0 oy
559 göst.
Diğer kategorisinde (12,275 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bazen gülüyorum ama okadar kendinden eminki :ermm: supe ediyorum   acaba doğru mu diye evde bir baş varmış herkes ona tabi olmak zorundamis bunu kavga arasında söylemedi 

Normalde de soyluyur sizce doğru birşey mi 

22 Cevaplar

+1 oy
(1,041 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Sana bunu söylediği zaman sende taabiii taaabii diyeceksin :D kromango önce tipine baksın sonra saygı ilgi beklesin ayi bogan:D

(12,275 puan) tarafından
Hahahahhaha aferi kız aysoooo iyi saydiryorsun haaa;)))☺️
(1,041 puan) tarafından
Saldıririm tabi kız söz konusu sensin :-D
-Reklam-
+3 oy
tarafından
Şöyle söyleyim nacizane fikrim... Bir çok erkek ve birçok kadın yuva kuruyor ama bilinçsiz yaşıyor. Ne anlamda bu bilinçsizlik : kadının kocası üzerinde hakları var, kocanın karısı üzerinde hakları var ve çocukları üzerinde hakları var. Birbirlerine nasıl davranmaları lazım,  eş olarak nasıl bir uslup takınmaları lazım vs yani her konunun aslında dinimizce cevabı var, Peygamberimizin hayatlarından, Sahabe-i Kiram efendilerimizin hayatlarından bir sürü örnekler var. Karşılıklı, merhametli olmak saygı göstermek sevgisini göstermek, yardımlaşmak, kötü söz söylememek, gülümsemek ve biir çok güzel davranışlar gerek Kuran' ı - Kerim' de, gerek hadislerde ve gerekse ilmihallerde var.. Hiç kitap açıp okumuyoruz, hiç iyi bir örnek alma anlamında alim zaatların hayatını araştırmıyoruz. Nasıl yapsam daha iyi olabilir demiyoruz, ne yapsam sinirime hakim olurum ne yapsam eşim daha kibar insan olur ne yapsam namaza başlarız vs. Ciddi manada eğitim yok, üniversite eğitimi  vs aile içi geçimi düzeltmez, ama biraz manevi değerleri öğrenmek önce insanın iç dünyasını tedavi eder sonra evini yuvasını iyileştirir. En basit örneğim şöyle olacak. İsra suresi 23-24 ayette ebeveyne öf bile denmemesi gerektiği anlatılır ; bir evlat anne babaya karşı hoşgörüyü öğrenirse kendi yuvasında da eşine merhametli olur çocuklarıda ondan görür bu zincirleme olarak gider.. Umarım anlatabilmişimdir. 
(3,276 puan) tarafından
O kadar güzel anlatmışsın ki canım bazen babama bakarım ailesine bakarım iyi hoş annemle evliyken yardım eder falandı ama saygı sıfırdı küfür ederdi biz çocukken döver ederdi ailesine hep ezdirirdi annemi hep hor görürlerdi eşime bakıyorum ailesine bakıyorum herkes birbirine saygılı fikrine saygılı birlik oturuken eşimle atışırdık oflardı bana surat sallardı kaynanam hemen oğlunun kolundan tutar özür dile öpün barışın derdi kaynanamgille otururken birbirilerine olan saygı sevgiyi şefkati gördüm ve 6 ay oldu evleri ayırmalı çok şükür 6 ay içinde 2 kez tartışmışızdır oda uzun süreli değil 5 dk sürer sonra eski halimize dönerdik ailenin çocukları yetiştirmesi de önemli dediğin gibi ilmihallerde yazanlar peygamber efendimizin dönemindeki yaşantılar falan örnek alınması gerek ama işte bazılarında yok
tarafından
Aynen öyle. İnsan ailesinde görünce hayatına yayıyor bu alışkanlık oluyor.. İslamiyet sadece Kuran okumak namaz kılmaktan ibaret değil. İçeriği dop dolu  Bi din. Yaşaması en kolayı.tebessüm etmek sadaka mesela, zekat vermek, bir çok güzel öğütler var. Seninde anlattığın gibi işte demek istediğim o. Küfür duyan küfür öğrenen küfür söyler.. Canım yavrum duyan canım yavrum der misal... Aileler çok kötü ve boş durumda. Bizim evde La.n kelimesi hiç geçmezdi duymadım öyle argolar bilmem.. Evlendim elhamdülillah sonsuz şükürler olsun eşimin aileside bizim gibi  saygı sevgi edep hoşgörü hepsi var.. Çünkü aile büyükleri öyle gördü yetiştirdi ve sonraki nesiller bu öğrendiklerini kendileri evlerinde uyguluyor. Umarım herkes öğrenir
(3,276 puan) tarafından
Aynen canım yaşantı aile o kadar önemli ki
+1 oy
tarafından
Tabi olmak onu örnek almak onu sonsuza kadar sevmek canı gönülden yaptıklarını yapmak demek. 

