0 oy
470 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (493 puan) tarafından
Her defasında lapa oluyor ya bimin pırıncını kullanıyorum yasemın olanı nasıl yapıcam kızlar sızler nasıl yapıyorsunuz :(

19 Cevaplar

0 oy
(405 puan) tarafından
Ölçü bire bir buçuk koyuyorum. Altı kısık pişiyor. Suyu mu çok koyuyorsun acaba? 
-Reklam-
0 oy
tarafından
1 bardak pirince 2bardaktsn 2parmak eksik su
(493 puan) tarafından
Tereyagdada yapıyorum gene tutmuyor aynı dedıgıbız olcude yapıyorum soguk su koyuyoruz dımı
tarafından
Ben hafif ılık koyuorum pirincindeen de olabilir
(247 puan) tarafından
Ben sıcak koyuyorum suyunu ama ya osmancık pirinç ya da baldo pirinc kullan  1e 1 buçuk hiç şaşmaz güzelce kavurursan ben bide önceden yarim saat kadar sıcak suda bekletiyorum
0 oy
(1,585 puan) tarafından
Hemen suyunu koyma iyice kavur sonra su koy çokta su koyma çok su koyarsan lapa olur 
0 oy
(121,654 puan) tarafından
basmati pirinç al asla lapa olmaz
tarafından
Pirinç iyi hoşta kokusunu hiç sevmiyorum onun ya
(121,654 puan) tarafından
Basmati kokmazki bacikom migrosta var canim
tarafından
Ay kokusu demişim pardon. Tadını sevmiyorum diğer pirinçlerden farklı bir tadı var. Koku hassasiyetim var gebeyim canım. O yüzden farkında olmadan koku yazmışım :D nasıl psikolojim bozulmuşsa artık -_-
(121,654 puan) tarafından
☺️☺️☺️☺️☺️ duz pirince alisiyon yaa bastami degişik gelmistir
tarafından
Aynen aynen. Öyle oldu. Ablam da basmati kullanıyordu. Bunun tadını hiç sevmiyorum falan dedim. Onuda tiksindirdim. Bimin pirincine döndü :D
0 oy
(49 puan) tarafından
Lapa olmaması için 1 e 1,5 yap birde küp şeker atıp bir kac damla limon sıka bilirsin 
0 oy
(774 puan) tarafından
Suyu çok koyarsan lapa olabilir pirinci sıcak suya koyuyorum yarım saat falan nişastası aksın diye sonra soğuk suda yıkıyorum 1 bardak birinc diyelim yağ bı de tereyağ ile kavuruyorum sonra 1.5 bardak sıcak su döküyorum kısık ateşte pişiriyorum yani bire bir buçuk yapıyorum daha hiç lapa olmadı 
(493 puan) tarafından
Kaynadıkran sonramı kısıyosunuz altını
(774 puan) tarafından
Evet azcik kaynatıp suyu azalınca
0 oy
(7,089 puan) tarafından

Pirinci 10 dakika islarim 

Sonra 3 defa yikarim
Suyunu iyice suzdururum
Biraz svıyag biraz margarin katarim tencereye sehriyeyi kavuruyorum pirinci koyup baya bi kavuruyorum 1 kase pirinc koyduysa 2.5 kase tavuk suyu katiyorum bir cimdik seker 2 damlla limon skar 1 defa karstiririm sknra orta ateste pisiririm 
0 oy
tarafından
Bende biminkini kullanıyorum ama baldo olanı yeşil paketli, canım hep 1 e  1 buçuk yapman lazım. Bir bardak pirince bir bucuk su bardağı su ekleyeceksin. Ben pişirmeden yarım saat önce sıcak tuzlu suda bekletirim, sonra da  pişiririm.biraz sıvıyağ bir tereyağı alırım üzerine pirinci ekleyip tane tane düşecek şekle gelene kadar kavururum, yaklaşık 5 dakika yani. Sonra da suyu ekleyip altı tam açarım sonra göz göz olunca en kısığa getirip bir kere sadece karıştırırım çok ezmeden sonra kapatırım üstünü suyunu çekince de kapatıp üzerini kapatırım 
0 oy
tarafından
düzenlendi

