0 oy
812 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Bazen düşünüyorum , neden ve niçin dünyaya geldik?

Çocukluğumuzdan beri düşe Kalka büyüdük, yokluk ve sefilik içinde buyuduk...

Çok iyi hatirlarim amcamın evimize girip annemi dövmeye çalıştığı günleri , hepimizin ağlayarak annemin arkasına saklandığı zamanları hiç unutmam...

Annem oruç tutardı evde yiyecek birseyimiz yoktu, ve annemin tuz ve kuru ekmek ile iftira açtığı günleri :(

Giyecek elbisemiz yoktu, ayakkabımiz,corabimiz yoktu, birileri çocuklarının eskilerini verse giyerdik dünya bizim olurdu :( 

Bir ara amcamlara gittim bulgur var mı diye amcamın eşi verdi, ertesi gün amcamın kızı okula gelip herkesin içinde siz fakirsiniz tencerenizde pisecek hiç birseyiniz yok bizim eve gelip bulgur isteme artık :( gururum ayaklar altindaydi ama fakir olmak benim için utanç değil onurdu çünkü kalbim zengindi! 12 yaşında ise babamı tanidim ne gunlerdi ya meğerse yıllarca abime baba demisim , babam bize öyle güzel bir hayat sundu ki artık herseyimiz vardı çok şükür ...

Ama eksilen birşey oldu annemin sağlığı :'( işte bu beni hiç ayakta tutmadı , bizi koruyan evlatlarını koruyan o kahraman kadına hasta olmak hiç yakışmadı...

Hergun duamdir rabbim sen benim ömrümü de sağlığımıda anneme ver , diye :( 

İnsanın yaraları kabuk bagladiysa o yara iyilesmemis demek :(  bizdeki yaralarda kabuk bağlamış , biri nasılsın dese volkan olup patlayacak kadar cöktuysek hiç birşey geçmemiş demek ...

Hellede hayırsız eşe rast geldiysek gerisini düşünmek dahi imkansız ...

14 Cevaplar

+1 oy
(14,470 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap

Canimmmmm

Gozlerimin bugusundan tamamlyamadim bile son kismi okumayi:'(

tarafından
Acılar bitmeyen ve tukenmeyen acılar ...
-Reklam-
0 oy
tarafından
hayirsiz esin sana kurban olsun 
tarafından
O hesabı ahirete ona soracagim
0 oy
tarafından
Yorulmak ruhen bedenen... 
tarafından
Gerçekten de çok yoruldum
0 oy
(311 puan) tarafından

İmtihan dünyası işte ne hayatlar var rabbim bundan sonra güldürsün inşallah canım düşünüp kendini üzme benimde çok kötü anılarım var ama hep düşünmemeye çalışıyorum sen de öyle yap :(

tarafından
Amin Allah razı olsun rabbim hep birlikte güldürsün bizleri
0 oy
(1,657 puan) tarafından

Sen yine de oyle dua etme be :( içim gitti bak annesin yada anne adayı senin ömrunde evladına gerek :(

tarafından
İnsan bazen unutamıyor yaşadıklarını :(
0 oy
tarafından
Kendimi gördüm.. 
tarafından
Çok zor gerçekten :(
0 oy
(22,067 puan) tarafından
Hayat ne kadar acımasız kimine guzel bi hayat sunuyo kimine olir olmadık bir hayat yinede şükret sen bi annesin üzülme imtihan dünyası işte 
tarafından
Hayat çok acımasız gercekten
0 oy
(11,201 puan) tarafından

