0 oy
640 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (119 puan) tarafından
Kızlar nasılsıniz? 1 aylık bebeğim var bazı aile üyeleri korona filan dinlemeden ellerini yüzünü öpüyorlar bir şey de demek istemiyorum ama hoşlanmıyorum yani insanlar birbirini öpmüyor r ne gerek var? Siz de benzer şeyi yaşadınız mı ne yapacağım şaşırdım

14 Cevaplar

+2 oy
(175 puan) tarafından
Korkma Allah'ın izniyle bebekler de risk çok düşük. Corona olsalar bile Allah'ın izniyle yüzde 90 ı belirtisiz atlatıyor. Bazısı kendim de opmuyorum eşime de opturmuyorum yazmış bana tuhaf geldi. Daha doğum yapmadım ama onu öpüp koklamak için sabırsızlanıyorum babasını da o duygudan mahrum edemem. Ama dediğin gibi başkalarının opmesinden bende rahatsız olurdum senin yerinde olsam uyarirdim küsen küssün.
(6,974 puan) tarafından
En sagduyulu cevap seninki olmus canim katılıyorum, elbette baskalarinin opmesine karşıyım uyarmak lazim, su donemde opmeyelim lutfen denmeli, ama annr baba nasil dayanacak ki bilemiyorum
(175 puan) tarafından
Bende anlayamadim rüyalarımda bile doğum yapıyorum öpüp kokluyorum evladımı hele doğunca hiç dayanamam babası da öyle sabırsızlıkla bekliyo. Dediğim gibi başkaları kendisi düşünüp öpmemesi lazım. Düşüncesiz davranıp openi de uygun dille uyarmak lazım
(175 puan) tarafından
Hatta ben doğumda kimseyi kabul etmeyi düşünmüyorum. Kendiliğinden gelene de bişey yapamam ama öpmeye kalkarsa uyaririm
(119 puan) tarafından
Cnm anneler bol bol öpebilir çünkü bebekte Bi bakteri virüs varsa anne sütü özel olarak antikor üretip bebeği koruyor. Anne baba öpebilir bence ama herkesin kendi tercihi tabi ki korona olmasa da bir başkası ama bebekleri öpmemeli ama hoş değil bence öpen ailenin çocukları olmuyor ama ondan biraz da üzülüyorum söylersem kırılıp içlenebilirler bu da biraz beni düşündürüyor
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Benim oğlum doğduğunda korona yoktu ona rağmen ben de dahil 4 ay kimse öpmedi 
tarafından
Nasıl dayandın ben her dk öpüyorum anne sevgisine ihtiyacı var büyük başarı valla
tarafından
Öpmedim diye sevgimi göstermemiş mi oldum düşüncene hayran kaldım
+1 oy
tarafından
Öptürme.  Öpmüyoruz biz de . Bunun ayıbı günahı yokki . Sağlık bu
+1 oy
tarafından
Senin sakinman lazim boyle bi salginda savunmasiz bi bebek var ortada isterse kirilsinlar soyle opmeyin diye
0 oy
(3,521 puan) tarafından
Benimde en korktuğum şey henüz hamileyim şimdiden herkesin önünü kesiyorum babası dahil. 
0 oy
tarafından

Neden birşey demiyorsun 1 aylık bebek öpülürmü bırak 1 aylığı pandemi döneminde bebek hiç öpülmez yabancı ülkede gelen misafir bebeğin yüzünü öptü diye bebek mikrop kapıp vefat etmişti o annenin dediği tek şey bebeğinizi öptürmeyin oldu bence tepkini göstermelisin hiç birşey bebeğinden önemli değil... benim oğlumu öpmek isterler di ben tepki gösterirdim müsade asla etmezdim 

(119 puan) tarafından
Canım özellikle öpen aile üyesi çok istediği halde çocuğu olmuyor ondan kırmak incitmekten çekiniyorum üstü kapalı ima ediyorum ama anlamıyorlar haklısın aslında ama nasıl yapacağım bilmiyorum
tarafından
Açıkça dile getirmelisin kırmadan tatlı dille söyle
0 oy
(34,515 puan) tarafından

