0 oy
468 göst.
Diğer kategorisinde (128 puan) tarafından

Bebeğim 5 buçuk aylık. Alışkanlıklarını daha doğrusu alıştırdığim yanlışları sıralıyorum :

1 kundaklamadan uyumuyor 

2 Sallamadan uyumuyor 

3 önceden den sallayıp uyuttuğumda uyurdu artık bıraktığım anda uyanıyor. Kol kanat kalmadı lütfen yardım edin. Bunları bırakabilen anneler nasıl başardınız? Anlatır mısınız acaba?

Teşekkürler

Birde sevgili anneler çokkk güzel bir uyku düzeniimiz vardı. Akşam 9 da uyur sabah 8. 30 da uyanırdı. Gece bir kere emmek için uyanıyordu. O da bozuldu. Bir yeri ağrımıyor. Atak haftasıda değil? Ne olabilir sizce? Uzun oldu kusura bakmayın. 

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bende bekleyeyim surda :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
hic sallamadim hala memede uyuyor canim 
0 oy
(2,865 puan) tarafından
Benim kızım normal sallama ile değil de dizimde anne karnı pozisyonunda sallayınca uyuyor sadece yada kucakta 
0 oy
tarafından
Canım bende sallayarak uyutuyorum ilk kızımı da böyle büyüttüm. Ben ilk kızımı iki yaşına yakın bıraktım sallamayi şimdi seninki çok küçük benik biceklerim ona uymaz:))) çünkü ben kızımı bırakırken gündüz uyutmazdim gece de sallama gerek kalmadan uyurdu gece alışınca gündüzde uykusu gelince gidip yatardı ama şimdi seninki küçük uyumamasi mümkün değil gündüz uyuması lazım.. 

 Şunu söylüyorum canım bazen gelişimsel olarak uyumayabikiyirkar benim ilk kızım bı aralar böyleydi sonra düzeldi. Bazen gece sabaha kadar kipirdayip durdu sonra düzeldi.   Demek istediğim belki geçici biseydir ayağından indirince uyanması. Birde ses arıyor olabilir mi sessiz ortamda uyutmaya çalış canim
(128 puan) tarafından
Öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz yorum için. Ayağımda sallamadım hiç sevemedi. Emzikte kabul etmedi. Gece beşiğinde gündüz ise ana kucağında uyuyor. İkisindede sallamak zorunda kalıyorum. Kundağı da bırakmam gerekiyor tabii. Önce hangisini bırakmalıyım sizce.? Gece dönmemesi için sağına soluna yastıklar koyuyorum.Gündüzde bu arada gece gibi sessiz oluyorum ikimiz oluyoruz zaten evde bende kitap okuyorum o uyurken.
tarafından
Ankadil cnm ana kucağı daha zordur tabi çünkü ayakta en azından sallayıp yemek yerdin nebilim çay içersin ama ana kucağında öyle değil. Bence önce ana kucağını bırakmalısın. Önemli olan senin inat olman .. inan bana zor oluyo bazı şeyler ama bebekler iki hafta içinde alışıyor yeni duruma. .
0 oy
(2,722 puan) tarafından
Bnde bekliym surekli zirzir gecede 5 6 kez uyaniyoz 
(586 puan) tarafından
Ay aynen ya bende senin gibi bıktım vala
tarafından
Canım daha uyanır zaten gece. Çünkü artık düşlerinin zamanı da geliyor. Dış zamanı daha çok kalkarlar şuan benim ikinci kızım 6.5 aylık ve inan bana sabaha kadar on kez kalkıyorum heralde.. emdiginden değil kendini sakinleştirmeye çalışıyor.
0 oy
(496 puan) tarafından
Dişlerini kontrol edin geliyor olabilir ondan huzursuzlanmustir düzen bozulmuştur sallama işini de ben kızımı 3.5 yadina kadar salladım sonra kendi bıraktı kreşe başlayınca =)) 
(128 puan) tarafından
Dişlerini hergünnn kontrol ediyoruz ama yok yok yok :)) Ben o zamana kadar halterci olmazsam iyidir :D
(496 puan) tarafından
Dur daha 5 ayda yıldım diyorsun ben kucağımda yemek yapıyordum ayrıca annem kanser hatasıydı ona bakıyordum her türlü ihtiyacını karşılıyorum ev temizlik yemek hepsi benim ustumdeydi bamam 74 yaşında huysuz ayrıca birde onunla uğraşıyorumdum yat kalk haline şükret kuzum
(128 puan) tarafından
Orası öyle tabi. Sizin işinizde çok zormuş Allah kolaylık versin inşallah arkadaşım
(496 puan) tarafından
Teşekkürler ne kadar zor olduğunu düşünürsen o kadar zor gelir basit düşün basit olsun hayatın yol alsın
0 oy
tarafından
Atak haftası 6.ayda Başlar en fazka 2 hafta sürer canım 

