Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Esime nasıl tatli dille anlatırım
0
oy
1,377
göst.
3 Mayıs 2020
Aile
kategorisinde
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
soruldu
Bayanlar beni yanlış anlamayın lütfen 22 haftalık hamileyim bu durumlardan önce yani coronadan önce eşimde çalışıyordu ben de çalışıyordum şu an ikimizde çalışmıyoruz. Kayinvalidemin oturduğu evin elektirik ve suyunu eşim ödüyor ve az bir şey de gelmiyor yani elektirik en az 350-400 geliyor su da 100 gelse 500. Durumları gayet iyi burada kayinvalidemlerin. Kendi evlerinde oturuyorlar, biz kirada oturuyoruz. Arabaları da var. Kendi işleri var kayinbabamin restorantı var ayrıca emekli maasida var. Hiç de bir şey demiyorlar oğlum sen ödeme biz öderiz gibisinden. Nasıl bu durumu tatlı bir dille söyleyebilirim eşime
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
27
Cevaplar
+4
oy
3 Mayıs 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Bu isin tatlı dili kalmamış ben olsam catır çatır söylerim
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Bacım adam kalkıp ters bir şey söylese ben de ters konusacam sonra benim huzurum bozulacak bilmiyorum içime dert oldu her yerden kısmaya çalışıyorum en az şekilde giderimiz olsun diye. Önce düşünmesi gereken kendi yuvası kendi evi. Ne diye ödersin ki
3 Mayıs 2020
Uykulu bir Anne
(
658
puan)
tarafından
yorumlandı
Hiç kimsenin yorumunu senin ki kadar begenmiyrm +
3 Mayıs 2020
misafir
tarafından
yorumlandı
Ahahhaha sağol canım:))) durumları olduğu halde yazık günah vallaha ne düşüncesiz insanlar
3 Mayıs 2020
Uykulu bir Anne
(
658
puan)
tarafından
yorumlandı
Var hem de çok Rabbim herkese vicdan rahatlığı versin
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
+1
oy
3 Mayıs 2020
Kukuli
(
15,280
puan)
tarafından
cevaplandı
Ona tatlı dille anlatmak yerine madem sen çalışmıyorsun eşinden ihtiyacların icin para iste ve o faturaları ödeyecek parası kalmasin. O zaman kendisi anlar. Şimdiden ödemeyi birakmazsa çocuk dogunca daha zor olur. Çocuğun ihtiyacını karşılamak yerine elin faturasını mı ödeyeceksiniz.
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Vallahi öyle yapacak heralde.. kayinvalidemlerde bir garip yani ben cocuguma hayatta odettirmem daha onun maddi sorunlarını çözmeye çalışırım. Ozele gitmek istiyorum devlet çok ilgilenmiyor 22.haftaya geldim daha cinsiyetimizi öğrenemedim gecistirip gidiyor ama beyfendi anasinin elektiriğini ödesin diye ben ozele gitmiyorum.
3 Mayıs 2020
Kukuli
(
15,280
puan)
tarafından
yorumlandı
Canım öyleleri kendinden bişey çıkmasin diye canını bile verir. Sen özelden al randevunu , kocana da tatlı dille anlat , her kadin çocuğu için en iyisini ister , özelde muayene olmak istiyorum de. Eğer özeli beğenmezsek devlete gideriz de. Kaynananlar kendi kizları olmus olsa her hafta özele gitsin isterler ama el kızı olunca devletin nesi var derler. Bence kocanı biran önce yola getir yoksa çok zorlanirsıniz. Birde sen korkarak harcarken başkası o kadar faturayı nasıl şisiriyor , kendisi ödeyecek olsa az harcar eminim.
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Kuzum evimizde klima yok vallahi durumumuz iyiyken alalim dedik sonra boşver dedim bi de onun faturasini mi odeyecez dedim. 7/24 kapanmıyor ama kayinvalidemin evinde klima:D
3 Mayıs 2020
Kukuli
(
15,280
puan)
tarafından
yorumlandı
Canim sana birsey söyleyim. Erkeklere hiçbisey için boşver demiyeceksin , ucuzunu alalım.demiyeceksin , idare edelim demiyeceksin. Ben hep öyle yaptım ama eşim hiç kıymetimi bilmez. Eltimin durumu yok ama eşine herseyi aldırir . Vallahi onun eşi el üstünde tutar.