Yasemin pirinci lapa yapmayı nasıl becerdin kızz hani tarif vericem ama kafadan yapıyorum onu ben birde onu yıkama yıkamıyorum ben suyunu kaynar koy pirincin üzerini kapatacak kadar koy bir parmak da fazla koy pirincin bütün herşeyini koyduktan sonra bi kere karıştır sonra kapağını kapat sakın açma orta ateşte pişir tane tane oluyo 

0 oy
(1,169 puan) tarafından
Baldo kullaniyorum goz karari yapiyorum ama 3 e 4 ekliceksin
0 oy
(2,262 puan) tarafından
Ayıptır söylemesi pirinçimi çok severler :) ama ben baldo kullanıyorum. Biraz sehriye kavuşuyorum. 1 bardak pirinci iyice yıkıyorum süzülüyor sonra iyice bir kavuruyorum. 1 bardak suda yarim knor eritiyorum 1 bardaktan 1 parmak eksik şu da ekliyorum şu sıcak olacak bu arada. 1silme çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı ucu şeker 2 damla limon. Karıştırıp kapatıyorum kapağını çekmesine yakın açıp karıştırıyorum üstüne kağıt havlu kapatıyorum 5 dk kadar bekliyor sonra yiyiyoruz
(2,262 puan) tarafından
Ha bir de suyu biraz azalana  kadar yüksek ateş sonra kısık ates
(493 puan) tarafından
Altını kapatırken hata yapıyorum galıba suyunu cekmeden kapatıyorum sanırım
(2,262 puan) tarafından
Tam ceksın canım
0 oy
(28,706 puan) tarafından

Çok karıştırma kısıkta psiir ve çok su koyma

0 oy
(2,479 puan) tarafından
Princi ufak alma canım aydınbey alabilirsin mesela kavurmayı da unutma ben 1’e 3 katıyorum tabi ağzına kadar doldurmuyorum  
0 oy
(552 puan) tarafından
Cnm pirinci iyice kavur benimkide hep öyle oluyodu bide kısık ateşte pisir çok güzel oluyo piştikten sonra üzerine peçete kapat 15 dk dinlensin misssss yaparsın güveniyorum tatlım ;)
0 oy
(707 puan) tarafından
Bimdeki yeşil renkte paketi olan pirincten al.Suyunu sadece bir parmak kadar fazla koy pirincin.O zaman lapa olmaz.
0 oy
(5,406 puan) tarafından
Soğuk su koyarsan lapa olur en güzeli su kaynat 1 e 2 su koyacaksın pirinci de iyice kavur 
0 oy
(1,950 puan) tarafından
Pirinci iyice yıkayıp süzülmesini kurumasını bekliyorum sonra sıvıyağda iyice kavuruyorum. 1 su bardağı pirince 2 bardak su ekliyorum ölçülü yaparsan hiç lapa olmaz. Şu ekledikten sonra tereyağı ve tuzu ekliyorum. Basta altını çok açıp kaynamaya gelince kisiyorum ağır ateste pişiyor. Söndürünce açmıyorum kapağını biraz demlenince servise hazır. Bir gün olsun lapa olmadı pilavım. Soğuk su lapa yapar ama kaynar su olcak
0 oy
tarafından
Canım bimin baldo osmancık olanını kullan ölçülü yapmayı dene 1 su bardağı pirince 1.5 su bardağı su koyuyorum ve pirinç pilavını en kısıkta pişir fazla karıştırma 
0 oy
(4,854 puan) tarafından
Kac bardak pirinc koyuyorsan o kadar su koy ben hep öyle yaparım cokta guzel olur 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 370 göst.
21 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Mini_k Kelebe_k (66 puan) tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 394 göst.
24 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Mehmetcan Emir (888 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 415 göst.
28 Mart 2021 Diğer kategorisinde Huysuz Prenses (1,447 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 276 göst.
24 Şubat 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Mhmd8mrn (7,132 puan) tarafından soruldu

401,061 soru

12,002,772 cevap

36,186 kullanıcı

...