Tek kelime ile ifade edebilirim aslında. SAYGISIZ insan benim şu hayatta en katlanılmaz bulduğum insan tipidir zira şu hayatta başımıza gelen ve gelebilecek tüm olumlu, mutlu kılan, huzur veren duygular saygıdan damıtılr ve tum ilişkilerin temeline dinamit yerleştiren duygu ise saygısızlık.
Bir insanın şahsiyetine saygı duymak, kişiliğine, karakterine, zevklerine, isteklerine, tercihlerine saygı duymaktir. Bunlara saygı duyan insan ise asla sizinle fikirlerinizi tartışmaz, empoze etmeye çalışmaz, sizi eleştirmez ve yönetmeye çalışmaz.
Kişiliğinize saygı duyduğu için sizi kimse ile kıyaslamaz
Duygularınıza saygı duyduğu için sizi hoşgörü ile karşılar, eleştiri yağmuruna tutmaz hoşgörü ise merhameti doğurur. Size yalan söylemez iki yüzlü davranmaz
Fikirlerinize saygı duyduğu için düşüncelerinizin aksini dik biçimde ifade etmez, şahsınıza saygısından istek, zevk ve özelliklerinizle dalga geçmez, kendini sizden üstün görmez, sizi önemser ve ego ile hareket etmez.
Kısaca tüm olumlu duygular saygıdan doğar.
Saygı ise öz yani kendine saygıdan.
Ve ben nezaket yoksunu, saygısız insanların kendilerine de saygısı olmadığını açıkça görüyorum.
Onlardan açık ara nefret ediyorum