0 oy
932 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Nerden başlayım bilmiyorum...

Bundan 1 ay öncesinde eltimler geldi 2 haftalığına. Kaynanamda kaldılar. Kaynanam sürekli eltim için sabah kahvaltısında şunu hazırlayım o sever yok yumurtayla sucuk ayrı seviyor öyle yapayım diyor yanımda. Ben hamileyim ve bana demiyor ki kızım sen ne seviosun canın ne istiyor diye. Eltimi seviyorum asla kıskanma amaçlı söylemedim. Allah şahit içimi biliyor. Kaynanam hep bebek istiyordu şükür hamileyim ama kendimi değersiz hissettim bunu esimede anlattım. Eltimgilin tatili bitip gittikleri gün kaynanamla paylaştım bu durumu ağlamaya başladı özür dilerim inan düşünemedim diye. O saatten sonra benim için bitti annelik değil kaynanalik yapıyor. Eşimde ordaydi haksizmiyim hayatım diye sordum beni karıştırma aranızda halledin dedi. Korkakligindan haklı olmama rağmen evet haklısın hayatım anne sürekli böyle yapiosun eşim üzülüyor dikkat et biraz sözlerine diyemedi... Demesini bekledm.  Lafa gelince erkeğim ben diye horozlanmasini biliyor bana. Kendimi ve bebeğimi değersiz hissettim çok gücendim.. 

2 gün öncede kaynanam çağırmış kii eşimi arayıp söylüyor benim haberim yok bize gelin oturalım demiş. Eşim bana deyince bende bakalım midem bulanmaz halsiz olmazsam gideriz dedim. Eşimin evli arkadaşı aradı mangal yakacaz gelin misafirimz olun diye benimde canım çekti mangalda eti. Kaynanam çalışıyor 8-9 gibi eve geçiyor. Evde yemeği yok dışardan soyliycekmis . Ogunun sabahına aradı eşimi ben açtım haberlesiriz dedim. Bi ara dimi gelecekmisinz diye ona göre al ne alacaksan. Mangaldayken kaynanam oğlunu aradı sesi duyulmuyordu eşim anne siz yiyin çayınızı için mangaldayiz dedi. Sonra kapattilar teli . Demlik olmak için eşlerimiz eve gtti bende eşimi arayıp şeker çay kaşığı unutma diye soylycektim. Telefonu meşguldü. Sonradan aradığımı gördü beni aradı kimle knusuodun dedm annemle dedi değişik bir ses tonuyla. Ne konstunuz daha demin aradı dedim hiç havadan sudan dediğinde anladım anası oğlunu gaza getirdiğini. 

Eşim 2-3 gün önce annene bırakym seni salı günü dedi hem geç gelirim hem maçım var dedi tamam dedim. Bugünde arayan soran oldumu dedi annem aradı dedim şu şu yemeği yapacakmış dedim burayami getircek dedi yok yarin anneme birakcaksin öyle demistin annemde hazırlık yapıyor alisvers yapmış dedim . Suratsız bir şekilde bilmiyorum dedi. Yüzünde aynen şu ifade vardı dün anneme gidicektik mangala gittik bende seni annene gondermiycem tavrıyla bilmiyorum dedi. Bende blmiyorum ne demek dedim . Bugunden mi goturuym yarından mi goturuym bilmiyrm dedi. Sinrlendigimi anlayınca kıvırma şekli bu belliydi yüzünden. Sonrada annemlere gidelim bugün dedi. Bende aa senin derdin belli dün gitmedik anan doldurdu seni şu surata bak dedim gidelim gidelim tamam dedim. Yok tamam gitmeyelim yarın ananada gitmiyceksin dedi bana gidersem serfsizim ne senn anana ne kendi anama gitmycem günahı senin boynuna dün bi mangal yaktık güldük eğlendik bugun burnumdan getrmesen şaşarım dedim. Allah'ın dan bul dedim. Saat 7 idi. Zibardi yattı halen hiç uyanmadı. Şeytan diyor kii boşa.. sanada senin ananinda...!!! Okadar bıktım anası suz der susar konuş der konuşur. Boluya gittik yeni evliyiz abanta gideriz dedi ikimz annemler amcamda oturur dedi o hevesle gittim sabah kahvaltiyi yptik boluda kenarda soyledim hazirlaniyim mi abanta gidicektik ya dedim. Yok annem gitmeyn ayıp olur der dedi boşver başka zaman dedi. Kii amcasıgil biz sizin yerinzde olsak gezeriz oturmayami geldiniz diyorlar ..  oderece anasını dinler. Boşanmayı bile düşünüyorum yarın küçük valiz hazırlayıp gidesim var hamile halimle burnumdan getirmeye başladı. Defolup gidip anasinin gotunun dibinde yaşasın !!! Onların ki anada bizim ki ne ? Anamda anam bende anamda anam diyim ozaman taş üstünde taş bırakmazlar anamizn kapısında buluruz kendimizii.. çok doldum kızlar kusura bakmayın çok uzun oldu.  İçimi dökmek istedim. Şuan eşim odada uyuyor ama yemin ederim ha var ha yok... Evde ama yalnızım :'(

Anneme ; 

" Penceresiz kaldım anne .. 

