0 oy
1,264 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
tarafından kapalı
Eşim iki kız tek oğlan annesi ev aldı 3+1 evi iki kıza veririm size 2+1alirim dedi kızlarında düşünüyor ama sizce ev verilmelimi kız çocuğuna bide koca hakkı var oğlanı bir tık geri planda kalmıyor mu sonuçta kocasının evi olabilir belki o durumu daha iyi olur ama bizim bi tik aşağı oluruz durumumuz bakımından sizce mantıklı mı konuşuyor tek oğlan ne bilim 
notu ile kapatıldı: Lütfen soru başlığını kurallara uygun şekilde yazalım.

39 Cevaplar

+18 oy
(15,293 puan) tarafından
Allah aşkına bunu soran kişi de bir kadin ve kadının geri planda olmasını istiyor. Evladın kızi erkeği mi var , sen kendi evlatların arasında böyle bir ayrım mı yapacaksın ?
(15,293 puan) tarafından
Evet o zamanda babamın malını gelin yiyor der , bence sorunu kadınlarda görüyor yani abisini falan suçlamaz gelinlerini suçlar.
(1,657 puan) tarafından
Cahillik mi bencillik mı kararsız kaldım...

+++++++++
(613 puan) tarafından
Kiz geldi 25 puan :)
(15,293 puan) tarafından
Yok kız puan artmıyor artılardan :)
(13,316 puan) tarafından
Evet valla Kukuli.
-Reklam-
+8 oy
tarafından
Senin annen baban sana ev vermek istese almak istermisin istemez misin? Hakkım diye düşünürmüsün düşünmezmisin
tarafından
+++++±
tarafından
Kız artı için demiyorum ama  teşekkür ederim...
+3 oy
tarafından
Niye size vermek zorundami şükür et sizede alıyormuş ben olsam almam
tarafından
Evet bak koca parası yiyorum rahatım erkek mağdur kalıyor anlatmak istediğimi anlamışsın
(7,607 puan) tarafından
He sen rahat ye diye kadının kızları yemesin öyle mi ? Madem öyle boğazına deh de kocan mağdur olmasun
tarafından
Olur balım soylerim
tarafından
profilini degistirmisin bende isimden once profile bakiyorum
tarafından
He kiz linclediler ya beni ondan degistirdim:-D
+2 oy
(357 puan) tarafından
Benim babam vefat etti kardeşlerime ev araba kaldı mal mülk bende hak olarak ev istedim 5 metre yer varsa 1 metresi benim yok öyle kıza az erkeğe çok en kabullenemedigim şey  ne münasebet  ben mi seçtim kız olmayı elin kızı babamın malını yiyecek ben babamın malını alamayacağım neden çünkü kızım geçecekler onu adama mum söktürürum gorumcemler e bile diyorum sizin babanız sizin babanızın mali sahip çıkın diye  ne başkasının hakkını yerim ne de kendi hakkımı yediririm  kadın her zaman korunmaya muhtaç erkek gezer toza olan kadına oluyor boşansa dul eşi vefat etse dul diyorlar  eşime de diyorum kızların hakkı daha çok bizimki gezmiş onlar çalışmış öyle şey mi olur  ayrıca benim babamın malına GELİN NAH KARIŞIR 
tarafından
Kuzum kız evlar olmak suç değil böyle zihniyetler yüzünden kız evlatlar hor görülüyor. Eşime ait Bi yer var mesela onun üzerinden hayaller kuruyorlar bişeyler konuşuyorlar asla fikir söylemem şöyle yapalım böyle yapalım demem banane eşime ait yapmışlar almışlar eşim karar verir benden önce olmuş bitmiş ben karışamam mesela... Ama bunun söylediği bambaşka Bi durum.
+2 oy
(25 puan) tarafından
Aynı benim eşimde öyle iki kız tek oğlan kayinvalidem kayın babam hepsine birer ev verdi kendi oturdukları evide oldukten sonra üçünün diye gitti noterden belgelettirdi  çünkü hepsi onların evladı kızı erkeği olmaz benim eşim erkek diye bi tik fazlasını yapmak zorunda değiller adi üstünde erkek kendi çalışsın alsın yarın iyice elden ayaktan düştükten sonrada ben bakmam dersin çok bencil gördüm seni koca parası yiyolar diyosun sen ne parası yiyosun neden bi tık üstte olmak istiyosun görümcelerinden yarın bi gün onlar eşlerinden ayrılsalar yada allah korusun eşleri vefat etseler bu kadınların ne gibi dayanağı olacak birde kadın olarak söylüyosun bunları...
