Uzun uzun da yazmışsın kız.
Hatırlamak istemiyom nesini anlatayım
Bol acılı bir gündü
Daha önce paylasmstm kopyala yapıştır yaptım çok güzeldi doğumum❤️❤️❤️
Kızlar çok pozitif bir doğumum oldu:-)
06.07.2020 de bebeğim 40+2 günlük Ken Dr a gittik bende hiç açılma ve hiç sancı yoktu Dr umda istersen carssamba istersen pazartesi sezaryan yapalım kabul etmezsen suniyi deneriz olmazsa pazartesi kesin sezaryan dedi. Kızlar ben sezaryan yandan çok korkuyordum Dr un odasında sesim hiç çıkmadı eşim konuştu bütün ümidi mi kaybettim.(post acmstim bakın onlarada) sonra odadan cktik arabaya bindik hafif kasıklarımda afet ağrısı basladi ama ben doğum ağrısı olduğunu anlamadm17:00 gibi eve geldi ağrının şiddeti arttı tabi ama dayanlmicak gibi değil 20 dkkada bir geliyordu gece 10 Dikkaya düştü ben hala adet ağrısı sanıyorum yalancı sanıyorum belimden ağrı girmedi çünkü sonra sabah 6 gibi sancı 5 Dikkaya düştü ben dr u aradım eşimle hastaneye geçtik nst çekildi sancı 4 dkkada bir çıktı. Açıklık ama cok azdı 2 cm sancı arttığı için yatırdilar beni herşey çok hızlı ilerledi bebeğin kalp atışları çok iyiydi saat 11 gibi açıklık 4 cm di Dr sana çok güzel bir doğum yaptrcam dedi bana güven dedi tamam dedim ve epidural yaptılar sırtımdan kızlar inanın ne ağrı kaldı ne sancı 3pidural muhteşem birşey:-) sonra odama geçtim ebem hep yanımdaydı hiç ayrılmadı yanimdan. Benim canım açıklığı beklerken bir Türk kahvesi çekti anlatamam ebeme icebilirmiyiz dedim tabi dedi eşim indi aldı geldi hemen ebemle kahvemizi ictik. Saat 2 gibi 3bem bir baktı açıklık 8 cm ama doğuma hemen almadılar zaten ağrı hissetmiyorsun tam 10 cm açıklıkta alicam dedi Dr um. Saat 16:00 de açıklık 10 cm dogumhaneye giriş 25 dkkada doğum 16:50 de dogumhanede çıkış kızlar eşim dogumhanede yanımdaydı çok destek oldu bana bebeğin kordonunu eşim kesti.
Herşey çok kolay geçti doğum haneden yürüyerek çıktık. Rabbim herkese kolay doğum nasip etsin hiç korkmayın:-)bebgim 07.07.2020 de dogdu
Pazar gunu 5 cm acikligimin oldugunu soylemistim burda postta bazi kisiler hastaneyi degistir o aciklikla yatis yapilmasi lazim demisti hastaneyi degistiremedim ama doktor farkli biri denk geldi 5 bucuk cm acikligim vardi nst de duzenli sanci cikti ama ben hissetmiyordum bel sizlamasi seklinde hafif sizlama vardi sadice sabah 11 de yatisim yapildi duzenli nst cekilde gece yarisi saat 4 de icimden bisey patladigini hissettim ebeyi cagirdim kontrol etti kesem tamamen patlamış o saatten sonra sancilarimda gelmeye basladi ebe bana dus almam gerektigini rahatliycagimi soyledi yaklasik 4 saat sicak dusta kaldim cikinca 7 cm acikligim olmus sicak suyun etkisiyle aksam saat 17 gibi ikinma ihtiyacim gelmeye basladi ve ben ikinmayi tam olarak bilemedigim icin icimde yırtılmalar olusdu saat 19 da bebegimin kafasinin geldigini hissettim ebeyi cagirdim dogumum baslamisdi 9 cm aciklikla 15 dk de bebegimi kucagima aldim dogumun kötü hatiralari ebeler cok kotu insanlardi piskolojimi bozuyorlardi az kalsin ben dogurmaya calisirken onlarin bana dedigi bebegin öldü olu dogum yapiyon ıkın ikinamiyorsun neden cocuk yaptin bu yasta bidaha cocuk yapma doguramiyorsun gibi gibi soylemlerle dogumumu gerceklestirdim 10 tane dikisim var 6 tane disarda 4 tane icerde ama sukurler olsun saglikli bi sekilde 2.750 gramla bebegimi kucagima aldim sorusu olan varsa cevaplayabilirim
35. Haftamda kontrole gittim sezeryan için gün alacam sözde..
Özele gidiyorum bide devlette yapmam ben diyorum devlette de kadın doğumcu arkadaşım var bana laf sokuyo güvenme sen zaten bana diye eşime şikayet ediyo filan şakayla karışık
Neyse gittim muayene oldum eşin çok aşağıda burda sezeryana alamam kan merkezimiz yok ölürsün dedi Medipol birde..
