0 oy
713 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (909 puan) tarafından
Kadın hepsini yapmak zorunda mı bir nevi hizmetçi olmuş olmuyor mu oh erkek çalışsın evde yan gelsin yatsın kadının mesaisi neden bitmiyor 

23 Cevaplar

+3 oy
(29,596 puan) tarafından

Erkeklerin iside pek kolay sayilmaz ama haklarını yemeyelim 

Ekmek parası icin sıcağın karşısinda ter döke döke çalışan cok kisi var 
Sirf ailesi icin sorumluklari var
Kimsenin isi kolay degil 
Kadınınki kadina özgü zor erkeginki erkege göre. 
Her halimize şükür. 
(29,596 puan) tarafından
Olsun o kadarda olacak dunyanin kurulusu bu
tarafından
Valla ben kocama seve seve yapıyorum asla zoruma gitmez ona yaparken ama başkalarına hizmetçilik etmek zoruma gidrdi
(29,596 puan) tarafından
Cocuk ve eş en degerli varlık şu dunyada.
Anne baban bile olsa insanin evladi eşi baska oluyor.
tarafından
Evet aynen öyle canım Allah ayırmasın kimseyi
(909 puan) tarafından
Ne işler gören var mesela kız hemen hemen herkese yardım eden biri vardır ben hamileyken hickimsenin bir yardımı olmadı tek başıma riskli bir gebelikgecirdim her gün iki saat yol sürüyordu işe gidiş gelişim ve otobüslerde metrolarda kimse yer vermiyordu bir saat oturmadan gittigimi biliyorum canım çok biber dolması sarma falan çekerdi yapanim yoktu kendim yapardım bir şeye benzemezdi dışarıdan alınan aynı tatda olmazdı hastanelerden cikmazdim doğru düzgün zavallı eşim de çalışıyordu işi çok yorucuydu pek destek çıkamadı bana pazara bile hep ben gittim hamile olduğumu bile koca bir pazar sepetini önce sokağın sonra dört katin merdivenlerinden çıktıktan sonra yaptığım test sonucunda öğrendim mesela ama şimdi kendimle gurur duyuyorum oohhhh tek basima bebisimi büyüttüm
-Reklam-
0 oy
(7,374 puan) tarafından

:ermm: Galiba ölünceye dek devam 

(909 puan) tarafından
Bazen evde nefessiz çalışıyorum bitmiyor iş güç kendimi hizmetçi gibi hissediyorum
0 oy
(1,402 puan) tarafından
Başlığı okurken ruhum daraldı hayır bu saydiklarinın  hiç biri kadının görevi değil sadece yıllar içinde öyleymiş gibi empoze edilmiş sadece 
(909 puan) tarafından
Bu saydıklarım yarısı bile değil yaptığımız islerin hayır çalıştığımız zaman bile bunların hepsini yine yapıyoruz
0 oy
tarafından
Canim onlar kadinin gorevi degil, erkegine hediyesidir. Istemese yapmaz, ama doğustan anaç oldugumuz icin duramiyoruz
0 oy
tarafından
Amannnnnnnn ben bazen hiçbirini yapmiyom:((
0 oy
(3,033 puan) tarafından
Çocuğum henüz yok ama hepsini yapmıyorum arada onada temizlik yaptırıyorum benim isimmiş gibi benimsemesin diye balkon camlarını mutfak dolaplarını ona sildiriyorum perdeleri o takar ben ellemem başta nasil alıştırırsan öyle gidiyor 
0 oy
tarafından
Evinde yaptığın işler hazırladığın yemekler  çocuğunu emzirmen altını değiştirmen kısacası evine süpürge tutmanın bile ne kadar sevabı var çünkü sen namusunla evinde  oturan evinin işini  yapan eşini ve evladını mutlu eden bir kadınsın... 
0 oy
(57 puan) tarafından
Degil aslında ama öyleymiş gibi lanse ediliyor erkek yapmayınca mecburen kadına kaliyo onlarda bizim gibi temizlik aşkı pek yok
0 oy
tarafından
Düzenli şekilde yaparsan erkekler gbi sabah 8de başlar akşam 5e kadar halledersn hatta 12de bile biter yani, yavaş yavaş arada bir yaparsan akşam da bitmez gece de bitmez hep calisirsn. İşten yorgun argın gelen eşin de bir zahmet ev işisi yapmasn.. tabi ikiniz de dışarda çalışıyorsanız o ayrı.
0 oy
(1,654 puan) tarafından
Esınle cıddı tartıstın yada cok zoruna gıdıyo bu durum . 

Esın senın ıcın calısıp o evı gecındırıyorsa sende sabah bı kahvaltı hazırlayıver aksama ıkı yemek yapıver basında patron yok keyfıne göre kur duzenı bı gun supur bı gun sıl zoruna gıderse hayatı kendine ıskence edersin bu kafadan bı an önce cık bence
(909 puan) tarafından
Yanlış tespit tartışma olmadı bahsi bile açılmadı
(1,654 puan) tarafından
Ard arda ev ısı kahvaltı hazırlama vs sorunca baya dert edınıp kendıne hak veren kıtle arıyosun gıbı geldı
0 oy
tarafından
Evet zorunda ALLAH bizleri böyle yaratmış her iki cinsiyetin sorumlulukları farklı erkek çalışıp para getircek eş evle uğraşacak 

Ha eşim yardım ediyor mu ediyor ALLAH razı olsun 
0 oy
tarafından
Her erkek ayni degil 14 ay boyunca ev islerini ortaklasa yaptik dahada yardim eder bazen yemegi bile o hazirlar bana dokundurmaz
0 oy
tarafından
Senelerdir bunu söylüyorum..

Erkek mesai bitince rahat ediyo.

Ya kadın?

Sabah kalk kahvaltı hazırla,topla

Evi süpür,sil

Gün boyu çocukla ilgilen

Banyo yaptır,yedir,içir,huysuzlugu çek

Akşama yemek yap

Misafir agirla çoğu zaman

Koca gelnce tekrar yemek kaldırma bulaşık..

Gece olsun bide kadınlık görevin var..
0 oy
(10,888 puan) tarafından
Kendi evimin temizliğini herşeyimi yaparım hiçte gocunmam eşlerinden işi kokay degil haa yaparsa çok güzel yapmasada sorun değil ben yaparım kendi evimin hizmetçisi de olurum hanımı da olurum
0 oy
(3,754 puan) tarafından
Bna eşimde yardımcı olur ara sıra 
0 oy
(11,236 puan) tarafından
Cnm erkekler yan gelip yatıyor mu eşimin yaptığı işi ben yapsam 1 hafta kendime gelemem ben tabikide evde hanımına yardım eder ama bu kadar da kolay değil isleri 

He bazı erkekler var eşlerini hizmetçi gibi görüyor onlara da yapacak bisey yok 
0 oy
(4,958 puan) tarafından
Herkes görevini bilmeli bence.. karı koca calisiyorsa ev işleri ortak olur... Ama kadın evdeyse bı zahmet evini de temiz tutup yemeğini yapsın yani... Hastalıkta eşim işten gelir asla gocunmaz yapar yemek. Ama normalde benim vicdanım el vermez zamanında bende çalıştım 5 sene çünkü işten nasıl yorgun gelinir iyi bilirim..el işi zordur 
0 oy
(49 puan) tarafından
Ben  çalışıyorum eşimin maddi yükünü paylaşıyorum yapma dinlen desem de o da sağolsun evin her işinde benim yükümü paylaşır. Yorulduğumu gördüğü an hiç bişey yaptırmaz kendi yapar yemeğe kadar. Bebeğimizin herşeyiyle ilgilenir altını değiştirir banyosunu yaptırır. Bu tamamen eşle ilgili eşler her konuda yardımcı olmalı birbirine 
(909 puan) tarafından
Benim eşim bebise 11 aydır bakıyor bu gece bebek uyandı aldı mama yaptı ayağında salladı yatırdı babasi kurban olsun diyordu zor da bir işi var  baktım güle oynaya bakıyor ses etmedim genelde işten eve gelince çocuğa yatana kadar o bakıyor
(49 puan) tarafından
Canım bak ne güzel yine de destek oluyor demekki sana eşin. Ne yazıkki onu bile yapmayan eşler var
(909 puan) tarafından
Bazen bebise seni ben doğurdum diyo
0 oy
(286 puan) tarafından

Valla bizim evde işleri genelde eşim yaptığı için böyle Bi derdim yok :D

0 oy
(18,180 puan) tarafından

herkesin işi ayrı bence eşim akşama kadar çalışıyor bide evdede mi çalışsın :D

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 306 göst.
22 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Aysenur5561 (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 812 göst.
18 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ceylinnnn (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 186 göst.
8 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (1,078 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 212 göst.

Kategoriler

1,439,361 soru

23,664,111 cevap

309,140 kullanıcı