0 oy
721 göst.
Diğer kategorisinde (50 puan) tarafından
sanırım 50 ye yakın cvn gelmiş tek tek hepsini o kudum.. çoğunluğu beni eleştir miş.. aslında dediğiniz gibi eğitim farklılığı sorun olmayabilir... ama okuyan insan fazla ortam görü çok insan tanıyor çok yer gezip görüyor.. son zamanlarda eşimle çatıştığım nokta sanırım eğitime bağlı kültürel çatışma.. asla onu aşşağılamıyorum asla onu hor görmüyorum.. hiç bir zaman da bunu yansıtmadım.. şöyle anlatayım onun için sosyal hayat annesinin yanına gitmek 1 iki saat oturup gelmek zevk alıyo mutlu oluyo hiç bir zaman kırmadım her zaman gittim.. onun için tatil memlekete gidip akraba görmek.. ama bunlar benim için ne sosyal hayat ne tatil.. brn bi cafede kahve içmek istiyorum o gidelim annemde çay içelim mantığında.. asıl mesle şu ben onun hayatına ayak uyduruyorum ama benim hayatımdan hep kaçıyor.. istiyoki onun dünyasına onun rengine bürüneyim.. ben olacam benim zevk aldıklarım ne olacak.. baştan beri uyum sağlamaya çalışıyorum ama farkettim ki yorulmuşum.. bana ait hiç bişi kalmamaya başlamış.. bilmiyorum böyle değildim ne oldu neden gözümde büyümeye başladı bilmiyorum 

26 Cevaplar

+1 oy
(4,959 puan) tarafından
Bu yazdıklarınin eğitim ile ne alakası var 

Mutlu olduğunuz alanlar farklı

Kardeesim yüksek mimar şuan doktora hazırlığında bildiğin ev kuşu öyle ay kafelere gidiyim ben okudum ortamlar gördüm ile alakası yok

Okuyan insan zaten kafasını kaldiramiyor kitaptan

Okumayan daha çok geziyor eğleniyor

İçi boş buğday dik dururmus misali
(5,401 puan) tarafından
Buna katılıyorum ama soruyu soran eşim ortam bilmiyor demek istemiş. Okuyan eğitimli olan bilir ama yapmaz:)) ben de öyleyim inanki okumamış orta okul veya lise mezunu arkadaşlarım benden çok gezer ben de evde vakit geçiririm.ama yeri gelince de eşim ile yaptığımız aktivitelere herkes hayran kalır ne güzel eğlenmişsiniz der
-Reklam-
+1 oy
(193 puan) tarafından
Canım diğer postuna da yorum yapmıştım, Elif isimli bir hocam da katılmış hatta bana. Kayınvalidem de görümcem de eğitimli insanlar ve hiç problem yaşamadık. Burada açılan kayınvalide görümce postlarını görünce şaşırıyorum. Sanki başka bir dünyadan bahsediliyor. Keza eşim de öyle. Başkalarını bilemem ama benim için önemli bunlar. Körle yatan şaşı kalkar, boş bir söz değil. Seni köreltmesine izin verme, kendisine benzetmesine izin verme. Onun da elinden tut ve kendisini yetiştirmesine yardımcı ol. İçinde o istek varsa neden olmasın? 
0 oy
tarafından
Bence okuyup okumamakla alakası yok canım kendino yetiştirmekle alakalı yeri geliyor 4 üniversite bile bitirse aklı cahil kalıyor insanın o yüzden ne mezunu olursa olsun insan kendini yetistirmeli geliştirmeli  diye düşünüyorum
0 oy
(3,675 puan) tarafından
Ay eşim, bana iyiyse kahvemi evimde icerim bu bence sıkıntı degil millet ac aldatılıyor bu dert degil
(50 puan) tarafından
işte beni anlamıyorsunuz.. çok şükür Rabbim büyük sıkıntılar vermesin ama hep ben bi yerlerden fedakarlık ediyorum
(3,675 puan) tarafından
Orta yolu bulmak, zorundasınız, Baska care yok o senle gelmıyor sa dende gitme o zaman evinde otur belkı senı anlar o zaman hanı demem o kı böyle seyler İcin üzmeyin birbirinizi imkansız bişey degil
(4,037 puan) tarafından
İyi de bundan dolayı bosanicam dememiş ki sadece hayatımı olumsuz etkiliyor demis bu da çok normal bisey
0 oy
tarafından
Seni anlıyorum kuzum esletirenler de var tabi ben de eşim de üni mezunuyuz ikimizin sıkıntısı yok ama ailesi konusunda çok sıkıntı yaşadım küçük görmek değil asla. Konu okuyup okumamak da değil kendini geliştirmeli insan. Okuyan cahil de çok ama okumamış cahil le de hiç uğraşılmiyor. 

