Oğlum 10 aylıkken hamile kalmışım tekrar. Çok sık emen bir bebekti hep. Hamile gikaldığımda da günde 8-10 civarı emiyordu. Sonra 3 - 3.5 ay daha emzirdim o süre zarfında denemediğim şey kalmadı emzik biberon bilmeyen bebek... 2 aydan fazla sürdü biberona alıştırmak inan ki içim paramparça ola ola verdim.
şu an artık 14 aylık ve emzirmiyorum artık . Sütüm geliyor ama sarı süte döndü zaten :/ günde 1 -2 kez uykulardan önce emmek istiyor. Onun dışında ek gıdayla bastırmaya çalışıyorum hep çorba vs gibi. Onun dışında çok çok ağlarsa anca meme veriyorum zaten 2 dk içinde uyuyor gidiyor yavrum... Son 1 ayda 3-5 kez emmiştir. Memeyi unutması için çabalıyorum.
Şu an dediğim gibi 14 aylık ve gece yatmadan önce çok az bi aptamil yapıyorum. O ona dalmasına yardımcı oluyor. Saat 21.00 de uyuyor bir daha gece 01.30 civarı uyanıyor o zaman da 200 cc aptamil yapıyorum içip hemencik uyuyor ve sonra bir daha sabah 5-6 civarı yine uyanıp mem mem meee diye ağlıyor :) yine 200 cclik bi aptamil daha yapıp tekrar uyursa uyuruyorum uyumazsa da uyumuyor günümüz başlamış oluyor. Ki genelde de uyumuyor :D biz hep 6da uyanıyoz. Zaten sonra kahvaltı ediyoz eşim felan uyanınca, yumurta patates zeytin peynir domates salatalık pekmez bal Allahcc ne vermişse ondan yiyor o da bizimle gün içinde. Yemeklerime tuz ve baharat çok çok az hatta bazen hiç koymuyorum hem ben tansiyondan rahatsızım hem de bebeğim için daha sağlıklı. O şekilde herşeyi yitor bizimle. Ona ayrıyeten ara öğün olarak mesela yarım kase yoğurt veriyorum. Bir ufak elma yiyor bazen de kuru kayısı ya da kuru yemiş filan veriyorum. Bir şekilde zaten acıktığını hissettiği an basıyor çığlığı yerlere atıyor kendini :d