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Ben de oyle yapacam bundan sonra vallahi belki bende değer görürüm:D
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
️ᎶᏋፈᏋ ᏦᏬşᏬ️
(
28,780
puan)
tarafından
cevaplandı
Karsina al tatlı dille konusmayi dene
3 Mayıs 2020
Bags Bunnuy
(
1,126
puan)
tarafından
yorumlandı
Çok net bi cevap :))
3 Mayıs 2020
️ᎶᏋፈᏋ ᏦᏬşᏬ️
(
28,780
puan)
tarafından
yorumlandı
Eee baska care kalmıyoree :D
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
kartopu88
(
3,996
puan)
tarafından
cevaplandı
valla esin elbet zorlanacak birak kendi anlasin , sen desen yanlis anlayacak simdi
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Bende yanlış anlamasindan korkuyorum zaten benim ailem olsa asla ödetmezler daha onlar bana yardım etmeye çalışıyor maddi manevi her konuda 4 yıl oldu evleneli 1 gram yardımlarını gormedim
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
Esmerlina
(
34
puan)
tarafından
cevaplandı
Eşinin kendisi bunu düşünmeli sonuçta onun ailesi annesini babasını karşısına alıp bizim durumumuzu biliyorsunuz artık bebek de geliyor vs demesi lazım , ayrıca eşinin ailesinin size yardım etmeleri gerek kiraları yok işleri güçleri yerinde Allah daha çok versin tabi ama bu şekilde olmaz
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Vallahi esimin ailesinden 1 gram bir şey göremedim şimdiye kadar kızlarına her sey icin yardim ederler benim kocami daha yemeye çalışırlar. Ben artık çalışmam hamilelikte çalışmak istemiyorum. Kendisi düşünmesi lazım hiç de düşünmüyor her ay tıkır tıkır 500 tl ödüyor. 500 tlye ben ozel hasteneye gidebilirdim yani. 22.haftama geldim daha cinsiyetimizi öğrenemedim. Devlet gecistirip duruyor hiç ilgilenmiyor ozele gitsem böyle mi olurdu
3 Mayıs 2020
Esmerlina
(
34
puan)
tarafından
yorumlandı
O zaman tek çare çatır çatır söyle canım ama öyle sert bir dille değil anlat icindekileri gerçekçi olmasını ve mantıklı dusunmesini söyle, evladının rızkı sonucta
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Valla ister ödesin ister ödemesin çarşamba günü gidecem daha da gitmicem devlet hastanesine. Madem para çok var 500 tl elin evine harcayabiliyor cocuguna da harcasin
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
ikbal
(
50,771
puan)
tarafından
cevaplandı
sen soylede esin bakalim be tepki verecek ben olsam odetmezdim
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Vallahi bilmiyorum ne tepki verecek benim ailemin evininkileri de ödeyelim dicem :D
3 Mayıs 2020
ikbal
(
50,771
puan)
tarafından
yorumlandı
biz evlendik.kayinvalidem bulasik makinesi istedi ona alirsak benim annemede almak gerekir.ikisi birden agir gelir dedim esime :) oyle demesemde aldirmazdim da :)
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Kendisi niye almıyormuş ayyy çıldırıyorum bu insanlar niye böyle:D
3 Mayıs 2020
ikbal
(
50,771
puan)
tarafından
yorumlandı
ux oğlu var ucu alacakmış biri kredi oduyor oburunun baska gideri vsr biz kiradayiz alabiliyorsan taksitle.al onun borcunu bitir baska eksigini al dedim bulasik makinesi cokta gerekli bişey degil sonunds kendisi aldi
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Benimkinin de bulaşık makinesi bozuk ay allahtan demiyor bana makine al diye çıldırırım vallahi. Beklenir gerçi yakında onu da söyler
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Tatlı dille anlar mı kiz. Allahım bu adamlar beni deli ediyor ya. Imkanları var ödesinler kocan niye ödüyor hadi o ödüyor anne babası da demiyor mu oğlum biz öderiz sen de ev gecindiriyon
