0 oy
615 göst.
Aile kategorisinde (817 puan) tarafından

Bazen düşünüyorum hadi bi bebeğimiz olsun dedik yaptık heves, istek, aile olma içgüdüsü  ile . Ama diyorum artık bundan sonra sen olmayacak yavrun için yaşayacan gecen güzün birbirine giricek ne büyük sorumluluk ya Rabbi, küçücük bir çift göz bize muhtaç; ona en iyi şekilde bakmak için kendimizi paralıycaz.Böyle düşününce endişeleniyorum.Bebeğimize iyi bakamassak diye korkuyorum :(( şimdiden bi teline zarar gelse canım acıyor düşününce bile .

11 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Kizlar zorlugu var ama rabbim onu bize icgusel olarak bakmayi gosteriyo. Herseyi deneye deneye ogreniyor insan. Korkutmayin kendinizi koruyup kollayin dikkat edin buyuyolar. Hasta oldumuda doktora goturun hersey yolunda gidiyo:)

-Reklam-
+1 oy
tarafından

sorma canım bebek dusundugumuz zaman bu dunyaya bebek yapilir mi dusuncesi vardi. hamile kaldim dedigin gibi ona yetebilen iyi bir anne olucam mi dusuncesi sardi ama son aylarda alisveris yaptikca kalmadı o dusunceler simdi bebegim yanımda kokusu gülüşü ömre bedel istesende istemesende onun icin en iyisini yapmaya calisiyosun zaten

tarafından
ve şunu anladim annelik gerçekten hep endişelenmek demekmis
0 oy
tarafından

Bende sen gibi korkuyorum ama bu korku bile annelik ic gudusunden bu duygu bizlerdeyken herseyin ustesinden geliriz evvelAllah :)

(817 puan) tarafından
Ay evet yaaa minicik ayakları görmek istiyorum artık :))
tarafından
Dun ayagini hissettim karnimda tuttum tam kacti sipa :) ben bebeklerin ayaklarina bayilyorum zatn
tarafından
Hamişşş koş gel bak ne buldum :D daha ikimizde dogurmamistik bak nasilda geliyoruz ustesinden herseyin :D iki aylik olcaklar nerdeyse
(817 puan) tarafından
Vallahi öyle ;) Rabbime şükür çokta iyi bakıyoruz.
tarafından
Aynen cok sukur :) Nasil sebepsizce bi mutluluk doldu icime simdi yaglar surup masaj yaptigim minik ayagini yakalamaya calisiyordum icerdeyken :)
0 oy
tarafından

Sanirim bu annelik canim bende basta deli gibi istiyodum agliyodum sukur allaha oldu simdi allahin izniyle ikizlerimiz olucak gecen arkadasin dogumu icin hastaneye gittim bebegi biraz kucuk dogdu agliyo kizariyodu bide o oksurdukce ben korkuyodum herkez guldu bana sen nasil bakicaksin iki tanesine diye o gun uyuyamadim dun aksam gene agladim ya kotu bi anne olursam ya bebeklerime bakamazsam ya benim yuzumden hasta olurlarsa usuturlerse insanin aklina bin tane sey geliyo simdi icimizdeyken bile korkularimiz bitmiyo birde dogduklari zaman naparim diye allah buyuk canim tek bebeklerimiz saglikli sihatli olsunlar hersey olur bi sekilde allah korur onlari bizdeki annelik iste :))

(817 puan) tarafından
Evet galiba annelik içgüdüsünü yaşıyoruz :) doğal bir durum anladığım kadarıyla .İnsan tedirgin oldukça bakamayacakmış gibi hissediyor ama normal bi süreç  bunu anladım aldığım cevaplardan :)
tarafından
Aynen normal bi durum insallah dogduklarindada kolay karsilariz bi durumlari esim simdiden diyo onlar aglar sen aglarsin diye bakalim hayirlisiyla saglikla :)
0 oy
(1,350 puan) tarafından

Canım aynıları bendede var. Nasıl olcak hıc bılmıyorum Allah yardımcımız olsun inş :(

(817 puan) tarafından
İnşallah canım kıvırıcaz bu işi bence :)
0 oy
(216 puan) tarafından

Bn hic korkmuyom bn iyilesim de bakmak cok kolay.ztn 10 yildr bebek baktim hc acemiligim olmaz yani

tarafından
Nasil yani bebek bakimiylami ilgileniyordunuz isiniz miydi yani
(216 puan) tarafından
Isim gbi bsydi canm herseyini biliom o yuzden :)
tarafından
Anladim cnm allah bebginede öyle guzel bakmani nasip etsin insallah
(216 puan) tarafından
Amin cnm ins :)
0 oy
(299 puan) tarafından

Dogum aninda inan tum kuşkuların bitiyor onu kucagina alinca unutuyorsun 42 gun oldu dogum yapalı daha yeni annelik duygusu geldi lohusaliktan dolayi psikolojim kötüydü smdi yeni yeni hssedyorum anne oldgumu alisamadm yani yasim kucuk cokra kucuk deglm 23 yasindaym kardeşlerimi buyuttum ama kendi evladın bambaska 1.haftda göbeği düştü esimle beraber yıkadık güzelce herkes dedi ay nasl yikadin cesaret ettin dye o an sanki 40 yillik tecrubeli missin gbi herşeyine koşuyorsun  smdiden düşünüp icini karartma kuzum inan kokusu bile herseye bedel 

