Selam hanımlar , ben bu aralar sürekli gıda zehirlenmesi yaşadığım için hiç düşünmediğim şeyler aklıma takılıyor bu aralar bi sorayım dedim. Tavuğu marketten aldık getirdim attım buzluğa şimdi bu tavuğu istediğim zaman çıkarıp tüketebilirim değil mi ? Son kullanma tarihi geçmiş olsa bile?? Aldığımda tarihi geçmemişti elbette. İyice pinpirikli oldum vallahi :(
Son kullanma tarihi gecmisse yeme bence
Donan gidalarda son kullanma tarihi çok sorun olmuyor aslında fakat tek bir farkla buzluktan çıkan ürünün buzu zoculmeden pisirilmesi gerek ya da dolabın alt tarafında bir gece önceden çıkartılıp yavaş yavaş buzunun erimesi sağlanmalı tezgah üzerinde buzu çözülen her gıda anında bakteri üretmeye başlar ister tarihi geçsin ister geçmesin buna dikkat etmek gerek
Buzlukta da olsa tabii ki belli bir süre bekleyebilir yani bir sene derin dondurucuda durmuş tavuğu ben yemem mesela. 3-4 ay içinde tüketirim. Tam ne kadar süresi bilmiyorum ama siz yine çok almayın taze tüketin fazla gelirse de attığınızı en fazla 3-5 ay içinde tüketin.
Cnm son kullanma tarihi geçtiyse tüketmemek lazım çünkü bozuluyor dondurucuda olsa bile kokusundan anlarsın çözülünce çok ağır bi kokusu oluyor birde bazı marketlerde biz dikkat etmezsek tarihi geçmemiş olsa bile bozuluyor et ürünleri benim başıma geldi çok dikkat edin çöpe attim
Sın kullana tarihi geçmişse kesinlikle yeme
Unutmayın Tavuk öldürür, et süründürür.
1,492,591 soru
24,388,520 cevap
349,131 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın