0 oy
1,152 göst.
Diğer kategorisinde (5,437 puan) tarafından
İyi akşamlar hanımlar nereden başlayacağımı bilmiyorum.

Bir arkadaşım vardı eşim sayesinde tanıştım eşimle kocası arkadaştı. Ama birden biz birbirimize ısındık benim yeni bebeğim olmuştu, o hamileydi, durumları hiç yoktu. Bizim de durumumuz yoktu ama ben kıyamadım oğlumun küçük gelen kıyafetlerinin hepsini verdim. Sadece beğendiklerimi ayırdım. 1 kaç takım. 

Verirken benim bir daha çocuğum olsun olmasın sen kullanmadıklarını ayır ben geri alayim dedim. Tamam dedi çok da sevinerek aldı. Neyse 3 sene sonra ben tekrar hamile kaldım kulağına kaçırdım tamam canım vereyim ben zaten giydirdiklerimide yıkadım kaldırdım eskimedi çok da hor geçti Allah razı olsun ayarlayayım bir gün ya biz getirelim ya siz gelin dedi.

Neyse onların altında araç yoktu onlar sıkılmasın diye biz gittik hem oturalım hem eşyaları getirelim diye 5 aylık falan hamileydim o gün eşyaları vermedi biz getiririz sonra zaten ben oğlumun bikac parca küçük gelenlerindende koycam poşete falan dedi.  Tamam dedim ben ona göre eksiklerimi ayarlarım bak günler çabuk geçiyor yoksa sorun değil baştan alayım dedim. Yok canım biz geliriz getiririz dedi sonra birkaç kere telefonda rica ettim gelemediyseniz eşim alsın gelir geçerken dedim zorlamadım hani yoksa kıyafet ben baştan alacağım zaten yenisini, çantamı hazırlayacağım var canım ayarlayamadim daha getireceğim hem sana gelmek oturmak istiyorum kalabilirsem kalmak istiyorum dedi. Ben son ayıma kadar ayak salladım, son bir kere daha yazdım(nasılsın çocuk nasıl dedim) gördü cevap vermedi, aradım açmadı, aradım telefonunu kapattı. Ben ondan sonra bir daha hiçbir şekilde aramadım yazmadım birkaç parça bir şey aldım, eve ayırdıklarımla çantayı hazırlamaya çalıştım. Allah'a şükür bir şekilde yetirdim ama zorluk çektim.

Beni kıran kıyafet değil.. beni oyalamasi, zor durumda bırakması eşim ben sana demistim verme diye dedi durdu ben pek sevemedim kızı esindende haz etmiyorum dedi başıma kalktı durdu. 

Ve benim günümün dolduğunu bilip beni bir daha arayıp sormaması.. 3 aylık oldu oğlum hiç aramadı yazmadı. Ben de rehberden sildim, eşimde dedi sil diye.. durumlarını görüp canın sıkılıyor dedi. Zaten bize çok uygun değildi kocası da kendisi de ama ben durumları kötü diye kıyamıyordum. Bahçemizden sebze falan götürmüştüm birkaç kere.. 

yaptığımi anmak için anlatmıyorum yanlış anlamayın sadece canım sıkıldı bugün aklıma geldi beni aramaması ömürlü olsun dememesi çok kırdı.. zaten eşim hep der sen çok safsın çok çabuk bağlanıyorsun yüreğin çok yufka diye hep bu yüzden kalbi kırılan ben oluyorum... Evet biliyorum verilen şey geri alınmaz ama benimde durumum belli yardımcı olmak istemistim sadece... 

