2,5 su bardağı ılık yogurt biraz sulandirilmis 1 tatli kasigi sirke sirkeyle mayayi birlikte koy 1 paket yaş maya 2 adet yumurta akı1 yemek kaşığı toz şeker1,5 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı sıvı yağYaklaşık 7 su bardağı unİçi için;Köy peyniri ( istediğiniz peynir çeşidi olabilir)Üzeri için;Yumurta sarısı SusamÖncelikle karıştırma kabına yaş maya, toz şeker ve ılık sütümüzü alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.Üzerini streç film ile örterek 10 dakika mayalandıralım.Aktifleşen mayanın üzerine sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve undan biraz alarak yoğurmaya başlayalım.Unumuzu kontrollü bir şekilde ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. !! Unu çok fazla ilave ederek sert bir hamur elde etmeyin aksi halde poğaçalarınız sert olabilir. Unun kalitesinden kullanacağınız miktar değişebilir.Yoğurduğumuz hamuruzun üzerini streç film ile örtelim ve sofra bezi ile iyice her yerini kapatalım.Bu şekilde 1 saat mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamuruzun öncelikle bir iki kez yoğurarak havasını alalım.Daha sonra hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak bezeler oluşturalım. Ben toplamda 22 adet beze elde ettim.Bezemizin bir tanesini alarak merdane ile uzunlamasına açalım .Bir bıçak yardımı ile orta kısmına kadar aralıklı olacak şekilde kesikler atalım.Diğer kısmına peynirimiz koyup rulo şeklinde sararak ay şeklini verelim. Tüm bezelerimizi aynı şekilde hazırlayalım.Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim ve 10 dakika tepsi mayası için bekleyelim.Ardından yumurta sarısı sürüp susam serpelim.Önceden 150 derecede ısıttığımız fırında ilk 15 dakika pişirmeye başlayalım, daha sonra 180 derece de 15 dakika daha pişirelim. !! Bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir kontrollü olmayı unutmayalım.Sürenin sonunda güzelce pişen poğaçalarımızı fırından alarak üzerini temiz bir bez ile örterek 10 dk dinlendirelim. Böylelikle yumuşacık poğaçalar elde edelim :)Poğaçalarımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.