Eşimin ailesine derdimi anlatabildigimi hatırlamıyorum.
(50 puan) tarafından
işte anlatamıyorum anlaşılamıyorum ortak dilimiz olmuyo.. yoruluyorum yorulmuşum farketmeden
tarafından
Öyle kuzum bir süre sonra bosveriyor insan çünkü hep istedikleri gibi anlıyorlar takma o yüzden
(50 puan) tarafından
geçici bi durumdur umudum o yönde inşallah
0 oy
tarafından
Canım benim eşim de bende üniveriste mezunuyuz ama eşim cafeye gitmekten tatile gitmekten kısaca evden iş dışında çıkmaktan nefret eder yani eğitimle alakası yok yapı meselesi bu 
(50 puan) tarafından
o zaman ben eşimin yapısından dolayı sıkıntı yaşıyorum.. kültürel bir çatışma yok..
tarafından
Kültürel çatışma eğitimden değil ama yetiştirilme tarzınızdan çıkar aile yapılarınız da farklıdır muhtemelen
0 oy
(1,290 puan) tarafından
Diger yazdiginda seni elestirenlerden biride bendim yorumumu hatirliyormusun bilmem ama suan haklisin sen diger yqzdiginda kendini yanlis ifade ettin butun soru  egitimmis gibi gosterdin aslında bu bir kültür savasıda degil bakın bende üniversite okudum grafikerlik bolumu hemde 2. Ogretim yani akşam gidiyordum okula okul cikisi herkez kafelere falan gidiyordu 11 de bitiyordu bu arada derslerim ben ise sogru eve çünkü ortamlari sevmiyorum cok gezmeyide seven bir isnan degilim yani sizin dediginiz ne egitim nede kültür savaşı ikiside degil bazi insanlar gezmeyi eglenmeyi sever bazi insanlar malesefki genelde erkekler pek sevmez tipki benim eşim evimin yaninda yürüyüş yolu var cok güzel camlar falan var oraya bile zor cikariyorum yani bunu oncedende fark etmis olmaliydiniz bende bazen cok dert yanıyorum bu durumdan dolayi esime hic cikip gezmiyoruz cikalim disarida kahvalti edelim yada aksam yemegini disarida yiyelim yada bir kafeye gidip birseyler icelim en kötüsü alalim elimize termos bardaklarimizi icinde kahvemiz yuruye yuruye icelim sohpet edelim ama malesef bazi insanlar sosyal bazilari asoslay tam bir ev insani iste benim esim o ev insani olan yemek uyku is ve pc arasinda gidip geliyor.
(1,290 puan) tarafından
Inan aynı sorun bendede var gerci hakkini yemim yapmaya calisiuor cabaliyor benim esim 25 yasindayim 8 aylik bebegim var bana cok yardimci oluuor ne desem yapiyor iaten gelse bile mesela cocukla ilgileniyor hani yorgunum diyip kenara çekilmiyor o yuzden bende pek üstleniyorum ama bazen bilgisayar aramizda cok sorun oluyor mesela bir pazar günü gel disari cikalim diyorum yok uyicam yok pc de takilicam diyor oyun oynuyo bu arada pc de baska birsey degil :) sonra tabi ben bıdı bıdı yapiyorum ve kazaniyorum yani hep boyle oldu zorla yaptirdim hic kendi demedi gel cikalim gezelim falan 40 yıl demesem evde oturur ama esimi seviyorum bence yavas yavas duzelir diye düşünüyorum ve konusmalarim cok etkili oluyor karsima alıp guzelce kendimi duygulqrimi hissettiklerimi ve ruhsal ihtiyaclarimdan bahsediyorum
(50 puan) tarafından
onlarda bende memnunum ama kendimi nasıl ifade etsem şuan ki hissiyatlarımı nasıl yansıtsam.. anlaşılırım aslında anlattığınız gibi.. insan istiyo istiyoki az bişi benim isteklerim olsun.. ufak tefektir ama mutlu eder