20 Cevaplar

+1 oy
(226 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Seni cekememis o kadar fesat işte Allah bu insanlara nasıl birnkalp vermiski iyilik eddenin gönlünü kıracak valla yazık x
(5,437 puan) tarafından
Blmyrm cnm cekemicek neyim varki cekememis:/
(226 puan) tarafından
Kalbin var en başta boşver böyle pislik insanları burdada varmış onun gibi düşünen kafadan ve kalpten kit olanlar
(5,437 puan) tarafından
Evet varmış cnm :( üzüldüm bunada
(226 puan) tarafından
Hiç üzülme değmez
(5,437 puan) tarafından
Evet cnm haklisin da insanin canı sıkılıyor işte tsk ederm
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Aramak istese de arayamaz ki kadın bu durumda ...sonra geri almak yerine hiç vermesen daha makbulmus bence 
(226 puan) tarafından
Ben senin nasıl yorumlar yaptiginida sayfandaki şeyleri nasıl sildiginide görüyorum be canım :) haha ona buna salllamaktanbaska bişey yaptığın yok boş beleş bı insansın işte bu hayatta bil kendine bakıp ağla ;)
(418 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sosyal hizmetler ve 4 yıllık çocuk gelişimi mezunuyum. İspatı da çok kolay, ilkokul mezunu olmak da ayıp bir şey değil bu arada, bu şekilde beni aşağılamaya siz kalkıştınız... burada bir sürü ilkokul mezunu arkadaşımız olabilir.. insanları bu şekilde kategorize etmeyin.. sizde kafa yok dediniz, lohusa mısınız dediniz; lohusaları da aşağılamak bu.. hemcinslerinize biraz daha saygılı olun. Cahil dediniz, boş beleş, benim kadar sizi hayatta muhattap almazlar dediniz.. dediniz de dediniz. Varoş kelimesine mi alındınız? O zaman o şekilde ifade etmeyin kendinizi.. neyse gereksiz uzadı, keşke uygulamada kişiyi sessize almak olsaydı diyorum ve bu son mesajım..
(226 puan) tarafından
Harbiden çok bossun ona buna laf atıp cahil olmana lohusa kafası olmana mi alindin :) lohusa kafası var zaten ben uydurmuyorum ilkokul mezunu kadinlarinasagilamadim ayrıca sen kendini iki üniversite mezunu olarak belirttigin için ilkokul terk mi dedim :) çünkü konusmalarin hayyattan hicbirsey ogrenememis cahil insan konuşmaları her yorumunuz her konuyla ilgili yorumunuza baktım karşıdakini sadece eleştirme ye yönelik cevaplar hayyatta ne çok kiskancliginiz varsa artık tanımadığınız insanları bile yargılama hakkını kendinizde buluyorsunuz ben tek bir üniversite mezunuyum ama senin iki universitenide cebimden çıkarırım eminim :)) bölümlerini de öğrendiğime göre sen git çocuklarla ilgilen olgun yetişkin insanlar sana göre değil psikolojin hangi seviyede bilemiyorum :)) son mesajın sa sozunde dur son mesajın olsun:))))))
(418 puan) tarafından
Mesajları bir daha okuyun, siz ilkokul mezunu musunuz diye suçlayınca yazdım ben diploma mesajını..
Ayrıca yazdıklarınızda ne noktalama işareti var ne imlâ, kelimeleri bile doğru yazamıyorsunuz hiçbir şey anlaşılmıyor. Cümleler birbirine girmiş.. O sebeple "peki" siz haklısınız diyeyim de konu kapansın.
(226 puan) tarafından
Herkesin alanı farklı ben imla kılavuzu değilim yada Türkçe eğitimi vermeye gelmedim buraya anlayan anlıyor anlamayan anlamasın zaten japon milleti gazetelerini noktasız sesli harfsiz cikariyorda halkı anlıyor bizim halkımız sağolsun noktalama arıyor tam kelimeden ne yazdığımı anlayamıyor o derece der susarım
+2 oy
tarafından
Canım moralini bozacak bir durum yok belli ki kıyafetlerun basına bır ıs gelmıs sana verememıs. Ama bebek kıyafeti vereceksenız bence gerı almamacasına vermelısınız. Yani sızin defalarca sormanız hos olmamış bence. Vermedyse sen vermycen heralde ben yenılerını alıyorum dıycen kapatcan konuyu. Ben daha yazıyı bastan okurken dedım bundan puruz cıkar dıye. Gerı alacagın seyı hıc vermycektın. O kısıde zaten arkadaslk gozetmyormus demek sana uygun degılmıs anşamıs oldun bosver takılma uzulme. 
tarafından
Anladm canım ozaman cok ayıp etmıs gercekten... Arayıp sormamıs olması ayıp ınsan bı der veremedm bulamadm esyaları vs de bıseyler. Sıkma canını bosver. İyi olmus işte
(5,437 puan) tarafından
Haklisin cnm da insan üzülüyor bende mi hata anlamadım çokmu safim
tarafından
Canım bunda saflık bır durum yokki kazıgı herkes hepımız yıyoruz yani hrr basına gelen olay ıcın kendını suclama. İyi olmak suc degıl aksıne bu devırde bulunmaz nimet
(5,437 puan) tarafından
Sağol allah razı olsun ne iyi ne güzel insanlar varmış burada
tarafından
Sendende Allah razı olsun canım benm
+1 oy
tarafından
İçimden sadece haklısın demek geldi... Sen merhamet ve ince düşüncenle vermişsin ve baştan alıcağını da demişsin bu şekilde hareketi hoş değil daha verirse de kıymeti kalmıyor zaten sana en başında veremem dese başkasına verdim dese belki bu kadar kızıp kafaya takmıycaktın ama insanlar işte sen üzme canını eminim şimdi aldıkların daha da güzeldir 
(5,437 puan) tarafından
Evet cnm ben hepsini kullandım desin helâli hoş olsun sadece sordum ve var dedi kullandiklarimida yıkadım zaten onlarida al ben napayım tümaya sığmıyor artık dedi
Tskkr ederim anlayisn için çnm
+1 oy
tarafından
Valla kime iyilik yaptiysan ondan korkucaksin. insanlar cok degisik olmuslar artik. Bosver Allah bilsin senin iyi niyetini
(5,437 puan) tarafından
Hepsini kullanmış olsaydı helâli hoş olsun derdim zaten kullansın diye verdim  ben
Ve isterken ister gibi istemedim sordum sadece he onlar duruyor kullandiklarimda yıkadım kaldırdım dedi ne biliyim belki yanlış yaptım blmyrm
+1 oy
(81 puan) tarafından
Canimm sen bastan geri alacagini solemissin ancak o kisi hata ustune hata etmis. Silmekle iyi etmissin uzulme sana deger vermiyor hic aklina getirme bosver unut onu bir daha ne yanyana gel ne muhattab ol. Iyilik etmissin ne guzel iyiligini suistimal ettigi icin bir daha gorusme o sahisla. 
(5,437 puan) tarafından
Eşimde aynısını dedi belki bnmde yaptığım hataydı ama elimden o sekilde yardım geldi o an
Beni haketmeyeni silicem bundan sonra yoksa hayatımı s....
+1 oy
(6,978 puan) tarafından
Hic tatlı caniji uzme, sen insanlik yapmissin, guzel yuregine uymussun. Sebebi nedir bilmiyorum ama ayip etmiş o kisi. Ettigin iyilik bebeginin basinin gozunun sadakasi olsun inşaAllah. Kendi dusunsun canim, bosver gitsin.
(6,978 puan) tarafından
Rica ederim canim, Rabbim verir :) iyilik yap mukagatini mutlaka bulursun
(5,437 puan) tarafından
O an o iyilik geldi elimden tm verilen şey geri alınmaz ama ben kullanmadign olursa alırım dedim oda giydirdklerim bile eskimedi yıkadım onlarida al dedi bunu anlamayan olumsuz yorum yapan arkadaşlar var
(6,978 puan) tarafından
Bosver canim, hata o kadında, eskidi veya elimde kalmadi diyebilordi. Bosu bosuna oyalamis seni, bosver bebisin yepyeni elbiseleri olmus olur.
(5,437 puan) tarafından
Evet cnm sağol güzel anlayışlı yorumların icin
(6,978 puan) tarafından
Rixa ederim
+1 oy
(7,096 puan) tarafından
Tmm diyip seni oyalamasi bide ustune hic aramamasi cok gicigima gitti ya guzellikle eskidi attim falan deseydi madem basta senj niye oyaliyor ay cok kizdm valla konusma hic iyi yapmissin irtibati kesmekle 
(5,437 puan) tarafından
Bende ona kızdım uzuldum ya zaten iyi anlamissin beni dese hepsini kullandım ben istemem zaten
(7,096 puan) tarafından
E yani ne kadar sacma sapan insanlar varya valla bosver kuzum boyleleri ne kadar uzak o kadar iyi ders olsun sana bundan sonra karsndaki insanlara oyle hemen guvenme kendin gibi gorme tedbirli emin adimlar at
(5,437 puan) tarafından
Evet hayat bunu kafama vura vura öğretti...
+1 oy
(5,519 puan) tarafından
Senin yaptigin cok guzel bisey durumun iyi olmadigi halde cocugunun elbiselerini vermisin ki verince geri alacagini soylemisin arkadasinin yaptigi cok cok ayip iki parca elbiseyle kimse zengin olmaz ama senin gibi bir arkadas kaybetti
(5,437 puan) tarafından
Sağol güzel yorumun için mesoş
Bana dese hepsini kullandım ben eskidi falan helali hoş olsun ama kendi dedi kullandiklarimda eskimedi yıkadım onlarida al dedi oyaladı ben ona kzdim onuda geçtim aramadı beni :(
(5,519 puan) tarafından
Yaziklar olsun hic uzme kendini
(5,437 puan) tarafından
Artilicaktim hakkım doldu yarın artı atcam sana
(5,519 puan) tarafından
Canin sagolsun guzellim♥️
+1 oy
(1,134 puan) tarafından
Amannn salla gitsin sen iyilik yapmışsın onda insanlık yokmuş çocuklarının senin sadakan olsun nankör işte vefasiz yardim etmişsin bacin değil anan değil üzme tatlı canını 
(5,437 puan) tarafından
Sağol cnm yorumlariniz beni rahatlattı gerçekten helal olsun hepsini kullandım ben deseydide ben istemezdim zaten kendisi dedi kullandiklarimda eskimedi yıkadım onlarida al dedi oyaladı ben ona kzdim onuda geçtim aramadı beni
+1 oy
(9,655 puan) tarafından
Ayıp etmiş gerçekten..  olan olmuş biten bitmiş canım üzme kendini zaten şenlik hiç bir durum yok. Bu yaşanılanların hepsi sana bir ders işte...
(5,437 puan) tarafından
Öyle oldu gerçekten cnm sağol güzel yorumun için:)
+1 oy
(470 puan) tarafından
Çok ayıp etmiş ama insanlar öyle almayı bilirler geri asla bişey getirmezler .boşver basının gözünün sadakasi olsun de sıkma canını.allah bı şekilde kapı açmış sana bebeğin büyümüş.bazen insanların yumuşak yüzüne aldaniyoruz Malesef snra olan bize oluyo
(5,437 puan) tarafından
Helâli hoş olsun tümayima
Rabbim yardım ediyor kalbimi biliyor
Daha geçen gün oğlumun kıyafeti kalmadı küçük geliyor hep dedim ertesi gün bir poşet kıyafet geldi biri göndermiş..
(470 puan) tarafından
Aynen canm vallla bebekler bereketiyle geliyo
Bnde borcumuz vardi ansızın virüsten dolayı ıssız kaldm ne yapacam diye düşünürken bı anda nasl oldu anlamadk bile herseyini alabildik.bosver öyle insan aramasında zaten iyi günde varsa sadece kötü gndede gelmesin
(5,437 puan) tarafından
Aynen aynen çok haklisin cnm işi düşünce yazardı öncede zaten
Evet rabbim 1 kapı kapatıp 2 kapı açıyor resmen
+1 oy
(11 puan) tarafından

