0 oy
1,590 göst.
Aile kategorisinde (166 puan) tarafından
Arkadaşlar birsey danışmak istiyorum. Eşim maaşımdan dolayı tavır yapıyor bana beyin yok sende hesap işinden anlamıyorsun diyor. Ben gayet anlıyorm onun amacını biliyorum ama hesabına gelmeyince öyle diyor. Yeni atandım ailemin ihtiyacı olduğu için ona 1500 verecem demiştim. Bunu once kabul etmedi sonra söylense de vaz geçemeyeceğimi anladı. Maaşımdan benim için 1500 ayırmami ne yaparsan onun içinde yapmami istiyor. Üstelik 1500 hepsini harcayıp ne yapacaksın ordan da harcama diyo. Geriye 2500 3000 arası kalıyor hepsini ona vermemi istiyor. Ya onun yaptığı hesap kitabı bilmiyorum. Hep borcum var diyo kredi kartı borcu , banka kredisi çekti onu veriyorm diyo. Ama bitcoin girmiş borç alıyor oraya yatırıp al sat yapıyor. 10 bin çıkarmış parayı. Kendi maaşından 3500 dün oraya atmış sorunca çekecem yine diyo. Sen maaşını ver senin maaşla birikim yapayım diyo ben veremeyebilirim diyor. Ona tamam diyorm verecem ortak hesaba 2000 yakın atacam bende aydan aya 1 gram altın alıp biriktirecem diyorm kabul etmiyor. Altın alacaksın sonra satmama izin vermeyeceksin. Alıp kendin kullanacaksın. Yok bilmem ortak hesaba at geri kalan hepsini diyo. 1 gram altın ne ya 500 tl diyorm yine de yol diyo bana beyin yok sende ne halin varsa gör laf atıp tavır alıyor. Altın alacaksan kendine 1500 ayırdığın paradan al diyo... Yaa söylediğim şey anormal mi ona baya yardımcı oldum oluyorum bir türlü yaranamıyorum hep kendini düşünüyor. Ailesinin yanına gitmeden önce birikim yapmak orda ailesi ile ticaret yapmak istiyor. Hep eleştiriyor beni. İkimizde öğretmeniz 

50 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ya bu adam seni kazandığın paran için mi alm8sta istiyo Allah Allah sana ve cocuklarina afedersin eşşek gibi bakmak zorunda ben olsam kuruş vermem bunun 8cinde tavır yapicaksa s.i.kt.sin gitsin yani mal mi ne elini avcunu sömürür iki gün sonrada seni beğenmez Allah razı olsun paranı verdin demez 
(166 puan) tarafından
Zaten onca fedakarlık yaptm yaranamadım. Halâ laf bana atar. Hep eleştirir beni üzen. O sadece şimdi arttırıp ilerde abileri ile ticaret yapmak istiyor
(166 puan) tarafından
Aramızda baya sorunlar yaşadık bu daha hiç birsey. Ama herşeye rağmen hep para için tavır alıp herseyi söyledi
-Reklam-
0 oy
(7,623 puan) tarafından
Sen onun maaşına karışmadığn gibi onunda sana karışmaya hakkı yok.  Bence sakın ipleri eline verme boş yere bir ömür çalışır durursun elinde bir hiç kalır ortak hesaba da o ne kadar atıyorsa sende o kadar at.  Kendine ait paran olsun kıyıda köşede hiç takma bir zaman sonra mecbur kabullenecek .  Hakaretlerini de kendine saklasın terbiyesiz eşin ayıp be 
(166 puan) tarafından
Kendisi ortak hesaba atmayacak şimdi sadece hepsini benim atmamı istiyor. Alıp bitcoin şu bu ile. Yükseltecek. Tayine kadar biriktirip gidince abileriyke ticaret yapmak istiyor. Hiç yaranamadım ne fedakarlık yaptıysam hep laf oldu. Hep tavır ve rencide edici sözler. Buna rağmen verecem dedim ama hepsini vermiyorum diye böyle yapıyor. Bana 1500 ayır onu da harcama hep diyo
(7,623 puan) tarafından
Bence sen çocuk yapmadan önce biraz daha düşün bu adamla bir ömür geçer mi diye ... Bir insan paraya bu kadar değer verir mi ya insanın huzurunu ömrünü yarıya indirir... Resmen para için sana hakaret ediyor.