+1 oy
tarafından
Ahh ahh bu cinsiyet ayrımını birde kadınlar yapınca daha üzülüyorum. Niye verilmesin kıza. Kocasından gelecek mal onları ilgilendirir. Bu anası ile babasının mali
+1 oy
tarafından
Niye bacım erkek çok afedersin a.dan çıktı da kız mağaradan mi çıktı kadın her zaman ön planda olmalı. Bir oğlum var müstakil ev bakıyoruz gelecekte bir kızım olur ise oglumdan fazlası kizimindir.
0 oy
(3,702 puan) tarafından
Erkek ne yaparsa yapsın iş bulur maddiyat bulur bu devirde kız çocuğu ve kadınlar çok önemli aralarında işi gücü olanda var ev hanımı olanda benim düşüncem annen iyi yapmış 
0 oy
(528 puan) tarafından
Canim annenin babanın 2 evi var sana ev vermiyo farz et gelininiz istemiyo ne düşünürsün. Ben paralarım gelini valla. Simdiden bile diyorum ben yerimi alirim diye:)) kadin oyle düşünüyorsa oğlunu da açıkta birakmaz.
0 oy
tarafından
Biz valla kizimiza almak icin ugrasiyoruz. benim evladim sonucta 
0 oy
tarafından
Niye kiz cocuguna ev verilmesin???Sende bi kız cocugusun.Hatta kız cocuguna daha fazla hak verilmeli.Cunku kocasina cok mecbur kalmasin ezilmesin.Cok cok iyi yapiolar helal olsun.
0 oy
(3,036 puan) tarafından
Sende bi kadın olarak bencillik yapıyorsun bence zaten ev alıyorlar daha onlarında hakkını vermek istemiyorsun 
0 oy
(44,928 puan) tarafından
Benimde ole canim esim tek oglan 2 kiz baska yok ama onlar size bi ev aliriz bizim kendi evimizle arabamizda kizlara bolustururm diyo onlar daha esim bekarken bi ev almis benle evliykende satiliga cikarttilar 3 senedir satilmadi halen satilk.ole duruyo ora satilinca 50 milyar bankada benim bileziklerim var  uzerine 15 milyarda biz koyariz size alirz dediler yani esimi daha on planda tutuyolar su anda bile ozellikle bize alirlar yaparlar cocuklarima bile ole
0 oy
tarafından
Niye kız çocuğu evlat değil mi 
0 oy
tarafından
Kız çocuğu önde olmalı aksine biz babamızdan da böyle gördük.
0 oy
tarafından
Neden kiz erkek ayrimi yapiyosun ki tabikide verir neden vermesinki mesela onlara verip sizede vermeye bilirdi ama sizi dusunmus
0 oy
tarafından
Canım sana  annenşn babanın tam tersi yaptığını düşün mesela erkek kardeşine çok sana az veriyolar hakkından kesiyorlar mutlu olur musun bence böyle  düşünme  dinimizdede erkeğe iki kıza bir hak veriyolar ama bumu anne babanın düşünmesi  lazım 
0 oy
tarafından
Ne bir tik geri acaba çok mantıklı birşey yapıyormuş valla helal olsun. O tek evi 3 kardeşe miras olarakta bırakabilirdi.o zaman ne yapacaktınız  Geri kalmak istemiyorsanız eşiniz yada siz çalışıp bir ev alabilirsiniz
0 oy
(947 puan) tarafından
Erkek kz ayrımını bi kadın yapinca daha da üzücü oluyor.  Senin anne baban sana ev vermek almak istese alır mısın almaz mısın? Ne guzel kadın düşünmüş kimseyi ayırmamış.  Sen öp de başına koy kaynananı bence ev almayı düşünen kaynana zor bulursun bu devirde
0 oy
(7,607 puan) tarafından
Ne bencilce bir durum iki kıza iki oda sana üç oda düşüyor daha ne istyorsun ? Allah o anne babadan razı olsun kızlarını da düşünmüşler

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 917 göst.
16 Ağustos 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 793 göst.
26 Aralık 2020 Aile kategorisinde Eminedoganyy (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 250 göst.
19 Haziran 2024 Aile kategorisinde Selenagozmez6784 (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 452 göst.