(1,290 puan) tarafından
Ben anliyorum sizi aynıyiz inananın bunu esinizle konusarak halledebilirsiniz mesela ben soyle yapiyorum o günümü hatta onunla evlendikten sonra gecen zamanimi ozetliyorum ben evlendim 1.5 yil oldu 1 ay sonra hamile kaldim hamileligim zordu ondan hep evdeydim tam dedim dogum yaparim rahatladim dogum yaptigim gun korona cikti ve yine ev hapsi sabahtan aksama kadar evdeyim dort gozle seni bekliyorumki gelsede sohbet etsek falan diye ama sen hemen pc diyorsun artik ruhum bunaldi daraldim benide anla sen is bahanesiylede olsa 2 insan goruyorsun hava aliyorsun ben hep evdeyim benim yerime koy kendini diyorum hatta bazen okadar doluyorumki mesela ruhum gercekten bazen okadar bunaliyoki agliuprum anlatirken bua efer geliyo sariliyo ozurdilerim tm sen ne dersen o olucak ne istiyosun falan diyo ara ara anliyo ama ara arada unutuyor iste bu hafta sonumuzda oyle gecti pazar gunu disari ciktik pazarimi yedin diyo evde durcakmismis oyle yani cnm bence degismezler dedigim gibi bazen ayak uyduruyo bazen uydurmuyo sende suan benim o agaldigim zamanki gibisin bence anliyprum ben esinle guzelce konus kendini ifade et tek yapabilecegin bu
(50 puan) tarafından
inanın çok iyi anlatmışsınız tamda buyum
(1,290 puan) tarafından
Dedigim gibi donem donem bende yasiyorum onu kendi pskolojinizi güçlü tutmaniz lazim o bir bosluk yani benim yasadigim bi an bir bosluga dusuyorum ne mutlu oluyorum ne mutsuz aglamak istiyorum hicbirseyden keyif almiyorum ama geciyor esinle konusmani tavsiye ederim kendini ifade et uzgun oldugunu dil3 getir eminim anlar
0 oy
tarafından
Kulturel catismayla alakasi yok icten gelen bi durum yani benim bi tanidigim ortaokul mezunuydu cok sosyal bi insandi hicbir pazari atlamaz gezer yillik izninde mutlaka egede bi yere gider. Bilgisayar muhendisi abim var home office calisiyo butun gun bilgisayara gomulup calisiyo karisi da senin gibi sikayet ediyo beni bi yere goturmuyosn diye ama ayni okulda okudular sevgiliyken de boyleydi yani abim. Bence sonradan sorun olacagina bastan bunu kaldirip kaldiramayacaginizi tartıp ona gore evlenin 
0 oy
tarafından
Ben o başlığını okumuş ama cevabımı yazıp göndermemiştim çünkü 40 küsür cevap vardı okumazdın diye düşünmüştüm. Ben amatör olarak tarihle ilgilenirim. Yaklaşık 3 senedir böyle. Şimdi tarih bilgisi bence bir insanı fazlasıyla entellektüel yapan bilgilere sahip olmanı sağlıyor. Düşündüm de başka bolum mezunu olsan belki biraz daha az etkisini hissederdin ama tarih bir derya deniz. Benim eşim de kendim gibi ünv mezunu. Ben güncel tüm konulara tarih çerçevesinde yorum yaparken mesela o sadece dinleyip kafa sallıyor, asla karşılık veremiyor:)))) yani bir araştırma yapip ne meslektaşlarımla ne de eşimle kaliteli ve bilgi dolu, beyin fırtınası yapamıyorum. Çünkü güzel sohbet bilgiye dayalıdır. Bunu az cok görmüş geçirmiş 37 yaşında bir kadn olarak yazıyorum. 