Ahh canım aynısı benim başıma geldi karşı tarafta eltim durumları olmadığı için bebeğimin en güzel kıyafetlerini seçtim verdim verirken özellikle tembihledim yenge sen kullan sonra geri alırım illaki gene lazım olur diye. Hamileyim, geçen ay kıyafetleri tatlı bir dille duruyorlarsa alayım ben dedim, ben hepsini verdim ki dedi bana :'(

(7,624 puan) tarafından
Aaaa ne yüzsüz sanki kendi malı mı vermiş
(5,437 puan) tarafından
Acaba benim arkadaşımda mi verdi birine diyemedi ven çözemedim kotulemekte istemiyorum
Hayır nsl verir başkasına hayret bisi ya :O
(11 puan) tarafından
Şok oldum hiç beklemiyordum bende gerçekten, en azından sorsaydı diyorum ama olan olmuş artık
(11 puan) tarafından
Bilemeyeceğim canım kötülemek değil niyetim ama yani insan bi sorar. Sonrada çok ihtiyaçları vardı sevabı sana gitsin demez mi
(5,437 puan) tarafından
Tövbe yarabbi ya
+1 oy
(14,080 puan) tarafından
Kız sen baya uzun yazmışsın okudum ve anladığım kadarıyla kimseye iylik etmiycen gün gelir sırtını dönerler. Bizim ailede de çocukların küçülen elbiseleri birbirine verilir hatta büyükler bile dar gelen kıyafetleri verir ve bu çok güzel bir düşüncedir. Ee senin durumda ortada bari sen verdin sen yaptin oda biraz çaba gösterip senin yaptıklarının karşılığı olarak seni arayıp sorsaydı...

Bir daha asla ne ara ne sor valla öyle insanlardan gerçekten nefret ediyorum.