1 önceki yorum göster
3 Mayıs 2020
misafir
tarafından
yorumlandı
Kiz benimkiler de aynı benim koca da aynı deli oluyorum bir kuruş faydaları olmadi tek dertleri yemek. En sonunda helal etmiyorum yaparsan yap burunlarından gelsin dedim
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Bende diyecem artık en sonunda ne olursa olsun
3 Mayıs 2020
misafir
tarafından
yorumlandı
De kuzum senin riskini kimseye yediremez olmasa derim yok ondan yapıyor. Ama dertleri başka onların ne koparsak kâr derdindeler
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Vallahi öyle yavrum Allah daha cok versin inşallah restorantlarinin durumu gayet güzel şu an onlarda açamıyor ama ne kiraları var ne bişeyleri emekli maaşı da geliyor her ay
3 Mayıs 2020
misafir
tarafından
yorumlandı
Gözleri doymuyor kuzum benimkiler de öyle
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
Elham
(
125
puan)
tarafından
cevaplandı
Canım hiç birşey deme , ayrıca hiç birseyden de kısma , niye kisiyorsun , bunu eşin düşünmesi gerekirken sen mi düşünüyorsun ,bırak herşeyi o yapmasın ,beraber çalıştığin zamanda elinize para geliyordu ,
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Kuzum sıkıntıya bende giriyorum o zaman bak 22.haftaya geldik daha cinsiyetini öğrenemedim yavrumun devlet gecistirip duruyor ayrıntılı ultrasona girdim 5 dakika sürdü. Beyfendi anasının elektiriğini ödeyecek diye ozele gidemiyorum yani
3 Mayıs 2020
Elham
(
125
puan)
tarafından
yorumlandı
Vallahi canım bu sizin riskiniz , annesi babası muhtaç olsa tamam diyecem ama gayret iyiler miş ona rağmen böyle yapması doğru değil
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Tabiki değil yani kuzum gelde anlat ama herife. **** herif.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
Melike - Aras
(
7,935
puan)
tarafından
cevaplandı
O ha napıyor lar elektrikle öyle çok geliyormuş
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Klima 7/24 acik. Benim evimde klima yok valla:D
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
Dünyalarım
(
130
puan)
tarafından
cevaplandı
Kuzum kendide herşeyi görmüyor mu görüpte farkına varamiyorsa soyleyeceklerin onun fikrini değiştirmez bence
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Yavrum devlet hastanesine görünüyorum çarşamba günü randevum var hic memnum değilim hastaneden. Hiç ilgi yok. soylicem artık çarşamba gunu ben ozele gitmek istiyorum diye para yok diye laf yaparsa söylerim anana verme o zaman diye
3 Mayıs 2020
Dünyalarım
(
130
puan)
tarafından
yorumlandı
Aynen canım madem öyle yapıyor sende bu şekilde hakkindan gel
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
Rukieye
(
2,128
puan)
tarafından
cevaplandı
Buna benzer bende yasadım ve birgun hesap yaparken uygun bi dille şu anneme verdigin para bitseydi biraz daha rahatlardık dedim oda bu ayda vercem bida vermiycem zaten dedi siz karı kocasınız niye cekiniyosun ki dilindeki herseyi uygun bi dille dile getlr anlamıyosa catır catır soyle o zaman benim ailemede 500 tl gonder sıkısmışlar diye
2 önceki yorum göster
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Bakalım kuzum konusacam
3 Mayıs 2020
Rukieye
(
2,128
puan)
tarafından
yorumlandı
İnsallah olumlu cevap verir az buz para degil cunku
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
1 yıldır da ödüyor bu arada
3 Mayıs 2020
Rukieye
(
2,128
puan)
tarafından
yorumlandı
Yazık gunah cocugunun rıskını veriyo resmen