Şimdi gelelim ailesine. Eğitim e önem vermeyen bir aile ile frekansın asla aynı olamaz senin. Bak canım isterse annesi okuma yazma bilmesin ama oğlu ünv mezunu olsun yine de o kadınla anlaşırsın. Ama bir çocuğu ünv okutmak çok ciddi maddi manevi emek ister. Anne baba diğer ebeveynlere göre gerçekten yemez içmez o çocuğa meslek edinmesi için canını dişine takar. 

O nedenle sen asla hayalini kurduğun bir ortam yaşayamazsın. Çünkü tahmin edersin ki sen nasıl değişmek istemiyorsan onlar da öyle değişmeyecektir. Evliliğinin yürümesi için herkesi olduğu gibi kabul etmek zorundasın canım. 
(50 puan) tarafından
hiç bir ortak konumuz ortak noktamız olmuyo.. hadi diyorum bişiler yapalım da ilerleyen zamanda ortak bi konu olarak konuşuruz güleriz.. muhabbet ederiz.. ama yok yok yok.. kaynananın eğitimsizliği şöyle daraltıyo yardım istiyorum destek bekliyorum bazen büyük olarak tek dediği ben bilmiyorum anlamıyorum.. bi insan torununa mama yediremez mi ben bilmiyorum deyip işin içinden sıyrılıyo.. nasıl anlatsam derdimi sizlere hiç bilmiyorum
tarafından
Yok canım ben seni çok iyi anlıyorum. Işin gerçekten çok zor. Yani dünya gorusleriniz o kadar farklı ki bir noktada buluşmaniz buradan bakınca çok zor görünüyor. Şöyle yada böyle yapabilirsin diye bir öneri yada tavsiyede bile bulunamıyorum. Durumun içindeki ve akıllı mantıklı düşünen sen, yapman gerekeni daha iyi bilirsin.
0 oy
tarafından

Ya ben seni anladım da şunu anlamadim ortak noktan olmayan biri ile niye evlendin ki bunlar evlilikte çok sıkıntı olur. Siz ayrı dünyalardasınız.

