0 oy
430 göst.
Diğer kategorisinde (738 puan) tarafından
32-33-34 hafta arasinda doğum yapaniniz var mı birkaç sorum olacak? Prematüre annesi olmak zor mu? Mutlaka zordur ama kuvezden değil de kuvezden çıktıktan sonraki süreci çok merak ediyorum evde bakımı zor oluyor mu? Bebeğiniz kaç gün kuvezde kaldı ve eve gelince nelere dikkat ettiniz? Şimdiden teşekkürler cevaplar için..

7 Cevaplar

0 oy
(4,102 puan) tarafından
 Benim kizim 34 haftalikken dogum yaptim cnm kuvess almadilar ama ewevgetirince sut emmedi kontrole gotrnce kuvese aldilar kilo kaybetmş sonra ewe getrince biraz sordu ewet onun icin biraz fazla titiz olman lazm
(738 puan) tarafından
Mesela neler yapmam lazım inşallah erken doğmaz erken doğarsa da nasıl yaparım bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
(1,240 puan) tarafından
Canim ben değil fakat ablam 35 haftalikti sanırım yanilmiyorsam doğum yaptı susuz kalmis mecburi sezeryanla aldilar... 40 gun hastanede kaldi sonra eve yolladilar fakat bilmiyorum erken dunyaya geldigi icin mi suan 2 yasinda fakat cok hastalaniyor herseyden nem kapiyor cabuk enfeksiyon kapiyor bu sekilde canim.
(738 puan) tarafından
40 gün mu neden o kadar fazla kaldı ki oysa ilerleyen haftalardaki bebekler daha az kalıyor kuvezde haliyle gelisimleri de gününde doğanlarla aynı olmuyor bunyeleri zayıf oluyor Allah yardımcısı olsun tüm prematüre annelerinin inşallah benim oğlum vaktiyle gelir ne diyeyim ki
(1,240 puan) tarafından
Kilo kaybi olmustu biraz zorlu gunlerdi o yuzden fazla kaldi birde ablam sakaryadaydi kuvozde izmitte bulmuslardi cok zordu vallah
0 oy
(123,156 puan) tarafından
Rahime erken dogum yapmisti ona ozelden yazsana cevap verir cok iyi biri o
0 oy
(2,159 puan) tarafından

Benim yengem 36 haftalık doğum yaptı bebek birbuçuk kilo doğdu canım. Anne karnında gelişimi olmuyordu normalde 36 haftalık Bi bebek daha kilolu olması gerekirmiş ve bebeği küvezde aldılar. Sonra küvezde öyle çok durmadı eve verdiler bebeği ve eve götürdüğümüzde 2 kilo bile yoktu oyuncak bebek gibiydi nasıl tutacağımızı şaşırıyorduk. Ama tüm organları gayet sağlıklı şekilde çalışıyordu ve solunumuda çok iyiydi.

Şu an 4 yaşında ve yaşıtlarıyla arasında hiç Bi fark yok :)

(738 puan) tarafından
Maşallah canım çok şükür atlatmış bitmiş bu işler nasip heralde ya Allah hepimize güzel doğumlar versin sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
(2,159 puan) tarafından
Amin amin canım :)
0 oy
tarafından
Ben 39 da doğum yaptım ama gelişimi 34 te kalmıştı 2600 doğdu 2300 e düştü kucağıma almaya korkuyordum çok küçük olduğu için sürekli uyuyordu emmiyordu mama veriyordum sekeri düşmüştü çünkü açlıktan benim oğlumun solunum sıkıntısı yoktu enfeksiyondan kaldı hastanede biraz zor oluyor ama öyle böyle büyüyorlar çok şükür 
(738 puan) tarafından
Canım gelişimi enfeksiyondan dolayı geride kalmadı demi senin enfeksiyonun var mıydı hamilelikte
tarafından
Yok canım ilk testleri temiz çıkmıştı sonradan kaptı enfeksiyon 2 günlükken götürmüştüm o zaman çıkmıştı gelişimin geride kalmasıyla ilgili bir şey bulunamadı canım beslenmem filan iyiydi bir sıkıntı da yoktu önceki kontrollerimde
0 oy
(1,865 puan) tarafından
32. Haftada ikiz doğum yaptım. 20 gün küvözde kaldılar, 2 kg olduklarında 2 günde anne bebek uyumunda birlikte kaldık ve eve getirdik. Odanın ısısı temizlik vs oldukça titiz yaklaştk. Bu süreçte hızlı kilo almaları için prematil mama kullandk benim sütüm azdı emzirmedim. Annem yanımdaydı hep sağolsun. Çok küçük olmaları ister istemez hassaslaştırıyor. Mesela bebekler sk yıkanır ama biz 3 4 günde ancak yıkayabiliyorduk. Birde hep dik tutmak zorunda kalıyorduk beslerken falan şuan 6 ay bitti emsallerini yakaladılar boy ve kilo olarak. 
0 oy
(1,164 puan) tarafından
Görümcem 34 haftalıkken doğum yaptı suyu geldi küveze almadılar evde de sürekli emzirdi sarılık olmasın diye

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 277 göst.
1 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Bulut01 (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 484 göst.
17 Mart 2020 Diğer kategorisinde ❤❤❤❤MAŞÂLLAH❤❤❤❤ (2,771 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 445 göst.
19 Haziran 2021 Kültür-Sanat kategorisinde Cadıkız (5,332 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 329 göst.
19 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gulogra (45 puan) tarafından soruldu

406,429 soru

12,187,232 cevap

36,697 kullanıcı

...