Dur veriyorum
110 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
2 adet büyük boy yumurta (birinin tamamı diğerinin sarısı)
1 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı beyaz şeker (3 yemek kaşığı geliyor)
1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1,5 su bardağı damla çikolata (ya da parçalar halinde kesilmiş parça çikolata)
2 su bardağı un
Mutlaka iyice yumuşamış oda sıcaklığındaki margarini şekerlerle birlikte homojen bir kıvam alıp karışana kadar mikserle çırpın. (dikkat çok fazla değil)
ardından yumurtaları ekleyip 30 saniye daha çırpın.
Beraberinde un, karbonat ya da kabartma tozu, vanilya, tuz, ekleyerek 20 saniye daha çırpın.
Fındık, fıstık kırıkları ya da ezmesini(bunlar tamamen isteğe bağlı şart değil) de ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırın.
Son olarak parça çikolataları da ekleyerek hamurlara birebir karışmasını sağlayın. Dikkat edin çok karıştırmayın. Birbirine homojen olması yeterli.
Hamur klasik kurabiye hamuru gibi değil daha çok yumuşak bir kıvamda olacak. Bunun için hamuru bir kaşık yardımıyla veya benim gibi elinizi hafif suya batırıp kendi elinizle şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye sırayla aralarında boşluk olacak şekilde çok büyük olmayacak şekilde yerleştirin.
Dikkat edin çok kalın ve büyük parçalar olmasın yayılıp tamamen yapışabilir.
Üzerine hafif bastırabilirsiniz fakat zaten hamur piştikçe yayılacaktır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 17-19 dakika pişirin. (her fırın aynı dakika da pişirmeyebilir kontrollü olmanızda fayda var) Önemli bir püf nokta:belirtilen süre sonunda fırını açıp kurabiyeleri ellediğinizde hafif yumuşaklık hissedeceksiniz. Sakın pişmedi diye düşünmeyin rengi dönmüş ise direk çıkartın. Dışarının havasını aldıkça yumuşaklığını kaybedip sertleşecektir