0 oy
445 göst.
Aile kategorisinde (11,523 puan) tarafından
Kızlar herkesin bir yasanmıslıgı bir dusuncesi vardır. Elimden geldiğince saygı duymaya calısır ım. Annemle bir konu hakkında konusuyorduk. Ben kızımın yaslanınca bana bakmasını istemediğimi aynı evde oturup onun hayatına bag olmak istemediğimi soyledim anneme. Cevremde cok gördüm cunku. 18 yasına kadar annanemle yasadım sözde yanlız kalmasın diye beni yanına göndermişler ama yaslı oldugu için kucuckken iş yapmayı ögrendim milletin kızı arkadaslarıyla sınıfla sinemaya giderken bizimki laf olur diyip salmazdı. Yani hala o kafada yasıyor Du. Neyse konusurken oyle dedim birde yaslıyla gencler aynı evde olmuyor dedim. Ben vicdansızmısım 

11 Cevaplar

+1 oy
(12,776 puan) tarafından
Vicdansizlik la alakası yok onların yaptığı vicdansizlik hayatını kisitlamislar tabiki büyükler gidip kalsın hizmet etsin öğrensin ama bı çocuk da çocukluğunu gençliğini yaşaması lazım 
(11,523 puan) tarafından
Hizmetyapılmasın demiyorum ki canım tabiki gideceksin göreceksin temizliğini yemegini camasırını yapacaksın. Ama ben hayat baglamasını istemiyorum kızımın. Babam annemle bosanırken bir laf kullandı o kadar içime işledi. Babam bir kere ailecek bir yere gidemedik senden önce hep annen geldi oturdu arabaya dedi. Evet bir kere yanlız ailecek tatile gezmeye gidemedik.
-Reklam-
0 oy
(790 puan) tarafından
Bende senin gbydim dişari cikip oynasam göze geliyosun derlerdi benden buyuk kizlar saklmabaç can yakan oyanrlardi bense evde iş yapardim
(11,523 puan) tarafından
Aynen oyle. Yok ayıp yok o saçmalık yani hala o deviri yasama içindeler
(790 puan) tarafından
Benm annemde hâla öyledir evde pijamayla gezerim eve melekler girmez der
(11,523 puan) tarafından
Ne yazıkkı artık bagzı seyleri degiştigini anlıyamıyorlar. Evet cocuk gibiler dediklerini her seyi kafaya takmamalısın ama cocuk gibi de idare edemiyorsun
0 oy
(12,279 puan) tarafından
Ne demek olmuyor olmalı bence gençlerin yaşlı insanlsrdan öğreneceği çok şey var
(11,523 puan) tarafından
Ben yaslı olan evde yasadım canım o kadar zor ki
0 oy
(7,935 puan) tarafından
Çok doğru söylemişsin haklısın .Emekli olabilirsem çok yaşlanınca iyi bir huzur evine gitmeyi düşünüyorum ben de
(11,523 puan) tarafından
Kendi evimde oturayım kimseye yuk olmayım da Baska birsey istemiyorum ben. Bazen yaslılar ufacık bir dusunce yuzunden genlerin hayatını komple etkiliyebilyor.
0 oy
(13,316 puan) tarafından
Sen vicdansız değilsin ki sonuçta oturup bakmışsın kızın senin gibi zorunlu olsun istemiyorsun. Ama annen daha da geleceği düşünüp gelecekte onu bakmaman konusunda kafasınca senin vicdansız olduğunu kastederek duygu sömürüsü yapıyor. 
(11,523 puan) tarafından
Boyle dusununce vicdansız oldum ben ama. Allah vicdanımı almıs benim. Oysa ki 100 TL param var Ken göndereyim sana diyende benim
(13,316 puan) tarafından
Yok o senin geleceğini değil kendi geleceğini düşünmüş.
(11,523 puan) tarafından
Onun içinde ugrasıyorum şimdiden bir evi olsun diye ugrasıyorum kimseye muhtac olmasın diye ugrasıyorum. Gerci benim yaptıgı dan hiç tatmin olmadı ya onlar neyse
(13,316 puan) tarafından
Senden başka evladı yok mu ki
(11,523 puan) tarafından
Var kucugum var bir de
0 oy
tarafından
Kendi annen olsa bak tamam ama sorf yalnız kalmasın diye annen neden kendisi gitmemişte seni göndermiş. Onun yaptığı da vicdansızlık o zaman. Oda sana acımamış. Yanına alsaymış ya madem yaşlı insana bakmak lazımmış. Söylediğiyle yaptığı tutsa birbirini tamam ama bence sen haklısın. Erken yaşta seni bıktırmış uaşlanmaktan ziyade hastalansa bakıma ihtiyacı olsa tabiki bakıcaz ama diğer türlüsü çok zor.
(11,523 puan) tarafından
Canım rahmetlik oldu ananem ama öldüğünde bile güpür güpürdü aslında. Ananemin iş yaptırırken amacı baktırmak degil Di ki canım onun zamanında kız 15 16 dedi mi evlenirmiş iş ögretmekti amacı yaptıgı bana ögrendiği kendine derdi hep.
tarafından
