeyenlerin kalbine
(13,583 puan) tarafından
Amin canım benim çok şükür
0 oy
(669 puan) tarafından
Hem dinimizce sakıncalı hem tıp olarak zaten dinimiz de ve tıpta yasak olan şeyler genelde paraleldir bişey yasaksa boşa değildir anne olan bayanın 40 gün boyunca bütün kanalları açık olur ve enfeksiyon kapma eğilimi çok yüksektir o yüzden 40 gün beklenmesi uygun görülmüştür eşini düşünen ve bilinçli  olan bi koca böyle bi istekte zaten bulunmaz bu insanlardaki bu sabırsızlığı anlamak gerçekten çok zor sanırım eşim bilinçli ve anlayışlı olduğu için çok şanslıyım  : )
(2,560 puan) tarafından
Rabb'im herkesin karşısına bilinçli anlayışlı insafli vicdanli insanlar cikarsin çok şükür biz şanslıyız kocaman kalp emojisi :))
(669 puan) tarafından
:))) aynen aynen:)))
0 oy
(232 puan) tarafından
Aynen bence de çok haklısın çok doğru söylemişsin katılıyorum sana 
(2,560 puan) tarafından
Hakli olmak istemedim sadece fikrimi belirttim ama bazi arkadaşlar yargiladigimi düşünmüş herkes istediğini yapabilir sadece kadin olarak kendimize deger vermeliyiz önce
0 oy
(645 puan) tarafından
Bende senin gibi düşünüyorum erkekte biraz eşini düşünmeli 
(2,560 puan) tarafından
Aynen öyle ikimizin çocuğunu dünyaya getirmisim sonuçta
0 oy
(1,456 puan) tarafından
Çok doğru bir noktaya deyinmissin canım benim.
(2,560 puan) tarafından
Kimilerine göre yargilama olsa da bencede ben hakliyim :D
0 oy
(707 puan) tarafından
Çok haklısın biz söz vardır yapacak olan kapı deliğinde olsa yine yapar.Allah erkeğe yeter ki şeref ve namus vicdan versin.bu bir karakter meselesi bence.karakteri bozuksa herşey zaten bahane olur.bayanlar kendini erkekler kadar düşünürse bir sorun olmaz sanirim.onceligimiz kendimiz ve sağlığımız olmali
(2,560 puan) tarafından
Aynen öyle erkektir yapar diye tepemize cikarmisiz ne isterlerse hemen olmuş karakter simarikligi tamamen. Biz kendimize deger verip saygi duyarsak karsi taraf da mecbur saygi gostercek. Koca icin suslenmek koca icin biseyler yapmak bana yanlış geliyo hersey tek taraflı olunca. O da bana suslensin o da bana masa hazirlasn kendinizi özel hissedin evlilik erkek üstüne olmamali bence bayanlarinda istekleri var
(707 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum birde bayanlarda kilo aldım eşim beğenmez esin fit yafa senin istediğin gibi mi Sen endişe duyuyorsun insan önce kendi mutluluğu düşünmeli sonra diğerleri esin için giyin süslen o benim için ne yapıyor bunu sorgulamak lazım.bende şükür bir sıkıntı yada eşimde bir takıntı yok burda okudukça hayret ediyorum.
(2,560 puan) tarafından
Begenilme duygusu hepimizde var ama insanın kendine saygısı cok dha önemli
0 oy
(7,137 puan) tarafından
çok doğru şu erkektir yapar eder laflarına bende sinir oluyorum dediğin gbi sabah akşam koynunda da olsan yapacak olan her şekilde yapar 
(2,560 puan) tarafından
Yanii o yuzden en başta kendimize saygı
0 oy
(597 puan) tarafından
İlişkiye girmeyi isteyen taraf kadın da olabilir sonuçta dikişi azdır veya yoktur fiziksel olarak kendini iyi hissediyordur ve arzu duyuyordur illa erkek meselesi değil bence sorun bunun burada tartışılması 40 gün yasak mı yasak ( kuran-i kerimin hangi ayeti adını hatırlamıyorum ama türkçesini okumuştum kadınların kanamalı dönemlerinde erkeklerin kadınlarla birlikte olması açık ve net bi şekilde yasaklanmış bu da tamamen kadını korumak icin) sen yine de bi şekilde ilişkiye girmek istiyorsan gir kardeşim bize ne bizden ne umarak soruyorsun buradaki insanlar bişey olmaz dese olmayacak mı ya da sen kafaya koyduysan burdakiler girme dedi diye girmeyecek misin herkes kendi iradesiyle hareket eder
(597 puan) tarafından
Tepkim size degil zaten siz gayet doğru bişey söylüyorsunuz tepkim burda öyle yapsam böyle yapsam günah olur mu diye bi kaçış yolu arayanlara
(2,560 puan) tarafından
Yok benmde tepkim size değil :)) bence bu konuşmaların burda konusulmasi da doğru değil. Gunah ve sagliksiz olduğu belli her ikisini veya ikisinden birini dusunmuyosan yaparsn kocanla senin aranda kalir kefaret ödersin Rabb'im affeder belki. Bu kdar dillenmesi ve kadinlarin kendini düşünmemesi ihtiyac gibi görmesi yanlış
(597 puan) tarafından
Zaten kadınların pek çoğu kendi değerinin farkında değil ki kocalarının köleleri gibi davraniyorlar malesef
(2,560 puan) tarafından
İste en başta erkekler böyle yetistiriliyo hepimiz anneyiz saygı duyan ve bekleyen bireyler yetistirmemiz gerekiyo
(597 puan) tarafından
Kesinlikle katiliyorum

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 843 göst.
25 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde ASMIRA&TOPRAK&RUZGAR (4,332 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 860 göst.
2 Nisan 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+5 oy
13 cevap 739 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Hayalseveranne77 (540 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 517 göst.
14 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,028 soru

12,293,856 cevap

38,281 kullanıcı

Kategoriler

...