0 oy
597 göst.
Diğer kategorisinde (5,877 puan) tarafından
Kızlar az yapınca lapa olmuyor ama kalabalık misafr gelnce lapa olıyor bide çok karştrmıyorum nye oyle olıyr

19 Cevaplar

0 oy
(28,789 puan) tarafından

Yeri genis olursa lapa olmaz :)

(5,877 puan) tarafından
Çok ta genış sayılmaz bşka tavam yok yaa
-Reklam-
0 oy
(1,720 puan) tarafından
Bir iki damla limon damlat bir az fazla Kavur
(5,877 puan) tarafından
Cnm peki su koymadan öncemi koyup kavurayım limonla
(1,720 puan) tarafından
Suyun içine damlat limonu önceden baya kavur SONRA su ve limonu ekle
(5,877 puan) tarafından
Tmm cnm teşekkür ederim
0 oy
(122,607 puan) tarafından
Basmati pirinc hic lapa olmaz
0 oy
(813 puan) tarafından
Ben pirinci suyunu koymadan iyice kavuruyorum 10 dkka flan öyle lapa olmuyo canım 
(5,877 puan) tarafından
Kız bnde kavuryprum snra su koyıyırum
(813 puan) tarafından
Suyunu çok koyuyosundur belki
Bide bazı pirinç çok cekmiyo suyu
Mesela normalde 1e 2 yapılır pirinç pilavı ama benim pirinç çok çekmediği için 1e 1buçuk yapıyorum
Suyu koyduktan sonrada altını iyice kısıyorum 15 dkka sonra açıyorum karıştırmak icin
(5,877 puan) tarafından
Vlla mesela 5 su bardak pilav koyıyırum 6 da su nye oyle olıyr blmiyorum
(813 puan) tarafından
Pirinçtendir o zaman canım
5bardak pirince 6 bardak su koyuyosan o pilavın pişmemesi lazım çünkü :)
0 oy
(8,080 puan) tarafından
Şok un pirinci al nasıl yaparsan yap lapa olmuyor 
(5,877 puan) tarafından
Haa tmm cnm
0 oy
tarafından
Tencere geniş olacak bı su bardagina iki su bardağı sıcak su ölçüsü koyuyorum benimki hep tanetane olur 
(5,877 puan) tarafından
Normalde bnde 1 bardak pilav koyıyırum 1 bardak su mesela karabalık msfr gelse 5 bardak koysam 6 bardak su koyuyom ama yıne lapa oluyor
tarafından
Suda bekletiyor misun
(5,877 puan) tarafından
Yoo çok yıkıyorum sdece
0 oy
(830 puan) tarafından
Geniş granite yap canım o zaman lapa olmaz birde pirinci kavururken içine 1 tane küp şeker birde 2 damla falan limon suyu sıkıyorum tane tane oluyor :)
(5,877 puan) tarafından
Küp şeker eriyormu kız
(830 puan) tarafından
Eriyor kuzum limon suyu parlak olmasını küp şeker tane tane olmasını sağlıyor :)
(5,877 puan) tarafından
Yaa hiç blmiyordum bnde denım yarın çok teşekkür ederim cnm ::)
(830 puan) tarafından
Rica ederim kuzum afiyet olsun :))))
0 oy
tarafından
Kapatmaya 10 dk kala  iki damla limon damlatiyorum.  
(5,877 puan) tarafından
Çok saol cnm
0 oy
(20,238 puan) tarafından
Yanmaz yapişmaz tavada yap yapmadan önce yarım saat suda beklet nişastasi iyice ciksin sehriyeden sonra pirincleride kavur baya bi ben bu sekilde yapiyorm tane tane düsuyo fazla yağ koyma bide 
(5,877 puan) tarafından
Allah razı olsun cnm bnde oyoe ypcm
0 oy
tarafından

Fazlaca kavurmak....

(5,877 puan) tarafından
Çok saol cnm
0 oy
tarafından
Osmanlı mutfağının yüz yıllardır değişmeyen pilav geleneği ve püf noktası şudur canım. Yagi eritip pirinci koyunca, pirinç taneleri bembeyaz oluncaya kadar kavurmalisin.  Istersen kırık pirinç kullan o pilav tane tane olmazsa gel beni burada linç et:))) tek kelime cevap vermicem;DDD 