Peygamber Efendimize tabi olunur. 
0 oy
(1,468 puan) tarafından
Ne munasebet  :D
(12,275 puan) tarafından
İşte gelse anlat
0 oy
tarafından

Benim de basim var kimsenin basina baglanamam o kadar :D

(12,275 puan) tarafından
O kendini çok fazla inandırmis herkesin başı ona bağlı ;)))
tarafından
Bacı o kendi başına sahip çıksın yeter ☺☺☺
(12,275 puan) tarafından
He valla kendine sahip çıksa böyle söylemez çok dengesiz hadsiz kimseye saygısı olmayan ukala
Küçük dağları ben yarattım havaları tipini görsen hayrına tükürmezsin ama gel gelelim konuşmalara bak ;))))
Hahahhaha ay vallahi rahatladım kaç gündür içime dert olmuştu
tarafından
Ohhh yarasinnnn ☺ dok içini rahatla kiz ☺
0 oy
tarafından

Kızz bişey anlamadım nasıl yani 

(12,275 puan) tarafından
Evde bir baş varmış herkes te ona tabi olmak zorundaymis ;)) kendince beni yok sayıyor da onu soruyorum
tarafından
Heee tabiii tabiii sadece onu yarattı Allah tövbe estağfurullah
(12,275 puan) tarafından
Valla ***** kız yeminle bazen oyoe şeyler söylüyor ki tmm yaaa ;)) vallahi pes diyorum
Babasının anasını tekme Tokat döven adam nasıl bır kafayla büyüye bikirki anca bu kadar demekki
0 oy
tarafından
Eşi  dinlemek lazim evet ama oda b*kunu çıkarmamalı ☺️☺️☺️☺️
(12,275 puan) tarafından
Fazlasıyla bokun çıktığını düşün birde bu düşünce de
0 oy
(5,946 puan) tarafından

Tabi olmak  nedir  acaba  anlamadım canım :angel::wassat:

(12,275 puan) tarafından
Valla bende bilmiyorum tâbi  ne ilgilendiğim için merakta etmedim;))
0 oy
(14,163 puan) tarafından
He siz koyunsunuz oda çoban öyle mi :D ne saçma 
(12,275 puan) tarafından
Kendince öyle görüyor ;)) gulesim geliyor artık tartışma ya gitmiyorum
0 oy
(29,054 puan) tarafından

Şu tabi kelimesini sevmiyorum.

(12,275 puan) tarafından
Bella ne anlıyorum ne seviyorum babamdan bir ker duymadım bu tâbi tabi diye tutturdu;)) şaka gibi
0 oy
tarafından

Bak şimdi:D

Ona diyorum ki evde son sözü kim söyler 
Oda - Ben tabi ki!!!
-TAMAM KARICIM :D 
AKILLI OL BAŞIMIN GÖZÜMÜN ÜSTÜNDE YERİN VAR :angel:
Hahaytt haspammmm diyorum 
(12,275 puan) tarafından
Hemde ne haspam kız vallahi artık pes diyorum geçiyorum
0 oy
(129,928 puan) tarafından

Yok daha neler 8-)

0 oy
tarafından
Bizim evdede bir baş var ama o benim ☺️❤️
0 oy
(9,590 puan) tarafından
Senin başın eksik mi o sana olsun
0 oy
(6,198 puan) tarafından
Niye köpek miyim eşime tabi olcam
0 oy
(5,404 puan) tarafından

Bu düşünce erkeklerde var maalesef ama yıkmak lazım. Ben acayip sinir oluyorum bugün bir postta vardı kızı abisinin yanına götürmemiş bu da çaresizlikten ağlamış :angry: gitsene bacım ne medet umuyorsun ondan öyle sinir oldum ki  

0 oy
tarafından
Kadinlar kocalarına değil eşler birbirine tabi olmalı 
0 oy
tarafından
Bana kalırsa da bir erkek dışarıda.aslan evde.kedi olucak..dışarıya kedi gibi ..hakkını savunmaya karisini çocuğunun hakkını ezdiren yediren ki kendi aileside olsa susuyosa eve gelip de karısına aslanlik yapamaz..aslanligi dışarıda yapsın..eve gelincede yemek yapsın iş tutsun değil kastım..erkek gibi kalsın ama karısına çocuğuna ailesine sahip çıksın..karısının fikrini alsın.onemsesin..beraber karar verilsin..beraber  oturursun..gerektiğinde yardımcı olsun ..
0 oy
tarafından
ben kocama karismam oda bana istedigimde gezerim istedigimde annemlwre giderim ama o gec kalirsa soylenirim o bana yapmaz 
0 oy
tarafından
Valla hamdolsun esimle hic bu tartismalara girmedik. 

Kimin sozu dedigi sey mantikliysa ona uyduk. Zaten esim nefret ediyorum oyle agalik taslayan erkeklerden. Kadin dedigim naif olmadi erkek dedigin kadinini sahlandirmali der hep. Yani bu isler karsilikli ve anlasmayla olur 

İlgili sorular

+3 oy
27 cevap 551 göst.
0 oy
4 cevap 461 göst.
2 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Emineak (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 948 göst.
20 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde honki ponki toninok (12,664 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 916 göst.
10 Şubat 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Gulnazyilmaz (1,170 puan) tarafından soruldu

408,554 soru

12,276,155 cevap

37,761 kullanıcı

Kategoriler

...