(817 puan) tarafından
Ne güzel demişsin iş başa düşünce 40 yıllık anne gibi oluyorsun dimi .Doğsa da tatsak o duyguyu umarım loğusalık bunalımına girmem :( zaten şimdiden kendimi yalnız hissediyorum doğum gelse yanımda eşimden vaşka kimse yok ama olsun eşimin varlığı bile yeter çok şükür.
(299 puan) tarafından
Esimle cok kavga ettk lohusalikta bosanmaya ble kalktik şeytan 40li kadnla ugrasr derler hakketten ugrasti :) sen kafana takma hepsi gelip gecici canm  bnm yanmdada kmse yoktu esimde cok yalnz brakti arada destekte oldu ama sukredelim canm kimisi lohusayken dayak ble yiyor şükür eslerimiz oyle adi değil
(817 puan) tarafından
Çok şükür eşler konusunda şanslıyız o zaman.
(299 puan) tarafından
Oyle canm hem burda okuyorum.hem cevremde görüyorum arkadasm sezeryanlydi nasl dövmüş pislik ameliyat yeri yumurta gbi şişmişti Allah sasrtmasin bu erkekleri
0 oy
(645 puan) tarafından

Bende senin gibi düşünüyorum ama sonra diyorum bakarım bebişime Allahım sağlık sıhat versin hepimize

0 oy
(336 puan) tarafından

Ah ben ne korkardım allahım ben buna bakamam dusururum bir yerine zarar veririm anne ne olur gitme diye annem her ben gidiyim artık dediğinde aglardim koca bir çaresizlik içine duserdim. Ama çok cahilmisim anne ve bebek ne kadar erken yalnız kalırsa o kadar iyi kendi duzeninizi kurup mutlu mesut yaşıyorsunuz :)) tabiki bir bebeğe bakmak kolay değil çaresiz sana muhtaç bir can ellerinin arasında kızım aglardi aglardi ne derdi var bilemezdik hastami gazi mi var aç mi altına mi yaptı anlamazdim ama max üç aya filozof oldum çocuk bakımı konusunda ih dese anlıyordum derdini şimdi iki yaşında kızım kardeşi geliyor yolda hiç korkmuyorum çok şükür her şey daha güzel olacak o minik ağzı burnu elleri görmek dokunmak için can atıyorum cennet kokusunu cigerlerime doldurmak için çıldırıyorum :D annelik çok güzel ve kişiye özel sakin olun ve kendinize inanın biz bunu başarıriz evlenip koca idare ediyoruz biz ya bi bebek mi korkutur bizi yaşasın kadınlar yaşasın anneler :))

(817 puan) tarafından
Katılıyırum sana elimizden her iş gelir evelallah :) kadınlar gerçekten çok güçlü kim ne derse desin.
(336 puan) tarafından
Tabiki de oyleyiz güçlü olmasak bütün omrumuzu çocuğumuza ya da çocuklarımıza adarmiyiz allah can sağlığı versin de gersi kendiliğinden geliyor zaten :)
0 oy
(246 puan) tarafından
İlk hamilelikte bu tip düşünceler oluyor. Ama dünyaya geldikten sonra öyle şeyler hissediyorsunuz ki. Ben hele kediler yavrusu olunca herkese pis pis bakıp her an tırmalayacak gibi olur ya öyleydim resmen. Sen yat dinlen ben bakarım bebeğe, altını değiştiririm, banyosunu yaptırırım vs yakınlar destek olmak istiyor tabii. Ben ise yok yok ben yaparım ben yaparım hiç gerek yok diye diye alıştım gitti. Alışmak için vakit geçirmek gerekiyor. Hele emzirirken daha çok bağlanıyor insan. Hık mık dese nasıl da duyuyor insan hemen yataktan düşecek gibi oluyordum aman bir şey mi oldu uyandı diye saniyesinde uyanıyordum eşimse hor hor uyurdu. Bazen kalk be azıcık da sen bak derdim. Allah güç kuvvet veriyor yardım ediyor merak etmeyin. Evet çok büyük bir sorumluluk ama çok da güzel bir şey. İlk altını değiştireceğim zaman bezin tersi düzünü bile bilmezdim. Her şeyi öğreniyorsunuz. Burnu tıkanır hemen araştırmalara gömülürdüm. Ateşi çıkmıştı bir kere bütün gece bekledim bir şey olursa diye. Uzun bir süre 2 kişilik yaşıyorsunuz hayatı. Mesela eşimin aklına gelmez altı doldu mu susadı mı ama analar hep evlatlarını düşünür. Her anı başka güzel küçük hallerine baktıkça duygulanıyorum ya ne güzel zamanlardı diye. Allah size de hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah,  hayırlı ömür versin.
(817 puan) tarafından
Amin cümlemizle beraber ne tatlı duygular tatlı telaşlar .
0 oy
tarafından

iste annelik daha dogmadan baslayip olene kadar onun icin endiselenip en iyisini dusunmek:) dedigin gibi bir cift goz sana muhtac uyaninca besiginden yataga dogru bakiyor benim orda oldugumu ona baktigimi biliyor :) 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 155 göst.
7 Eylül 2023 Aile kategorisinde Gul1234 (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 75 göst.
15 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Neşe26 (397 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 186 göst.
7 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Kelebekbursa16 (726 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 222 göst.
17 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

374,622 soru

11,204,403 cevap

34,506 kullanıcı

...