Sallama daha fena alismasin benden sana tavsiye öyle de böyle de ağlıyor uyumamakta direniyor kendi hâline bırak zorlama asla bunu unutma ne kdr zorla bişey istersen asla yapmaz hem yemek konusu hem uyku konusu 

Zaten acikinca yer uykusu gelince uyur 

Sen kucağına al sakinlestir biraz sohbet edin 
(128 puan) tarafından
Peki dediğiniz gibi sallamayı bırakınca uyuduğu saatlerde değişmez mi?
tarafından
Değişir ama sen yine ayarlarsn merak etme mesela sallayarak yarım saate uyur demi .. ama sallamadan uyuyunca o yarın saatte sen kitap oku ninni ac veya o şekil yine aynı kapıya geliyor canım
0 oy
(15,745 puan) tarafından
Salladım ben beşikte 6 aylık oldu kendisi sallamadan uyudu şuan da ya memede yada ayağımda 5 10 dk içinde uyur 

Kundaga gelince alistirmissn bu hiç iyi değil kundaklama artık pes etme illa ki yorulup uyuyacak 
(128 puan) tarafından
Sanırım son noktaya geldim evet. Sırf uyusun diye alıştırdım oğlumu.kundağı ve sallamayı bıraksam uyuduğu saatlerde değişecek öyle değil mi?
(15,745 puan) tarafından
Bak şimdi bebek kendi uyku saatini kendi belirler sen yor bak ağladığı ve huysuz olduğunda bil ki uykusu geliyor
0 oy
tarafından

Artık sakın kundak yapma bebeğini 5 aylık bebek olmuş bir kaç gün önce burda okudum senin gibi kundaklamış bebeği birisi yan koymuş annesi sabaha kadar nefes alamadan vefaat etmiş çok Üzgünüm demiycekdim ama önlemini al öyle yatırma sakın düz bile yatırsan öylede kusmuğunu yutabilir yüzünün üzerine yatır inan bana çok rahat uyuyo ben öyle yatırıyorum ilk oğlumu da öyle büyüttüm ben 

0 oy
(2,840 puan) tarafından
senin su yasadiklarinin tumuuunu ben yasiyorum 5gundur gecede memede filan uyuyan cocuk uyumaz oldu hep bi mizmiz aglak huzursuz ... kundaksiz uyumaz oldu uyutuyorum hahh uyudu diyip inanki korkumdan salladigim yere birakiyom daha kalkarken bi bakiyom uyanmis ve agliyo ayyy hep agliyo delircem bende
0 oy
tarafından
benim oglum.3 yasinda halaaaa salliyorum.ayagimda ....:((
0 oy
(7,412 puan) tarafından

Canim disi rahatsiz edebilir bi yeri agriyor olabilir yada hic bise yoktur huy degistirir. Bu bebisleri anlamak zor valla. Kolik sesleri denedin mi hic canim. Benjm kizim kolik olmadığı halde fon sesiyle uyur yani uykuya gecmesini hizlandiriyor.

Sallamaya alıştırınca cok zor oluyor ya. Yatarak emzirsen o sekilde uykuya dalsa oyle besigine koysan canım.  Bir iki aglar falan ama duzelir belki. Allah yardimcin olsun.
(128 puan) tarafından
Aminnnn. Allah razı olsun arkadaşım :)

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 486 göst.
12 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Oglumalis (1,088 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 331 göst.
18 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,056 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 471 göst.
14 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Buket masal (2,361 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 264 göst.
26 Ocak 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

381,006 soru

11,406,669 cevap

34,943 kullanıcı

...