El kadar bebek öpülmez ya

(119 puan) tarafından
Bence de keşke herkes bunu düşünse özellikle ellerin öpülesi çok tehlikeli ağzına sokuyorlar
0 oy
(3,930 puan) tarafından
Uyarman lazim canim ilk dogdugunda ben kimseyi almadim zorla gelen aile buyukleri oldu kapida tisort degistirdim ellerini yuzlerini yikattirdim oyle bile opturmedim sadece kucaklarina aldilar. Ki yeni doğmuş bebek opulmez mikroplara cok açıklar. 
0 oy
(26 puan) tarafından
Ya iyide korona yokken bile öpülnez yani öyle şap şup söyle bence niye söylemiyorsun ben hep söylerdim ve öptürmezdimde
(119 puan) tarafından
Ya cnm ima ediyorum anlamıyorlar bir de bunların çocugu olmuyor zorlarına gider diye nasıl dicemi bilmiyorum
(26 puan) tarafından
Covit var bizde öpmüyoruz canım diceksin okadar alınacak birşey yok ya zaten coviti bırak normalde ufak bebek öpülmezki hassas onların cildi artı normal gripte olabilir ne gerek var eziyet çeksin minnak yavrun
(119 puan) tarafından
Haklısın cnm keşke herkes bunu düşünse ya işte sinir oluyorum ben de sakınıp ortama sokmamaya çalışıyorum gına geldi
0 oy
tarafından
Benim kızım doğduğu zaman korona yoktu ona rağmen kimse öpmedi hala öpmezler sadece babası ve ben 
(119 puan) tarafından
Öyle cnm ben de öyle kendim bile çekiniyorum inciticem diye nasıl söylücem bilmiyorum sadece üstü kapalı ima ediyorum ama anlamıyorlar öf içten içe sinir oluyorum ortama sokmamaya çalışıyorum sadece
tarafından
Söyle gitsin. Hiç esirgeme lafını. Bunun ayıbı yok. Ayrıca kocaman insanlar kendileri düşünmesi lazım hastalık olmasa bile yeni doğmuş bir bebek öpülmez
(119 puan) tarafından
Haklısın keşke biraz düşünebilseler de bizi de bu duruma sokmasalar hele elleri öpmesi çok çok kötü elleri hep ağzında sürekli silip yıkıyorum öptükten sonra sinir okuyorum iyice
0 oy
(4,848 puan) tarafından
Hiç çekinmeden şöyle canım gönül koyacak olursa lda koysun boşver çocuğunun canı daha önemli seveceklerse madem uzaktan sevsinsen 
0 oy
(1,936 puan) tarafından
Ben pat pat söylemiştim yüzlerine kendimi sinir edene kadar söylerim daha uyi valla 
0 oy
(5,942 puan) tarafından
Hiç yerinde olmak istemezdim cunku muhtemelen ben kim olursa olsun kalbini kırardım. Benim kızım doğduğunda virüs Türkiye'de yoktu ona rağmen bu konuda çok dikkat ettim, sende çekinme uyar bence opmuyoruz de
0 oy
(2,447 puan) tarafından
Oo yaşamammı kayınvalideme bin kere dedim ilk 3 ay bari öpmeyin diye tamam diyodu sonra şapp şapp bigün uyardım kapının  yanında kanepede oturuyodum ev kalabalıktı eltiler vs oğlum karşı kanepede yatıyordu  beni öteki gelin sanmış yüzüme bakmamış gitti oğlumu şapp şapp 3-4 kez öptü anası nerde bunun diyerek arkasını bi döndü ben , benim gözlerden alev çıkıyor ama oda bozuldu ama deli oldum bildiğin hayır daha 15 günlük erken doğdu zayıf o zaman korona yoktu öpmeyin koklayın diyodum evde 10 aylık bi bebek daha var hani bebek öpmeye hasretiz deseler öyle bişeyde yok onuda yiyolar bildiğin ben defalarca uyarmama rağmen dinlemediler valla bişey demek istemiyorum diye düşünme hasta olduğunda başında sen sabahlayacaksın hastahaneşerde sen ağlayacaksın Allah yaşatmasın ama çok zor tavrını kurallarını koymalısın umarım laftan anlarlar küsen küssün keşke benimkilerde küsseydi
(119 puan) tarafından
Ay cnm çok sinir bozucu bir olay olmuş sana da ama bence iyi olmuş dile getirmen fırsat olmuş halısın aslında hiçbir şey çocuklarımızdan kıymetli değil kesinlikle bir şekilde dile getircem yoksa insanların anlayacağı yok ohoooo

İlgili sorular

+1 oy
55 cevap 6,215 göst.
0 oy
4 cevap 223 göst.
8 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Saregulsum (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 295 göst.
14 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hillll (606 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 269 göst.
19 Mart 2022 Diğer kategorisinde GSmsl (853 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,201 soru

24,615,771 cevap

364,332 kullanıcı

...