Ben herzaman böyle yaparım ve kim pilavimi yese hayatımda böyle pilav yemedim der. Muhakkak dene.
tarafından
aynen sadece kavur. Pirinçler bembeyaz olsunlar, mat beyaz. Sonra 1 birim pirince 2 birim su koy ve enfes bir pirinç pilavı ye
(5,877 puan) tarafından
Cnm Allah razı olsun peki limon suyu dmltmya gerek var mı bıde sıcak su ilemu soğuk su ile mı bn normal de soğuk su koyıyırum
tarafından
Kaynamış su koy canım. Başka en ufak birşey eklemene gerek yok. Çok lezzetli olacak bu haliyle. Bende seninle aynı dertten muzdariptim. Tarihci bir arkadaşım os.anli saraylarında bu tarifle pilav yapıldığını anlatmıştı. O günden beri hep böyle yaparım, bak sende çok beğeneceksin.
(5,877 puan) tarafından
Çok çok teşekkür ederim yrn misafr geleck yapcm :)
tarafından
Ne demek canim benim. Rabbim maharetini hunerini kat kat artirsin, göğsünü kabartsin ❤❤❤
0 oy
(3,212 puan) tarafından
Yağını suyunu tam koyarsan olmaz.
(5,877 puan) tarafından
Tm cnm
0 oy
(924 puan) tarafından
Ilık suda beklet pirinci sonra soğuk suda arindir tavada iyice kavrulsun belli eder kendini zaten ve sıcak su çok üstüne tuzunu felan at kapat ağzını tavuk suyu kullanıyorsa da sıcak olsun soğuk su lapalastiriyor canım 1 su bardağı pirinci 2,5 su bardağı su ekliyorum tane tane oluyor canım dene 
(5,877 puan) tarafından
Ben normalde soğuk su koyıurum sıcak su hiç kullanmam
(924 puan) tarafından
Kaynar olmasına gerek yok ama ilktan sıcak olacak canım soğuk su kullanınca önce o su kaynayana kadar pirinç nisastansini salıyor ve lapalasiyor zaten sıcak su kullanınca direk kaynamaya başlıyor pişiyor soğuk su önce başlıyor sonra pişiriyor canım dene sıcak suyla memnun. Kalacaksın eminim
(5,877 puan) tarafından
Aa kaynanam da oyle dedı çok teşekkür ederim cnm
(924 puan) tarafından
Rica ederim canım.
(924 puan) tarafından
Üstüne pecete kapat demlensin 10 dk harika olacak güven bana
(5,877 puan) tarafından
Pekı cnm teşekkür ederim yrn yapcm misafrm var
0 oy
tarafından
Basmati pirinç kullan canım harika oluyor 
(5,877 puan) tarafından
Saol cnm
0 oy
tarafından
Ilık suyun içinde yarım saat beklet piştikten sonra kağıt havlu koy kapağını kapat
(5,877 puan) tarafından
Pekı cnm teşekkür ederim
0 oy
tarafından
İyice kavur kavurduktan sonra ,1 e 1buçuk (kaynar su) koy pilav soğuk suyla yapılmaz kuzum mındar olur suyunu çektikten sonra bir havlu veya havlu kağıt kapat birde baldo pirinç kullan miss
(5,877 puan) tarafından
Vlla brn hep soğuk su ile yParım artık sıcak su koycm çok teşekkür ederim cnm
0 oy
tarafından
Güzelce pirincleri kavur. Suyunu fazla koyma çok çok hafif diri kalsın kapagini hic acmadan 30 dk dinlendir. Piserkende asla kapağını açma ben oyle yaparim polablarim tane tane ve cok leziz olur 
(5,877 puan) tarafından
Suyunu çekene kadar açmim dmı
tarafından
Evet canım eger tencerenin kapagi camsa zaten suyunu çektiği kapaktan belli oluyor.  Altini kapat ve kapagini hic acmadan 30 45 dk dinlendir servus yapacağın zaman karistirisin
0 oy
(76 puan) tarafından
Iyice kavur cnm bide soğuk su koy
0 oy
(3,902 puan) tarafından
Ben önce pirinci en az yarim saat ilik ve tuzlu suda bekletiyorum..sonra onu uyice yikiyorum..kavururken limon damlatiyorum ve kirilmamamsi icin azcik tuz atiyorum..puruncler birbirinden ayrilana kadar guzelce kavuruyorum..sonra suyunu tuzunu atip kaptyom kapagini..guzel olur pilavım hep bolr yaparim..

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 150 göst.
0 oy
5 cevap 332 göst.
23 Haziran 2022 Aile kategorisinde Hicrannn (1,186 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 264 göst.
26 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde fatmahilall12 (213 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 564 göst.
29 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

404,610 soru

12,120,845 cevap

36,475 kullanıcı

...