O knuda haklı canım ama bi çocuğun ailesyle büyümesi gerekir senin çocukluğunu almş elinden eskiye göre yetiştirmiş. Arada kaç yaş var jenerasyon farkı oluyo illaki.
(11,523 puan) tarafından
Valla canım bende simdi kızım bana cam sileceginw o vakitte otursun bir kitap okusun diye dusunuyorum. Temizlik ögrenip kocaya kaynanayla yaranacagına okusun da evine yardımcı alsın. Elbet zorunda kaldı mı yapacak
tarafından
Aynen öyle vlla ben bekarken hiç yemek yapmadım sadece hazır çorba pilav makarna şmdi her yemeği de yapıyorum temzliği de. Evlenince öğrenir gerek yok vlla.
(11,523 puan) tarafından
Aynen oyle bacım
0 oy
(88 puan) tarafından
Vicdansızlık değil ama senin dediğin de tam olarak doğru değil. Yani bunun kesinlikle şöyle olmalı diye bir karşılığı yok. Herşeyin orta yolu vardır zamanının ve şartların gerektiğine göre bu uygulanmalıdır. 
(11,523 puan) tarafından
Ben bu yuzden şimdi çabalıyorum bir evim olsun kimsenin yanına gitmek zorunda kalmayın yaslanınca diye.
(88 puan) tarafından
Rabbim sağlık versin ihtiyacın olmazsa ve Allah o zamana kadar ömür verirse kalmazsın kendi evin olur sabit kalır sen ziyarete gidersin onlar gelir vs.
(11,523 puan) tarafından
İşte buna karsı degilim canım onlar gelsin isteyince ben gideyim bir iki günlüğüne
0 oy
(390 puan) tarafından
Ama yaslilar bakima muhtac bi bebek gibi. Bizde yarin bigun yaslanicaz o zaman onlari daha iyi anlariz simdi ne desek bos
(11,523 puan) tarafından
Tabi ki yaslanacagız. Ama kızımın huzurunu bozmaktansa yanlız otururum daha iyi
0 oy
(89 puan) tarafından
Benimki de öyle ne desem vicdansız der :) halbuki senin yaşadıklarının bin katını yaşattı eski kafalarından çıkamıyorlar hep onların istediği olacak 
(11,523 puan) tarafından
Aynen oyle baskıyla benim ismimi bile o koymus. Babamla annem farklı bir isim istiyormus
(89 puan) tarafından
:) Allah annene sabır versin
0 oy
(1,909 puan) tarafından
Annen kendi  üşenmiş seni göndermiş eskiler  insan kullanmayı çok seviyo malesef maddi durumu varsa bi temizlikçi tutup evini temizletseler dip köşe çok mu zor? Günlük işlerini ve yemeğinide yapabilmeli  bizim yaşlılar hareketszlikten hasta hep çünkğ sürekli çevreden  yardım bekliyolar 
(11,523 puan) tarafından
Ben bırakalım ne yaparsa yapsınlar demiyorum ki canım gidersin haftada bir temizlik yaparsın imkanın var ise her gün yemegini götürürsün görürsün gelirsin. Benim karsı olduğum durum aynı evin içinde yasamak. Boyle olunca gencler istediği gibi yasıyamıyorlar. Yaslılar omuzda sagolsun gencler gideceği yere yanlız gitsinler benşm işim ne demiyor. Bir su almaya kalsalar ay basım ay ayagım. Hadi suraya gidelim dediğinde senden once eşarbını baglıyorlar. Babam Allah razı olsun adamdan 21 yıl agzını acıp anneme laf demedi adam bir kere karısını cocuklarını alıp tatile gidemedi. Bir kere ailesiyle yanlız aksam yemegi yiyemedi.bir kere de duymadım ağzımdam bir laf anam dedi onunden yurumedi. Bir kere dugune gittik baba tarafının babaannem donerken dusunden öne oturmus diye adama demediğini bırakmadı ananem. Babamın hakkı degil miydi karısınla cocukların la bir yere yanlız gitmek ben buna karsıyım.
(1,909 puan) tarafından
İşte  bahsettiğiö de bu yakınları  onları sevdikleri için gitmeli  mecbur etmemeleri lazom kimseyi kendilerine
(11,523 puan) tarafından
Aynen bacım
0 oy
(87 puan) tarafından
Belli Bi yaşa gelmiş insan sen bu saatten sonra ne anlatabilirsin. Bence böyle bir kabullendirme bile gereksiz 
(11,523 puan) tarafından
Bilmiyorum canım sıkıldım böyle duyunca. Ben demedim ki sana bakmam diye. Kızım bana bakmasını istemiyorum dedim. Yaslanınca belki aynı hataları dusunce tarzını takınırım sıkıntı yasar kızım dedim

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 1,270 göst.
28 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,056 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 561 göst.
18 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 179 göst.
4 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Ayselaras (268 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 432 göst.