Alllahım içime bi korku düştü kesin olarak aşırı kan kaybı yaşayacağım ben kime güvencem kime gitcem kanı nerden bulcam virüs zaten kol geziyor.. Eşimi bile aramadan direk Halideyi aradım çok mu dua ettin kız dedim sezeryanı sen yapacaksın yine eline kaldım doktor böyle böyle dedi yanına geliyorum dedim şansıma polikinlikteymiş hemen aldı beni diğer doktorlar perinatoloji filan hepsi gördü kaç tane elden geçtim sayamadım hepsi aynı kanıya vardı bebegin eşi rahim kanalını komple kapatmış sezeryan olacaktım ztn bu durumda aşırı kan kaybı olacakmış ve rahimi bile alabilirlermiş Halide sakin sakin anlatıyo korkma bişey olmayacak zaten hocamı da ayarlayacağım diyo dedim sen de ol mutlaka korkuyorum onun ameliyathane gününe randevu aldık devlet olunca bide takipli hastası olmayınca biraz uğraştı girebilmek için neyse 36+1 de sezeryan oldum o 1 hafta hergün ya ölürsem ya çocuklarım annesiz kalırsa diye korkuyla yattım.. Ameliyat günü 3.5 saat sürmüş eşim kapıda korkudan bembeyaz kesilmiş kuzenim öyle diyor çocuk çıktı sen saatler geçti yoksun çok korktu enişte diyor.. Belden uyuşturdular ama tutmadı Halidenin her dokunuşunu hissettim sonra sağ kolumdan uyuşma başladı anladım tamamen uyuyacam.. sonra hemşireler beni uyandırdı gözümü açtım etrafa baktım Halide yok nerde Halide nerde dedim ondan cesaret alarak uyuduğumdan ilk onu sordum.. Meğer eşime haber vermeye gitmiş 10 ünite kan yedim aşırı kaybı olmuş çok zordu ameliyatın resmen rahimden kazıdık eşi dedi Halide.. Şimdi başka bebek yasak bu sefer kurtaramayız dedi Halide.. Apartta odamı paylaştığım arkadaşımken şimdi canımı borçlandığım arkadaşım oldu Halide.. Sanırım bnm doğum hikayemin baş kahramanı Halide o olmasa napardım bilmiyorum..
Oğlumda 2755 doğdu küveze bile girmedi şükür şimdi 5.5 aylık 8550 kilosu 68 cm de boy güzel gelişti paşam
Ay nereden başlasam 16.10.2018 sabahı devlet Hastanesi'nde kontrolün vardı 39+4 dum her hafta kontrole çağırıyordu bebeğin kalp atışları çok duzensizdi oyuzden doğum haneye gidiyodum sürekli o gün gene gittim serum taktılar nst çektiler duzelince geri eve gönderdiler doktor dediki senin oğlan canı sıkılmış artık doğmak istiyor kalp atışları bunun belirtisi bende hiç sancim yok nasıl dogacaksa dedim güldü eve gittim belimden kasiklara doğru bı ağrı adet ağrısı gibi ama arada olduğundan yorgunluktan diye düşündüm sonra bu arttı git Gide gece yatarken eşime sancı sayar indir ben geldi diyince bas ben bitti diyince kapat dedim sonra bikackez olunca baktık ki 10 dj bir 2 dk sürüyor dedik bu doğum sancısı gittim biraz pilates topuyla egzersiz yaptım duşa girdim hatta kafam sağolsun diye yatak odasını süsledik balonları sisirdik falan sabah saat 6 ya kadar böyle sonra kayinvaldemi aldık hastaneye gittik ebe ye anlattım 5 dj bir sancim geliyor diye inanmadı bana hadi bakalım yalan soyluyosan çıkar dedi sonra ordada çıktı sancim eşime gidip akşama ancak doğurur demiş bebeğin kıyafetlerini almış benim kiyafetlerimi vermiş bı geldi sancim iki katına çıktı 3 dj bir geliyor az gez dedi gezdim catin dar dedi zor dogurdum dedi o hırsla sen görürsün dedim saat 12 kadar bağıra bağıra bekledim saat 1 oldu doğuma aldılar bebeğin kaç kilo dediler 3 kilo dedim 5 kilo çocuk kafası var biliyorum zor ama başarmak zorundasın dedi nurdan geri döneceğiz dedi ben artık su şelalesinin içinde yüzüyor dün oldum sandım sonra yaşlı bı ebe vardı beni uyandırdı bebeğini görünce hicbisyin kalmayacak dedi afedersiniz o hırsla altima yapacak kadar ıkındim oğlum doğdu ama eşi çıkmadı çok fazla kanamam oldu korktular doktoru aradılar doktor geldi eşinin yarisi içinde kalmış kürtaj yapalım siyiralm dediler dikmislerdi öyle öyle birde elleriyle bastırıp siyirdilar okadar zorduki anlatamam ama bebegimi kucağıma alınca herşeyi unuttum
Nasıl yazdın öyle kız. Hiç mi ev işin yok bulaşık kirli kıyafet yok utulenecek gömlek yok
.. ayy okuyamadım walla
1,486,733 soru
24,305,661 cevap
344,371 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın