0 oy
1,412 göst.
Diğer kategorisinde (74 puan) tarafından

Merhaba kizlar ben esimle resmi olarak bosandim esimin isleri yuzunden borcu falan filan ama ayni evdeyiz benim dogumum da ocakta allh nasip ederse ve cocuguma kimlik cikartirken esim olmadan ben gidip cikartabilir miyim? Resmi nikahimiz yok ya acikcasi kayinpederimin ismini koymak isdiyor ben isdemiyorum cunki hic kadir kiymet bilen insan deil ailesi anlatmasi uzun kisaca soyleyim ben dogumdan sonra dogum raporuyla gidip kimlik cikartabilirmiyim ???

15 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ben doğduğumda babam askerdeymis resmi nikahları varmış annemlerin ama babam doğumuma filan gelememiş annemle teyzem yazdırmaya gitmişler ismimi değişiklik olduğunu da pek sanmıyorum erkekler nasıl gidip habersiz yazdirabiliyorsa kadınlarda da vardır

(74 puan) tarafından
Canim ama simdi nikahimiz yok ya hani cocuk benim diyerek soyadini alcak ya almasi icin illaki onunda gelmesinmi lazim ki oyle deilse ben gidip bir guzel isdedigim ismi yazdrip gelecem
tarafından
Pardon o yönden düşünemedim hiç o zaman soyadı için babası gerekli nikah olsaydı direkt alacaktı ama nikah olmadığı için babasız yapmazlar bence
(74 puan) tarafından
Yani nikahi kiydirsam direk cocugun adini ben esimin uzerinden yazdrabilrmiyim esimolmasada
(90 puan) tarafından
Evet kimligini alip gidersin esinin
(7,934 puan) tarafından
Doğum yapan anne istediği gibi çocuğunun kimliğini doldurtabiliyor 4_5 sene önce bu yasa çıktı
-Reklam-
+2 oy
(111 puan) tarafından

Baca bizzat kendisi gitmediği sürece Asla onun soyadını veremezsiniz... kimlik Tabiki çıkar ama kendi soyisminizle. 

+1 oy
tarafından

Ilerleyen zamanlarda resmi nikahı düşünmüyor musunuz tekrar

(74 puan) tarafından
Dusunuyoruz canim ama simdilik deil
+1 oy
(1,888 puan) tarafından

Çıkartamazsın babanın imzası olmadan vermiyrlar

+1 oy
(247 puan) tarafından

Elbette çıkarabilirsin eğer senden habersiz kimlik çıkarması gibi bir endişen var ise doğum belgelerini sakla eski eşin alamasın

(74 puan) tarafından
Canim hastahaneye gidicem ya soncta ayni evdeyiz ve dogumdan cikicam ben hastahanedeyken alirsa belgeleri skreterden hastahaneden cikarirsa diye dedim
(74 puan) tarafından
Haa canim eski esim deil benim sen sorumu tam okumamissin yada dikkatinden kacmis ;)
(247 puan) tarafından
aynı evdeyiz kısmını kaçırmışım canım :) isim konusunda senden habersiz bir şey yaparsa gidersin mahkemeye değiştirirsin :)
(74 puan) tarafından
Mahkemeyle ugrasmak istemem canim ama iste bakalim kpymama kpnusunda inatim yeter artik hwrseylerine tamm dedim tepeme cikdilar ezdiler beni evladima da kendim karisirim
(199 puan) tarafından
Ay bu benimde yaram benim kayinvalidedediyo ben eşimin adını torunuma koyacam biz sanki burda neciyiz
+1 oy
(90 puan) tarafından
Bosandiysan nasil esin olmadan ustune yazdirabilirsin sanmiyorum
+1 oy
(13,533 puan) tarafından

Senin babanın ismini verirler sonuçta şuan babanın üzerinde görünüyorsun 

+1 oy
(7,934 puan) tarafından

Doğum belgenle gidip yazdırırsın canım  boşandığı halde katın babanın adını koyma koydurma . 

+1 oy
(2,849 puan) tarafından

Evet benim kardeşim çıkarttı oda bosanmisti gitti kendi çıkarttı 

+1 oy
(1,509 puan) tarafından

Canim benimde nikahim yoktu 2013 yilina kadar 2004 de evlendim o zaman da esim demistiki baba olmadan cikmaz babanin imzasi lazim demisti 3 cocugumunda kimligini gidip kendi cikardi bende gitti. Hatta arabada bekledim imza atmak icin simdi nikah var ama bide simdiki yasa ne diyo gogle amcaya bir sor 

+1 oy
tarafından

Evet baba ya gerek yok bi tanıdığım doğum raporuyla cikarmistim

+1 oy
(385 puan) tarafından

Eşin çocuğun babası olduğuna dair hastaneye noterde dilekçe yazdırıp teslim ederse hastaneden aldığın raporla kimliğini babasının soyismi de dahil çıkarttırabiliyosun hatta Dr una sor daha sağlıklı bilgi verir yada doğumhanedeki hemşirelere de sorabilirsin zorluğu yok 

+1 oy
(1,350 puan) tarafından

Evet yapabilirsin seninde kimligin varsa tabiki olur 

+1 oy
(9 puan) tarafından

Çocuğunu tek başına doğuran büyüyten anneler nasıl yapıyosa olabilir alcaksın doğum belgesini gidiceksin yazdiricaksin ister babasının soyadını ister kendi soyadını ver bi problem çıkacağını zannetmem

0 oy
tarafından

Onun soyadini ondan izinsiz çocuğunda kullanamazsn.baba ismini vermek demek onun sahip oldugu herseyin varisi olmasi demek mali olur yada olmaz farketmez. Yani tek basiba gidip isim yazdirabilirsn ama baba ve soyadi kismi icin esinin imzasini istycekler 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 263 göst.
28 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Pimpirik anne (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 385 göst.
6 Şubat 2021 Diğer kategorisinde &488769123 (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 185 göst.
13 Nisan 2024 Aile kategorisinde E.m.hs (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 150 göst.
17 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elifcik010101 (406 puan) tarafından soruldu

407,138 soru

12,219,960 cevap

36,814 kullanıcı

...