0 oy
685 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar oğlum 7 yaşında yatak odamıza birden giriyor tatlı dille kapıyı vurmalısın annecim odaya kapı vurulmadan girilmez dedim defalarca konuştum gece zaten kapımı kapatamıyorum onunda kapısı açık çünkü korkuyor daha nasıl anlatabilirim yanlış bir davranış olduğunu ?

11 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Aynı sorun bizde de var hatta korktuğu için bazen yanımıza ayak ucumuza gelip yatıyor 

Bizaman sonra kendiliğinden bırakır vazgeçer diye umut ediyorum 

Eşim de bu yaşlarda normal dedi 

Ben çok huzursuz oluyorum ama elden ne gelir 
tarafından
Kaç yaşında?
tarafından
7 yaşında canım benim oğlanda
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bence merak ediyor. Bu yaşlarda normal diye biliyorum. Arkadaşın kızı gece kapıyı dinliyormuş meraktan. Zamanla öğrenir 
tarafından
Yatağına yatırıyorum yanında uzanıyorum uyuyana kadar gece bi bakıyorum yanıma gelmiş eşimde kızıyor kendi odasını benimsemeli diye
tarafından
Haha kız gelecegin kaynanası olacak o bebe
tarafından
Herşeyi soruyor normalde böyle değildi birden değişti
0 oy
tarafından
Bazi cocuklar ozellikle inat yapıyor. Anne babayi kiskaniyorlar cunku. Heralde ben olsam 2 3 kere guzdlce uyaridsn sonra sertce uyarirdim. Bunun yanlis oldugunu anlamasi lazim
tarafından
16 yaşında eşşek kadar olmuş
(13,568 puan) tarafından
Evet evlense çocuğu olur gece odasında uyuyor  gecenin bı yarısı yanlarına gidiyormuş
tarafından
Ben 7-8 yaşında annemin babamın odasına girsem babam kıyameti koparıyordu babasından 1 kere dayak yese bir daha giremez aralarına
(13,568 puan) tarafından
Tek çocuk tüp bebek ile yıllar sonra olmuş hiç kıyamıyorlar canım ses bile yükseltmezler
tarafından
Valla bende 5 yasindaydim annemi odama cagirirdim gidemezdim yeni cocuklar bi farkli. Bu iste cocukla duzgun konusma falan voylr yapti. Aman psikolojileri bozulmasın diye diye hep cocyk birakiyoruz
0 oy
(13,316 puan) tarafından
En çok korktuğum şey valla nasıl öğretirim diye düşünüyorum ben de. Sen de gece gündüz onun odasına girerken kapı çal açık olsa bile. Odalarımız bize özeldir bak sana da saygı duyuyorum senin kapını çalıyorum de. Öyle gerekliymiş 
tarafından
Odasında durmuyor ki hiç ya salonda yada bizim yatağın içinde :/
(13,316 puan) tarafından
Önce odasını öğret canım siz de yatak odasında oturmayın ailecek olduğunuz zamanlarda oturma odasında oturun
tarafından
Biz çoğunlukla oturma odasında oturuyoruz eşim yatak odasına çağırıyor kendisiyle ilgili bir eşyasını bulamadığı zaman iki dakika odaya geçiyorum hemen arkamdan koşuyor siz napıyorsunuz diyor:D köşe kapmaca oynuyrz :D
(13,316 puan) tarafından
İlgisini çekecek yaşlar işte ama gün içinde kendi odası kavramını öğreterek başlayabilirsiniz gibi.
0 oy
(3,143 puan) tarafından
Benim kızım o yaştayken odaya kapıyı tıklamadan girme diye öğretiyordum bana demişti ki sende benim kapımı tiklat o zaman diye ikimizde odaya direk girmiyoduk,sen de oğluna bende senin odana kapına vurmadan girmiycem diyebilirsin mesela bu şekilde öğrenebilir 
(1,924 puan) tarafından
Çok mantıklı, aldım taktiği ilerde lazım olcak :))
(3,143 puan) tarafından
Kesinlikle :)
0 oy
(177 puan) tarafından
Onun odasına girerken kapıyı tiklatip izin alarak girerseniz sizden görüp yapabilir ve güzel bir dille konuşabilirsiniz aklıma bunlar geldi
tarafından
Kız odasında bi dursa deniycem de ya salonda ya benim yatağın içinde
(177 puan) tarafından
Anladım canım öğrenir zamanla insallah
0 oy
(45,053 puan) tarafından
Benim kızımda yapiyodu 5 yaşında kızmadım uyardim ama işte çocuk birine dikkat ediyo ikinciye yine aynı ben kapıyı kitliyorum arkadan başka çare yok canim
tarafından
Kapıyı kitlediğim zamanda açın diye kendini yırtıyor
(45,053 puan) tarafından
Yok benim kızım öle diretmez bekler kapıda tamam anne bekliyom seni der
tarafından
Nerdeeee ogünler
0 oy
(1,939 puan) tarafından
Odasına sevecegi şeyleri mi yapsan acaba alışması icin ya da farklı şeyler koy bak annecim bu oda sana ait orasi bize ait falan diye 
tarafından
Mesela ne yapabilirim odasına?
(1,939 puan) tarafından
İlgisini çekebilecek oyuncaklar çocuğunun önerilerini alarak nevresim takimj al odanın seklini değiştir.  Eger korkuyorsa sen kendi tedirginliği ona yansitma yaninda otur kitap oku uyuyanana kadar . Biz hemen yakınınızdayiz seslendiği zaman geliriz falan de . Birlikte alışverişe cikin senin odana ne alalim diye surekli fikrini sor aksesuarları vs o secsin alışır öylesine heveslenir
0 oy
(2,064 puan) tarafından

Siz de onun odasına girerken kapıyı tık tıklayın bak ben senin odana girerken nasıl yapıyorsam sende yapmalısın diyebilirsiniz :angel:

0 oy
tarafından

Benimkide 5 yaşında şimdilik hepsi yanımda uyuyo 3 tanesi de ama ilerde ayrılacaklar yanımdan çaresiz oyüzden de bilemiyorum hani nasıl bir yaklaşım olur ilerde 

tarafından
Niye yanında uyuyorlar ?
tarafından
Yaa korkuyo nedense ortanca da aynı
0 oy
tarafından
Benim kızımda 8 yasinda bende kapı aralık bırakırım gece önce gelir kapıdan bakar kafasini uzatıp uyanıksak girer uyuyorsak odasına gider

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 554 göst.
2 Aralık 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 337 göst.
23 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 157 göst.
+1 oy
10 cevap 387 göst.

408,335 soru