0 oy
tarafından
Onceki postunu simdi okudum bence bunların okumakla alakası yok. Ben uni terkim esim uni.mezunu ben kitap okumayı severim ona sacma gelir.  Ben disari cikip esimle vakit geçirmekten zevk alırım o evde yatmak ister. Ben beraber en azindan evde film izleyelim derim o film izlemeyi sevmez. Bu bence kisilikle alakalı.  Kendini gelistirmek ve hayata sadece at gözlüğüyle bakmamakla alakalı. Her seyi her acidan düşünüp görmekle alakali ama erkeler bunu yapamıyor duz mantik düşünüyorlar. 
0 oy
(12,033 puan) tarafından
Benim eşim 2 univ mezunu ama aynı oyle. Canım cok sıkıldı dıyorum ablama gidelim sabahtan aksam doneriz diyor
0 oy
tarafından
Eşim asker tek hayali askeriye olduğu için üniversiteyi geri plana atmış ben de lisans mezunuyum ama o her konuda bilgiye açık,benim için de hayatta en önemli şey öğrenmek. Şimdi ben yüksek lisans için çalışıyorum o da bana destek oluyor kendisi için de açık öğretimden sevdiği bir bölüme kayıt yapacağız ama ben bu konuyu takıntı yapmadım çünkü o hissettirmedi senin durumunu da anlıyorum aranizdaki anlaşmazlık eğitimden ziyade karakter ve yetiştirilme tarzıyla alakalı. İyi bir insan ise evliliğini yıpratmamaya çalış ama detaylı düşün yine de bazı şeyler olmuyorsa olmuyor...
0 oy
(2,367 puan) tarafından
Ben lise mezunuyum eşim üniversite bende gezmeyi dolasmayi çok severim ama eşim daha çok evde olmayı sever maddi durumumuz çok şükür iyi ama tatile felan gitmeyiz bunun eğitimle alakasi yok kisilikle var
0 oy
tarafından
Ben hemşireyim eşim tekstil de çalışıyor ailen istemediği için kaçmak zorun da kaldık şöyle diyim bazen oluyo evet okumuş insanların gözü biraz daha açık oluyo ama benim eşim bana benziyo zevklerimiz birdir aynı burcuz ondan istedigimi yapar mesela şu konu da tartışma çıkar ben kendimi ezdirmem büyük diye gelip bana her altı yapınca alttan almak onunla konuşmak zorun da değilim o istiyo ki konuşayım çevre böyle böyle yetişip görmüşler kadın hizmetçi yani okusa da değişmezdi diye düşünüyorum anne den geçiyo bu ona suç bulmuyorum 
0 oy
(577 puan) tarafından
Eşiimle ben lisedyekn tanıştık benden 1 yaş büyük o okunuyordu arkadaşının yanına gelmişti tanıştık derleri zaten unursamiyodum bıraktım okulu ama dıştan yazıldım okula 6 ders geçtim geçince baktı iyim onuda bıraktırdı şimdi yaziliyim dıştan diyorum beni mi bırakıp gidicem okul olunca diyor akıl isde 4 senelik evliyim 21 yaşındayım birde
(5,401 puan) tarafından
Sana da aferin !! Artık olan olmuş isminden de anlaşıldığı gibi 2 tane çocuğun var Allah bagislasin hicbir şey yaşamadan evlenmişsin bunun eksikliğini çok hissedeceksin
0 oy
(3,897 puan) tarafından
Evlilikte bnce kültür farki büyük bir sknti..cnku evlilik artik o kisiyle bir yolda yurumek demek..zevklerin farkli olmasi baska bisey kültür farki olmasi baska..bu eğitimle degil aslinda kendinii egitmekle ilgili..senn esin de kendini pek egitme taraftari degil anlasilan..zor bi durum bnce..evlilik sadece eve para getirp cocuk yapmakla olmuyo cnki..evlilikte aldatma ve siddet yoksa sknti yoktur mantigi da bana cok sacma geliyo..illa bunlarin olmasına gerek yok yani kültür farki da bi sorun..
(50 puan) tarafından
Allah razı olsun sıkıntımım hafif görülmesinden çok korkuyorum aldatılmak elbette büyük bir sorun ama işte başka sorunlarda görülmeli
(3,897 puan) tarafından
Bn de ögretmenim vuarda cnm oyuzden senin ne demk istedigini cok iyi anladm..umarim aşarsiniz zamnla
0 oy
(5,401 puan) tarafından
Kendine uydur hem akraba ziyareti yapın hem yıl da bir tatile gidin. Ara da yemeğe çıkın. Önce sen organize et ondan bekleme belli ki bilmiyor ama öğrenir. De ki pazar günü şu restaurant a yemeğe gidiyoruz bitti. Bu yaz surda tatil e gidelim ben araştırıyorum bütçemize uygun olanı tercih edelim gibi. Yapar yapmazsa aranızın soguyacagini düşünür. Anneye de gidilsin  
0 oy
(3,135 puan) tarafından
Canım böylr şeyler okumakla veya okumamakla alakalı değil. Bende eşimde okumuşuz ikimizde öğretmeniz ama eşim gezmeyi hiç sevmez ailesinin yanına tek gidip grlmeyi sever. Bende tam tersi gezmeyi çok seven biriyim. Beraber gezebilmek için çok ısrar edersem ancak o zaman beraber birşeyler yaparız o da sürekli değil. 

Yani bunlar kişilik meselesi. Okumayıp gezmeyi eğlenmeyi bilen çok insan var. Bunu eğitime bağlama derim
0 oy
(850 puan) tarafından
valla hersey insanin kafasind  ben atanmamis ogretmenim esimde ogretmen ama baska kurumda memur olarak atandi inan hicbir sekilde gezemiyoruz hicbirsekildeeeeeee okul okumamis insanlar bizden cok geziyor ..

İlgili sorular

+3 oy
4 cevap 194 göst.
5 gün önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Jajakkn (40 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 276 göst.
19 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Starlice34 (198 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 433 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,471 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 236 göst.

Kategoriler

1,447,034 soru

23,770,597 cevap

315,933 kullanıcı

...