Uçurtmam tel örgülere takıldı.

Hani benim gençliğim anne :'( "

10 Cevaplar

+3 oy
(38 puan) tarafından
Kayinvalideniz eltiniz geldigindeki olayında özür dilemiş ağlamış.mangal olayında mangala gitmenize değil  o günkü planınızı haber vermeminize kırılmıştır beklemistir gelecekler diye bir de çalışıyormuş kadın.esinizi arada bırakmayın bence iki güler yüz tatlı dille zarar gelmez .
tarafından
3 yıldır tatlı söz söyledim. Köşeye sıkıştığı zaman ağlıyor. Yoksa 2 dkka konusmana müsade etmez. Eşim ordaydı diye ağladı. Okadar doluyum kii şu geçen zamanı bir ben bir Allah biliyor...
-Reklam-
0 oy
tarafından

Topla kendini canım sen ufak şeyleri kocaman yapmissin kafanda hamile iken oluyor böyle sıkıntılar unutma sen bir annesin ve güçlü olmak zorundasın :angel:

tarafından
Haklısın ama çok yoruldum :( dayancak gücüm yok gibi..
0 oy
(800 puan) tarafından
Çok uzundu yazmakdan sıkılmadin mi kuzum :) canim ufak tefek şeyler bunlar boşanmaya degmez Allah yardim etsin
tarafından
Dahada yazasim var kuzum ://  Aminn canım
(800 puan) tarafından
Stres yapmana degmez salla gitsin
tarafından
Sürekli anam anam yildim artık :(
0 oy
(247 puan) tarafından
Belli ki birikmiş benzer konular üst üste gelince ama inan boşanmayı düşünecek bir durum yok içini ferah tut. O ne güzel uyumuş bak sen uykundan olmuşsun. Önce can sonra canan demişler. Kendine dikkat et boşveeeer.
tarafından
Uyuyacam bende şimdi canım ağlamaktan gözlerim şişti uyku çöktü :(
0 oy
(6,978 puan) tarafından
Diger konularda haklısın canim ama o gun kadin senden ozur dilemis, davette etmiş calismasina ragmen. Siz kucukleri olarak anne gelemiyecegiz demenizi beklemis. Bence hakli olarakta aramaya tenezzul dahi etmemenize kirilmis...iki taraftan degerlendirmek lazim canim. Bosanacak bi durum yok, uyumana dinlenmene bak bebisi de uzme 
tarafından
Canım gelemiycez diye soylemiyoruz hemen yüz göz eder. Oğlunu gaza getirir. Kaynanamla iki sohbet ettim sıkıntımı anlattım gidip eltime hemen anlatmış anlatacam olsam ben anlatırım. Bir kısmını burda anlattım haklı hiç bir tarafı yok eşimle bir izin gününü geciremiyoruz bir yere gideriz arar aa oraya mi gittiniz burayami gittiniz bizi niye goturmediniz der yada bize gelseydiniz orda ne yapacaksiniz der. Evlendigimden beri hıc bir yeri gezmedim halen pesimize takılma derdinde.
(6,978 puan) tarafından
Acik acik soylesin eain anne basbasa planimiz var diye, bosver canim
0 oy
(2,078 puan) tarafından
İnsan oğlu o an düşünmemiştir canının birşey isteyip istemeyeceğini, bunu eşine yansıtman gereksiz olmuş, eşinde helal olsun, yersiz olan tepkinle dolduruşa gelip annesini kırmamış, böyle ufak tefek şeyler için boşşanmayı düşünüyorsan, bu zamana kadar evli kalman bir mucize, hamilesin çok aşırı alınganlık yapıyorsun yat dinlen bu tür konularla kafanı eşini yorma canım
tarafından
Aynen bu zamana kadr evli kalmam mucize 2 kere eşim boşanmak istedi anlasmiyoruz diyip. Aileyi ayakta tutan bendim. Bu şekilde yorum yazman dogru değil. Evli kalman bir mucize demek !!! Neler yaşadığımı bilmiyorsun sorgulama hakkında yok. Yersiz tepkinle doldurusa gelip annesini kirmamis diye yazmssin zaten ana kuzusu.. 3 yildir annem şöyle annem böyle anladin mi biktim artık ... Benim yanimda bir kere bile durmuslugu yok surekli anasını savunur tehdit eder görürsün bak yarin ne yapacam snaa der annesini arar beni sikayet eder oda arar ağzına geleni sayar. !! Gerçekten bunaldım.
(2,078 puan) tarafından
