0 oy
285 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Ilk defa yoğurt yaptım kendim sütü kaynattım serçe parmağım yanmayacak derecede soğuyunca bir kase yoğurdu çırpıp  cam kavanoza koydum sardım güzelcene bunları akşam yaptım hala sıcak kavanoza dokununca hafif sıcaklık var hala bide biraz sulu olmuş ben bunun sulu olmaması için ne yapmam lazım bide sıcak olması normal mi 

5 Cevaplar

0 oy
(4,041 puan) tarafından
Bi arkadaş yazmıştı buraya mayayı fazla koyunca sulu olur diye.  5 kilo süte bir kaşık maya olmalıymış.  
tarafından
5 kilo süte 1 kaşık yoğurt mayası??  Tuttu mu peki? Ben 5 kilo süte bir kase yoğurt koyuyorum anca katı kıvam alıyor.
tarafından
Biraz sıvı olmuş
tarafından
Kız yok 5 kilo süt yapana sordum ben şaşırdım 5 kilo süte 1 kaşık yoğurt deyince
(4,041 puan) tarafından
Ben denemedim burda bi arkadaş yazmıştı fazka maya koyunca sulu olur.diye
tarafından
Valla canım ben hep 5 kilo sütle yapıyorum yoğurdu ve 1 kase yoğurt mayasıyla anca katı kıvama geliyor o yüzden çok şaşırdım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yoğurt tutmuş sanorım ama çok sıcak olduğu için sulanmış 

Dolaba kapaığı açık br şekilde koy 2 3 saat beklesin kuzum 
tarafından
Tamam kuzum teşekkür ederim ilk yoğurdum biraz heyecanliyim
0 oy
(1,174 puan) tarafından
Bende dün akşam mayaladim ama gece kalkıp dolaba koydum oda ısısında çok kalınca ekşi oluyormuş 
0 oy
(415 puan) tarafından
Bi kase çok olmuş cnm şişeye göre kaşıkla koysaydın daha güzel olurdu ikinciye daha guzel olur inşallah 
0 oy
tarafından

Bi kase cok koymussun kiz yarim yeterdi 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 234 göst.
1 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 300 göst.
23 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,694 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 334 göst.
25 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 233 göst.
25 Kasım 2023 Aile kategorisinde MARMELAT -_- (604 puan) tarafından soruldu

406,026 soru

12,171,362 cevap

36,638 kullanıcı

...