Ahhh cnm çok duygulandım:((( rabbim sana sabır annene de acil şifalar versin inşaallah eşine de vicdan versin öyle mutlu ol ki En kötü günlerin bu olsun :(Sen güçlü ol elbette rabbim sabrını verir cnm çok üzüldüm rabbim senin yardımcın olsun <3

tarafından
Amin amin amin inşallah Allah razı olsun inşallah bacım
0 oy
tarafından
Rabbim annecigine şifa versin inşallah. Imtihan dünyası... Rabbim bizleri kaldıramayacagimiz dertler vermesin inşallah:/
tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun senden ❤
0 oy
(4,902 puan) tarafından
Ahh kardeşim sürekli postlarını görüyorum okuyorum yaşadığın imtihanlar zor evet ama bide şöyle düşün, çektiğin sıkıntıların zahmeti gitmiş sevap olarak geçmiş defterinize ve bunun mükafatıni kesinlikle alacaksınz. Dünya rahatlık yeri değildir herkes yaşadığı zorluklar kadar mukemmelliklerle ödülünü alacak inşaallah iman ile. Eşin içinde çok dua et kardeşim 
tarafından
İnşallah canım kardeşim inşallah gerçekten çok zor geliyor bana bazen herşey
(4,902 puan) tarafından
Sen inancı güçlü bi insansın Rabbim hayırlı bi kapı açsın
0 oy
tarafından
Amcanın annesinin dövme olayını bizde yaşadık kız kardeşim annemin karnında 7 belki 8 aylık falan amcam annemin karnına tekme atmıştı o an gözlerinin önünden gitmiyor en. sonunda en büyük amcam annemle amcamı bir araya getirdi ve özür diletti helallik istedi ve barıştılar şimdi araları iyi şükür 
tarafından
Unutmuyor tabi ben 7 yaşındaydım ben unutmuyorsam annem hiç unutmaz
tarafından
Herşey hakkıyla Rabbime kalsın ☝ acaba nasıl hesap verecekler
(648 puan) tarafından
@busra Benimde annem en küçük kardeşine hamileyken tabirede otururken babam itmişti annemi masadan düştü küçüktüm ama aklım yetiyordu babannem dolduruyordu babami.kardeşim erken dünyaya geldi onun yüzünden minnacık doğdu zapzayif babamdan nefret etmiştim
tarafından
Çok şükür benim kardeşim sağlıklı doğdu bir sorunu yok şükürler olsun ama işte unutulmuyor benim kaynım daha ben yeni evliyim 4 bilemedin 5 aylık evliyim sırf karısının pisliklerini ortaya çıkardım diye elini kaldırdı eşim engelledi tabi ama ben annem gibi susmazdım eğer ben o tokadı yeseydin o an babama telefon açardım o ev başlarıma yakılırdı bizim annelerimiz onlar büyük ne yaparsa haklı der susarlardı ben susmam hakkımı sonuna kadar da savunurum
tarafından
Susma sakın asla !!! Çünkü insan sustukca ezilir ...
0 oy
(11 puan) tarafından
En sondaki satirlar varya mahvoldum gercekten. Hayirsiz es. Iste cogumuzun yarasi bu
tarafından
Kabuk tutan yaramı o hayırsız eş dediğim insan desip kanatiyor yaa
(11 puan) tarafından
Uzulme canim bendede oyle hic uzulme Allah yardim eder. Inan bi gun muhtac olacaktir sana
0 oy
tarafından

Kiyamam sana :'(

tarafından
:((((( ❤❤❤❤❤❤
0 oy
(16,485 puan) tarafından
Kuzum ya ağlamamak için gozyaslarimi tuttum hayat sana da ilerde evladına da güler inşallah sen annesin dua et evlerinin kaderi güzel. Olsun malesef eski hayatlar çok zor hale ki bizim buralarda bilirim eşler bi hata yaramaz kardeşler gider eşlerini döver. Annen de imanla gider inşallah bu dünya da görmedi obur dünyada mekanı güzel olur gü  görür. Sende gebesin deme ömrümü anneme ver diye senin doğacak evladın ne olur ? Sen yaşa ki oda ezilmesin
tarafından
İnan ki bazen o kadar çok zor geliyor ki insana herşey , bazen unuttum sanarsin ama hiç birşey unutamamasin aslında...
Allah razı olsun inşallah senden ❤ canım toprağım

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 415 göst.
7 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,767 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 277 göst.
7 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde mirayasel (383 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 514 göst.
3 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Cekirdek ailem (3,854 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 313 göst.
14 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Cngls (899 puan) tarafından soruldu

409,932 soru

12,324,989 cevap

39,075 kullanıcı

Kategoriler

...