Canım sorgulamadım, paylaştığın konuya göre yorum yaptım, ondan sebep boşanman gereksiz, o konuyu eşine söylemişsin eşin birşey dememiş, dememekle iyi yapmış dedim, daha öncesini irdelemedim ki, bebeğin olacak evlilik kolay olmuyor, bir bebeğin babasız büyümeside kolay olmuyor, şiddet, küfür, içki, kumar, kadın kız durumları yoksa yine idare etmeyi dene canım, huyunu az çok biliyorsundur, annesinden bahsedince kızıyorsa, bahsetme canım, oda kendi annesini bilir, sen şunu bana yaptı desen, oda kaç yıllık oğlu, yok annem nasıl yapar annem öyle biri değil diye savunmaya giriyor, erkeklerin çoğu böyle canım, benim eşim bana çok düşkün olmasına rağmen,bizde aile binasındayız, bir gün işim vardı evde yoktum akşam dönüşte eşim aldı eve geldik anneside biliyodu acil işim oldugunu akşama kadar olmadığımı, bende kahvaltılık hazırladım eşimle yiyoruz, aşkım annen  bu kız evde yok dur bir tabak yemek götüreyim demedi dedim, eşim de yaşlı başlı kadın sana birde yemek mi getircek dedi, sabah erken kalkıp yemeğini yapsaydın dedi, ben şok oldum, ondan sonra hiç bahsetmem canım, birşey olursa eşim söylense ben derim yaşlı falan niye öyle dedin diye, ne kadar iyi veya kötü de olsa anneleri canım laf ettirmezler, sen ayrı anne ayrı
tarafından
Canım erkeklerde bizim gibi bir laftan anlasa eşin böyle konuşunca birdaha konuyu açmadım diyorsun. Eşim hiç anlamıyor. Gözünün önünde olay geçiyor halen annesini her firsatta savunuyor emri vaki olarak annemlere gidicez diyor. Benim annem yalnız yaşıyor babam oldu kardeşimde yok bir kerede hadi annene gidelim evde yalnız sıkılmıştr sohbet ederiz de kendi annesi olsa ayni evde yaşar anama bak der. Ama kendi annesi değil. Ben babam için ağlıyorum çok özledim diye adam karşımda bana diyor kii ağlama hepimiz öleceğiz... Nasıl bir teselli bu ?? Ben bekliyorum kii ben yanındayım yalnız değilsin baban öldü diye kndini tek hissetme de. Artık ailen benim de !! Nasıl gamsız konuşuyor dedim ki seninde baban ölürse bende öyle derim aglamadan uzulmeden. O şekilde duruyor karşımda ölüm acısını bilmiosun biliyor gibi havadan konusuosun dedim .. de benim için sorun değil ki alinmam diyor ki yalan söylüyor ama diyecem. En zor günümde bana omuz vermeyen destek olmayan kim varsa ona göre davrncam.
0 oy
tarafından
Cok dolmuşsun sen canim uzulme aglama bebeyine yazik esinde hatasina anlayacak INŞALLAH ALLAH yardimcin olsun canim 
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Cnm bu kadar büyütecek boşanacak bir durum göremedim ben hamilelikten olsa gerek hassassın
0 oy
tarafından
Canım idare etmeyi bileceksin mecburuz buna. Eşin hadi anneme gidelim dediğinde tabi tabi anan doldurdu demek yerine tamam gidelim desen p anda hiçbir sorun olmayacak ve senin annene de daha gönüllü bırakacak. Annem hep der evlilik siyasettir aklını kullanacaksın. Ona öyle anan böyle anan şöyle e tabi huzursuzluk olacak kocanda oturup kendi anasının arkadasından dedikodu yapmaz ki. İDARE İDARE İDARE 
tarafından
3 yıldır idare ediyorum şimdi hamileyim aramaz sormaz annelik değil kaynanalik yapıyor. Sürekli laf vurur bana bende insanım. İnan hiç umrumda değil.
tarafından
Canım zaten o kaynana, annelik bekleme hiç. Çok çok nadir annelik yapan var bütün hepsi böyle. Ne diye onun yüzünden huzurunu kaçırıyorsun kendince bi karar al bi daha eşinle aranda annesi ile ilgili muhabbet şikayet yapma. İstediğin kadar söylen yıllarca en iyi koca bile laf söyletmez annesine adı üstünde o annesi. Korkak diye suçlama eşini. Annesinin hatasını da eşine yükleme huzurun kaçmasın diye gideceksin de oraya hatta kendi ailenden daha çok gideceksin sen o aileye gittin eşin senin ailene gelmedi. Elbet kendi ailenle her hafta görüş ama oraya gidince de anan doldurdu deme doldursa da doldursun ama sen  davranışlarınla kaynanayı haksız çıkar eğer surat yaparsan eşinde doğal olarak sen surat astığın için annesine yaklaşacak
0 oy
(10,411 puan) tarafından
Yaa çok üzüldüm kız size nazarmi değdi ilk defa senin böyle post açtığını görüyorum Allah eşine akıl fikir versin inşaallah
tarafından
Hep sıkıntı vardı kuzum ama her zaman burdan anlatmıyorum içime atıyorum :((

İlgili sorular

+2 oy
17 cevap 352 göst.
21 Mart 2024 Diğer kategorisinde abcdfghjklll (1,500 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 172 göst.
16 Mart 2024 Diğer kategorisinde Deryaa.u (480 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 244 göst.
7 Ocak 2024 Diğer kategorisinde 241224 (5,168 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 411 göst.
3 Kasım 2023 Diğer kategorisinde 241224 (5,168 puan) tarafından soruldu

379,217 soru

11,351,720 cevap

34,822 kullanıcı

...