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Yıllarca böyle ödeyecek heralde :D
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
❤pasa annesi ❤
(
657
puan)
tarafından
cevaplandı
Valla al karsina soyle ama sen dedikten sonra kiymete biner savunmaya baslar sende esini iyicene birca sok kendi kendine dusundusn dursun:D tecrube konusyo
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Kuzum valla ben niye ödüyorsun desem ters bir şey söylese ben de ters konuşurum benim huzurum bozulacak sonra bundan korkuyorum işte
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
Melek mina
(
311
puan)
tarafından
cevaplandı
bi anda pat diye söyleme yavaş yavaş alıştıra alıştıra önce deki annenlerin durumu iyi evleri var maaiları var en azından kimseye muhtaç değiller bizden iyiler falan de bi kaç gün bı tür şeyler söyle yavaş yavaş gir aklına birden söylersen terslenir
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Öyle yapacam kuzum bakalim vallahi 1 yıldır ödüyor yıllarca ödeyecek heralde böyle
3 Mayıs 2020
Melek mina
(
311
puan)
tarafından
yorumlandı
yazık sizin rızkınızı alıp onlara veriyo ihtiyaçları olsa neyse ama yok dediğin kadarıyla
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Yok kuzum ne ihtiyaclari olacak ya
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
Iki melek annesi0666
(
820
puan)
tarafından
cevaplandı
Al benim kocadan birtane daha cikti:)) Benimkide ayni canim ben konusuyorum anlamiyor sen dene bakalim uslubunca insallah anlar
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
Beauty Alya & Mom
(
1,357
puan)
tarafından
cevaplandı
Offf anlatamazsın. Benim eşimde aynen öyle. Ben evde kendimi kusarım ama eşimin ailesi bizi sömürür en çokta buna gıcık olurum. Bence direkt söyle eşine
3 Mayıs 2020
yareeenn
(
47
puan)
tarafından
yorumlandı
Ne bileyim bacım aramızın açılmasından da korkuyorum her şeyi kafama cok takıyorum zaten hormonlardan dolayı bir de kocayla bozuşmak istemiyorum
3 Mayıs 2020
Beauty Alya & Mom
(
1,357
puan)
tarafından
yorumlandı
O zaman en iyisi kocanın parasına acımayıp istediğin şeyi almak olur. Ondna snr parasına karışmazsın. Çünkü kendini sıkarsan çok moralin bozulur bu işe
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
Persona Non Grata
(
3,445
puan)
tarafından
cevaplandı
Ödeyebiliyor mu?
Gücü varsa karisma
Gücü yoksa da karışma şimdi
Essek kadar adam olmuş kendini eşini zora sokuyorsa sen desen seninle kötü olacak akıllı bı yol izleyip anlatman anlaması gerekiyor
Annem der ki akıllı kadın herşeyi yapar, yaptırır
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Öncesinde niye siz ödüyorsunuz ki şimdi zaten mantıksız ödemeniz ama öncesinde de gerek yokmuş bence geliriniz çok mu iyiydi
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
Seda.a.h
(
126
puan)
tarafından
cevaplandı
Oturup aylık bütçe, gelir gider hesabı yapıyorsunuzdur. Bebek doğunca eklenecek masrafları da ekle mesela, bezdir şudur budur. Acaba annemlere söylesek mi diye de sonuna ekle. Ayıp olur mu filan diye de yumuşat. Fatura zamanı gelmeden söylesek de onlar da kendini ona göre ayarlasa filan diyebilirsin ;)
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
3 Mayıs 2020
Hayalperestbirealist
(
3,036
puan)
tarafından
cevaplandı
Ya artık çocuğunuza birikim yapın onun yerine her ay 500 lira atsanız kenara kötü mü olur öyle söyle yarın öbürgün dogum parası falan var onu ödersiniz sonrasında zorlamazsınız bence böyle anlat
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
14 Haziran 2020
Aslikoc
(
105
puan)