Kocam bana safsın dedi diyorsun artık sende biraz saflıktan çık her denilene hemen he deme.....
(5,437 puan) tarafından
Haklisin cnm karar verdim beni haketmeyenin hayatimda işi yok.. kıyafette önemli değil helal olsun beni aramamasi koydu
+1 oy
(1,008 puan) tarafından
Böyle insanlar yüzünden insanlar iyilik yapmaktan soğuyor  diyelim ki başına birsey geldi kıyafetlerin kaçmak.yerine güzellikle.soyleyebilirdi silmekle.enniyisini yapmissin iyilik ten.anlamayan insanlardan uzak.kalmak lazim bosver allah bilsin 
(5,437 puan) tarafından
Evet benimde anlatmak istedgm olabilir başına bisi gelmiş olabilir bana söylemeliydi ben kafasına silah dayayıp almaya calsimadim sonuçta, hamile kalınca kibarca sordum yoksa sorun değil ben yenisini alırım 4 ayim kaldı yavaş yavaş hazırlıgimi yapayım dedim oda hyr cnm giydirdklerim bile eskimedi yıkadım onlarida al dedi:(
+1 oy
tarafından
Ah canım inan seni cokniyi anladim kendimj senin yerine koyarak okudum sonuna kadar haklısın 

Numarasini silmekle iyi yaptın bu satten somra arasa bike sakın açma en azindan bi tebrik edebiirdi ve bu sayede durumu anlatabilirdi 

Cok yazik ki senin gibi bir arkadaşı kaybetmis
(5,437 puan) tarafından
Sağol güzel yorumun için;(
Evet o çok koydu bana aramamasi:(
tarafından
Uzme tatli canını
Benim canimdan cok sevdiğim arkadaşlarım bana darbe vurdu
Bende sildim numaralarını
(5,437 puan) tarafından
Yapacak bisi yok başka
0 oy
(1,403 puan) tarafından
Ya amacım seni kırmak değil de hani bi laf var acıma yetime döner k*yar g***** diye tam da bu olmuş: /
(5,437 puan) tarafından
Ama benimde elimden o gelmsti o zaman onların durumundan halliceydi durumumuz
0 oy
(6,681 puan) tarafından
Ama cnm kivirmis kac kere zaten anlarsin sanmistir ben olsam minnet etmezdim anlardim gonlunun olmadığını vermeye üzülmek te haklisin tabi bisey diyemem 
(5,437 puan) tarafından
Zaten zorlamadım mesela mesajda nasılsın dedim kıyafet istemedim bi kere evine gittim o çağırdı zaten iki kere yazdım çok mu :(
(6,681 puan) tarafından
Ne diyeyim cnm cok degilde en iyisini yapmissin iliskileri kesmissin
(5,437 puan) tarafından
Evet eşim istedi bnm içinde iyi oldu eşim bu saaten sonra gelirlerse kıyafet getirirse kabul etmeyecksn diyor kapıdan alma diyor ben evime alırım ama kıyafetleri almam geri yollarım
(6,681 puan) tarafından
Aynn cnm getirmezde gelmezde zaten yüzü yoktur baksana dogum yapmissin arayip sormamis neye gelicek
(5,437 puan) tarafından
Evet cnm gelmez zaten :( üzülüyorum en azından yazın bahcemden bikac sebze götürüyordum
0 oy
tarafından
Nankörmüş kendisi Allah sabır versin sana 
(5,437 puan) tarafından
Sildim artık hep kirilan ben oluyorum ve artık karar verdim beni haketmeyenin hayatimda işi yok bunuda eşimden öğrendim
0 oy
tarafından
En azından arayıp bebeğini kutlayabilirdi boşver canım üzülme 
(5,437 puan) tarafından
Evet ben de en çok buna kırıldim
tarafından
Ben de sildim benimle çok yakın gibi olup da işi düşünce arayanları çocuğumu bi tebrik etmeyip ben aradığımda açmayanlatı
(5,437 puan) tarafından
Silmemiz gerektiğini hayat kafamıza vura vura öğretti..
tarafından
Aynen öyle malesef bi de silemediklerimiz var malesef
(5,437 puan) tarafından
Onlar daha çok yaralıyor kalbimizi :(

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 458 göst.
0 oy
8 cevap 206 göst.
0 oy
2 cevap 147 göst.
6 Haziran 2023 Aile kategorisinde Filizsena (89 puan) tarafından soruldu