Canım sana tek tavsıyem vesveseler ıcın dua sure oku Felak nas... Ocak için mesela ocagı kapat ve sonra gazı indir ve sonra mutfaktan çıkana kadar bı kac kez sesli bı sekilde ocagı kapattım gazı indirdim de. Ve gazı indirmek bi el alışkanlığı olsun sende. Gıdıp bıkere bakmak bana gore bi takıntı degıl. Ama defalarca kez kalkıp bakmak elbette bı takıntı... Evden çıkmadan herseyı kontrol etmen bence guzel bısey ama bu defalarca kez oluyorsa bı turlu evden cıkmıyorsan zorlaşır kuzum.. Ben de de var bu durum ama bı kere ederım ayetel kursı okur cıkarım. Pek rahatsız etmez. Sadece bıkere annemlere gidecektim tam cıkmadan utu yaptım. Ve evden cıktım baya bı yurudum duraga kadar acaba utunun fişini vekmiş miydim dedım. Ama takıntı degıldi gercekten emin degıldım ve eve geri dönmek zorunda kalmıştım... Allahtan cekmısim.
Böylesi guvenlikle ılgili durumlarda ben şu çözümü buldum kendime dedıgım gıbı ocagı kapattıktan sonra mutlaka aygazı yanı vanayı indiriyorum.bunu bı el alışkanlığı ettım zaten. Bıkac kere ocakta bısey unutup evi yakacak hale gelince mecburum buna . Ve mutfaktan cıkmadan bıkac kez yuksek sesle vanayı kapattım dedım bı sure...
Takıntı yaptıgım seylerı utunun fısı, fırın, kapıdan cıkarken kilitlemek vs yaparken kafama kodladım hep..
Dıger konularda da özellikle gusul abdest
VS konularında abdestim tamam Dedim durtse bıle seytan o şekilde devam ettim. Tekrara dusmedim ve zamanla o vesvese de gitti...
.
Eşimle alakalı olanları hala tam olarak aşmış degılım. Ama ılk zamanlardaki gibi degılım. Gercı benim evlılıgım normal bı evlilik degıl fırtınalı bı evlilik ama 4 yılda sayısız bosanma derecesine gelınce artık onu da umursamaz oldum. Evet hala kalbım kırılıyor benı de herseyden cok sözler imalar ve davranışlar etkiler ama artık bu şekilde kabul etmem gerektıgı kanaatine vardım maalesef. Cunku benim eşim degısebilecek bi insan degıl