Nohut fasulye misir hasla at
Patlican kapya falan kozle at
Sogan dogra birer yemeklik posetle at kolay oluyo
Sarimsak soy bi kavanoza koy ay buzluga
Maydanoz ince ince kiy posetle at
Bezelye biraz hasla koy
Barbunya koy
Sigara boregi yap koy
Kusbasi etin varsa onu yika kendi suyunda guzelce pisir birer yemeklik posetle at
Simdilik binlar geldi aklima
Valla suanki ruh halim bisey uapmayacam diyir sonraki ruh halimi bilemem
Ben kış hazılrığımı hep eylülün 10u girince yaparım. Adı üstünde Eylül'ün etlisi, pazarın bereketlisi, muftağın lezzetlisi demişler. Daha doğrusu rahmetli babaannem kapya biber için böyle söylerdi :D ben de ondan aldım demek ki hep eylülü beklerim. Başkaları için hazan hüzün ayıdır benim için ise bereket ayı... Ama senin doğumun yakınmış ne olacağı belli olmaz.
Ben geçen yıl 50 kavanoz menemenlik yapmıştım 25 acı 25 tatlı ve 20 kavanoza yakın da domates ve kapya biberden kahvaltılık yemeklik herşeye yakışan bi sos yapıyorum ondan yapmıştım. 15 kavanoz kadar da sadece kapya biber közlemesi yapmıştım. Fasulyelerin filan diğerleri yeterli geldi ama bu saydıklarım bize ucu cucna yetmişti çocupum ek gıdaya geçmeyecek kadar küçüktü sadece ikimiz yedik onları :D yani ben sayıları artırmano önrririm. Bu kış ben de 4 kişi olucam allah nadip ederse ve ben de sayıları artırmayı planlıyorum :D
15 pazi eristemiiii ben şoookk biz tam 140 pazi kestik ben dahada yetmez diyom susuyum bari
Bamya Fasulye Barbunya Türlü Bezelye Domates koydum dolaba doğradımda
1,487,599 soru
24,318,436 cevap
345,190 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın