0 oy
689 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

2.5 yaşında oğlum var da. Ben yediriyorum yemeklerini. Ve cok hareketli olduğundan yatırarak ve telefon ile yediriyorum. 32+5 haftalık gebeyim. 1 ay sonra dogumum var.

Kendi yemeğini kendisi yemeli mi? Öğreteyim mi? Etrafimdakiler çok geç bile kalmissin diyorlar. 

Temmuz ayında 3 é girecek yani öyle söyleyim. 

24 Cevaplar

0 oy
tarafından
2 buçuk yaşında niye yatırarak yediriyorsun. 
tarafından
Cnm yemiyo. Düzgün durmuYo şekeri elliyo eli ayağı durmuyor. Birde döküyor geri cikartiyo
tarafından
Malesef ki dökerek öğrenecek
-Reklam-
0 oy
(14,298 puan) tarafından
Yani biraz geç kalmışsın ama yemeyen çocuk kendini paralasan da yemiyor öğretmeye çalış inşallah öğrenir 4 yaşında oğlum ve hala ben yediriyorum kendisine bıraksam asla yemez 
tarafından
Kahvaltı sofrasını hazırladığım zaman geliyo. Ama oyun oynicam diye kalkıyor. Zorla telefona dalıyor ondan sonra ağzına sokuyorum. Yarından itibaren alistirayim napim. Servis tabağına hazırlayim kahvaltisini. Çatal ile yesin bakalım napacak. Yoksa 1 ay sonra çok zorlanurum
0 oy
tarafından
20 aylik yemez hayatta hemez doker istahli bir cocuk degil yemeyi sevmiyor  cunku iki video acarak zorla yediriyorum
0 oy
tarafından
Benim oğlum 16 aylık makarnayı, patates kızartmasını falan kendi yiyor çatalla. 
0 oy
(6,488 puan) tarafından
İlk günden itibaren kendisi oturarak yiyor. Ama eliyle. yavas yavaş geçiyoruz kaşık çatala. Bence sen de mama sandalyesine oturtup catal kaşık verebilirsin onune. Yer artık bu yaşta.
0 oy
tarafından
8 aylık önüne koyuyorum kendisi döke saça yiyor alışsın diye karışmıyorum canım 
0 oy
(15,126 puan) tarafından
2.5 yaşında yiyebilir canım 
0 oy
(8,568 puan) tarafından
18 aylık 3 haftadır kendi yer çorbaya ekmek banar peynir zeytin yumurta çatal batırır kasığa tam alışmadı 
tarafından
Oy maşallah ya. :( aslında biraz benden de oldu. Hiç alıştırmadim. Hep bebek zannettim
(8,568 puan) tarafından
Hareketli bebek olunca mecbur oturması için eline vere vere alıştı
0 oy
(313 puan) tarafından
Valla benim kız 14 aylık kendi yemek ister zaman zaman ona tabak hazırlar koyarım önüne mutfak halaya durur ama fark etmez yeter ki yesin öğrensin evet yemeli ama geç değil başarabilir sin onu aile sofranıza davet edin birlikte yiyin onunla konuşun önüne tabak koyun alisir inşallah
0 oy
tarafından
18 aylık hep kendi yer bırakırım onune ne yediyse yere örtü sererim mama sandalyesinde elle çatalla nasıl yiyorsa bence hemen ögretmelisin döktüğü yemegi toplanmasına kadar ögrettim 
(182 puan) tarafından
Nasil öğrettiniz biraz anlatır misiniz
tarafından
Kaynanam kayınbabam sürekli yerde yemek yiyorlar onlar oturunca illa onada verirdim kaynanamın hiiiç umrumda olmazdı dedi biraz etrafi kirletsin döke döke ögrettim evde biraz daha dikkatliyim örtünün yerini önlük lerin yerini ona gösterdim gidip kendisi yapar sabırla bekledim bir iki üç artık kendi yapiyor seriyor bende mamasını veriyom sandalyede çizgi film açıyorum çok erken başladım 5 aylıkken sürekli önüne koyardım aslında bi işi ögretirken çok erken başlamak gerek sora herşeyin farkina varıyorlar gerçekten şimdiki çocuklar zeka küpü
0 oy
(223 puan) tarafından
Benim oğlumda 2 yaş 3 aylık kendi yemeğini yer sofra bezi sererim verirm tabağını kaşığını güzelce yer keske biraz erken alistirsaydin şimdi yeni bebiste gelirse zorlanirsin
0 oy
(3,590 puan) tarafından
1 yaşında çorba hariç yiyor canım. 
0 oy
tarafından
3 yaşında.oglum var..bir ara kendisi yiyodu hep kendisi yemek istiyodu..şimdi anne yedirsin anne icirsin modundayiz..kardeşi olucak  .o yüzden fazla ustelemiyorum bu durumu .kardeşi olduğunda benim yedirmemi isteeccek nasıl olsa..öğrenir..
0 oy
(14,708 puan) tarafından
Kocaman çocuğu neden hala yatırarak yediriyorsun ki bence de geç kalmışsın oğlum 22 aylık artık kendisi yemek istiyor kaşığını çatalını kendi tutuyor
0 oy
(3,074 puan) tarafından
1.si yatarak yemesi cok sknti cnm Allah korusun bogazina fln kacarsa napcan..o yasta oturarak yemegi öğrenmesi lazm bnce..1 yemez 2 yemez illaki ögrencek..bnmki 9.aydan itibren kendi yiyo eliyle tutulck seyleri..simdi 16 aylik kasigi ögrendi gibi..sen de ogret belki kendi yerse daha hosuna gider..
(182 puan) tarafından
Kaç aylıkken öğrettiniz kaşık çatalı bir de nasıl öğrendi acaba
(3,074 puan) tarafından
Bn ek gidaya 6.ayda basladim cnm ve basladgmda hep yemekleri önüne koydm once..o mincikladi dağıttı ama tanısın diye..sonra pütürlü yemeye gectgnde genelde elinde tutabilcegi seyler yaptım..daha sonra 1 yasindan sonra da eline ara ara kasigi verdim onceleri oynuyo anlamiyo ama sonra alip agzina götürmesi gerektigni cozuyo..bn de karsisnda yedim cnku hep gördü yani beni..ek gidaya basladgndan beri beraber yiyoruz benden gördü hep..bebekler taklit etmeyi sever cbku..
0 oy
tarafından
Etrafındakilere bakma iştahlı çocuk değilse yemiyor malesef ama iştahlı çocuğa zaten versen yer uğraştırmaz. Benim kızımda 2 buçuk yaşında sadece patates kızartmasını kendi yer. Çok nadir pilav falan ama oyun yapar mecbur ben yediriyorum yoksa yemez iştahsız
0 oy
(13,016 puan) tarafından
Benimki marta 5 yaşını dolduracak Allah'ın izniyle ama hala ben yediriyorum
0 oy
(233 puan) tarafından
Canım benim oğlum da 2.5 çok şükür suyunu içer bardaktan, şişeyi açar içer geri kapatır, yemeğini kendi yer  yani o tarz şeylerini kendi yapar. Ben kendi kendine oturmaya başladı tutuşturdum herşeyi eline alışsın diye çok şükür kendi yapıyor şimdi 
0 oy
(923 puan) tarafından
Oğlan çocukları nazlı oluyor benimde 3 yaşında oğlum kendi yemez ben yediriyorum keyfi yeterse kwndi yer 1 yaşında kızım kendi yer 5 yaşındaki kızımda kendi yer ama en çok oğlum yardımcı oluyor bana ablasinin tabağını bile mutfağa koyar sofrayı topr ama anazli işte 
0 oy
(113 puan) tarafından
Canım benim oğlum 30 aylık oturmayı öğrendiği günden verdim kaşığı eline ama hevesli değildi kendisi yemedi döktü kirletti razıyım öğrensin dedim ama yemedi zorla iki kaşık yeditiyorum ona az biraz biliyor ama benimde doğuma az kaldı belli ki bu konuda baya zorluk çekecem :/
(113 puan) tarafından
Canım yatırarak yedirme çok tehlikeli Allah korusun boğazına kaçar falan ki mide de çok yemeği almaz ki uzanarak

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 564 göst.
14 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ecenin annesiii (1,549 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 593 göst.
12 Haziran 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 390 göst.
10 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Ozgen (2,272 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 436 göst.
29 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Medine18 (35 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,027 soru

24,691,357 cevap