Merhaba kizlar ben esimle resmi olarak bosandim esimin isleri yuzunden borcu falan filan ama ayni evdeyiz benim dogumum da ocakta allh nasip ederse ve cocuguma kimlik cikartirken esim olmadan ben gidip cikartabilir miyim? Resmi nikahimiz yok ya acikcasi kayinpederimin ismini koymak isdiyor ben isdemiyorum cunki hic kadir kiymet bilen insan deil ailesi anlatmasi uzun kisaca soyleyim ben dogumdan sonra dogum raporuyla gidip kimlik cikartabilirmiyim ???
Ben doğduğumda babam askerdeymis resmi nikahları varmış annemlerin ama babam doğumuma filan gelememiş annemle teyzem yazdırmaya gitmişler ismimi değişiklik olduğunu da pek sanmıyorum erkekler nasıl gidip habersiz yazdirabiliyorsa kadınlarda da vardır
Baca bizzat kendisi gitmediği sürece Asla onun soyadını veremezsiniz... kimlik Tabiki çıkar ama kendi soyisminizle.
Ilerleyen zamanlarda resmi nikahı düşünmüyor musunuz tekrar
Çıkartamazsın babanın imzası olmadan vermiyrlar
Elbette çıkarabilirsin eğer senden habersiz kimlik çıkarması gibi bir endişen var ise doğum belgelerini sakla eski eşin alamasın
Senin babanın ismini verirler sonuçta şuan babanın üzerinde görünüyorsun
Doğum belgenle gidip yazdırırsın canım boşandığı halde katın babanın adını koyma koydurma .
Evet benim kardeşim çıkarttı oda bosanmisti gitti kendi çıkarttı
Canim benimde nikahim yoktu 2013 yilina kadar 2004 de evlendim o zaman da esim demistiki baba olmadan cikmaz babanin imzasi lazim demisti 3 cocugumunda kimligini gidip kendi cikardi bende gitti. Hatta arabada bekledim imza atmak icin simdi nikah var ama bide simdiki yasa ne diyo gogle amcaya bir sor
Evet baba ya gerek yok bi tanıdığım doğum raporuyla cikarmistim
Eşin çocuğun babası olduğuna dair hastaneye noterde dilekçe yazdırıp teslim ederse hastaneden aldığın raporla kimliğini babasının soyismi de dahil çıkarttırabiliyosun hatta Dr una sor daha sağlıklı bilgi verir yada doğumhanedeki hemşirelere de sorabilirsin zorluğu yok
Evet yapabilirsin seninde kimligin varsa tabiki olur
Çocuğunu tek başına doğuran büyüyten anneler nasıl yapıyosa olabilir alcaksın doğum belgesini gidiceksin yazdiricaksin ister babasının soyadını ister kendi soyadını ver bi problem çıkacağını zannetmem
Onun soyadini ondan izinsiz çocuğunda kullanamazsn.baba ismini vermek demek onun sahip oldugu herseyin varisi olmasi demek mali olur yada olmaz farketmez. Yani tek basiba gidip isim yazdirabilirsn ama baba ve soyadi kismi icin esinin imzasini istycekler
407,139 soru
12,219,974 cevap
36,814 kullanıcı