0 oy
tarafından
Ah bu erkeklerin hepsi mi gerizekalı benim ki atanmamışım diye laf atıyor
0 oy
tarafından
Senle maaşn için mi evlenmiş
0 oy
(780 puan) tarafından
Ay iyiki çalışmıyorum bu ne yaa ben dayanamam böyle kocaya  eşim bana verir parayı bende ayda artırırım kendime çeyrek yaparım atarım kenara param bitmez istediğimi alırım yer içer yatarım zaten eşim cuma günü müslümanın bayramı diye çocuklara 10 tl verir bana 50 biriktiririz bizde çarşıya gidip kendimize kıyafet alırız yani bu her hafta verdiği ayrı evin gelirini giderini kendi halleden herkezin borcu var mesela biz 2000 bin lira kıredi oduyoz Allahtan maasi 4000 bin900 tlde sakatlık sigortadan iş kazası geçirdi onu alıyor 650tl kiradan alıyoz şükür durumumuz iyi yinede öyle hal vurup harman savurmayiz elimizden geldiği kadarda  birikim yaparız Çocukların geleceği için sizde 2 maaş olunca sıkıntı olmuş galiba eşinin evi geçindirme mecburu sende kendi aldığinla çocuklarına kendine harcayıp ve birikim yapman lazım esin kendininkini de senin maasida alacak ama bacım sakin yanılıp yenilipte maaş kartını verme eşine sonra alamazsın 
(166 puan) tarafından
Ben 1 gram altın alacam diye niye alıyorsun şu bu hesabını yapıp konuşmuyor. Laf ettin rencide etti sen sana ben bana benim hesabımla ilgili asla karışma diyo zaten karışmıyorum bilmiyorum bile ama tehtid ediyor. Ne yaparsam benm arabayı satacağız birlikte alacağım yani o arabaya bedava binemezsn diyo. Sat dedim satar Vala ama ne yapar bilmiyorum. Söylemez hesabını böyle tavır almaya devam edecek bakalım ne olacak. 1500 ayır onu bile harcama diyo hersey ver ticaret yapayım ilerde kendine ve abileriyle ticaret için temel hazırlıyor
(780 puan) tarafından
Allahım valla sinir oldum adam senin parana gözünü dikmiş seninle galiba para için evlenmiş iki maaş girecek eve diye mantık evliliği olmuş bu biraz bak dünya imtihan dünyası inişli çıkışlı elinden geldiğince gizlide olsa arttır sen malum adam kardeşleriyle ticaret yapma derdinde onların yanına sığınacak gidip ikiniz de birikim yapıp guzelce geçinebilirsiniz bak sonrasında boşanma ne olursa açıkta kalırsın bu adam sana kuruş vermez o yüzden sen gizli saklı yap birikimini belliki seni yiyor Allah büyük ev deil huzurlu mutlu evler nasip etsin Allah çok deil helal ve sohbetli bereketli para versin kocan seni yiyor gerçekten böyle yapan birisi iki gün sonra boşar vermiyorum benim dersen eğer fedakarlığı birazda kendisi yapsın eşini karısını üzmesin sevgi sadece seni seviyorum deil her daim senleyim iyisiyle kotusuyle sen mutlu ol ben mutluyum demesi lazım eşim araba aldı ehliyet aldırdı bana ben şimdi istediğim zaman istediğim yere giderim verir bana kartı çocuklarımı alırım yanıma gezerim bazende köydeki çoban gerçekten vicdanlı ve anlayışlı oluyormuş okumuş birinden eşim çobandı evlendigimizde 16 yıl oldu evleneli ankaraya taşındık yiyecek ekmeğimiz yoktu nerdeyse şimdi 2 ev bi arada ve 5500 tl aylığı ve bankada birikmiş para var çok şükür ikimizde bu günlere geldik ama kolay olmadı elimizi tuttuk bırakmadık sabrettik ek işler yaptı ben bina temizliği yaptım  el işi yaptım durumumuz iyi şuan şükür Allah huzurlu evler nasip etsin inşallah
0 oy
(914 puan) tarafından
Bir arkadasim yıllarca parasını eşine verdi . O da öğretmen bu arada kız para göndermeyi bile bilmiyordu kart maaş hep esindeydi . Boşandılar başka sebepten yıllarca köpek gibi onun için çalışmısim dedi para istediğimde  sabah komidinin üstüne bırakırdı 50 100 TL . O kadar pismandi ki .  Biz de iki öğretmeniz eşim kendine biraz para ayırır kalanı bana atar . Ben tüm fatura kredi falan ne varsa öderim kalan da market parası olur ay sonu hesapta para kalırsa onunla da birikim yaparız . Ama neyi nereye verdiğimizi ikimiz de biliriz. Eşine de paramı alıyorsan ne yaptığını açık açık anlat de. yoksa vermeyeceğim de ağırlığini koy
(166 puan) tarafından
Asla öyle yapmaz. Bazen laf bile ediyor.
(166 puan) tarafından
Ben 1 gram altın alacam diye niye alıyorsun şu bu hesabını yapıp konuşmuyor. Laf ettin rencide etti sen sana ben bana benim hesabımla ilgili asla karışma diyo zaten karışmıyorum bilmiyorum bile ama tehtid ediyor. Ne yaparsam benm arabayı satacağız birlikte alacağım yani o arabaya bedava binemezsn diyo. Sat dedim satar Vala ama ne yapar bilmiyorum. Söylemez hesabını böyle tavır almaya devam edecek bakalım ne olacak. 1500 ayır onu bile harcama diyo hersey ver ticaret yapayım ilerde kendine ve abileriyle ticaret için temel hazırlıyor
(914 puan) tarafından
Valla ne diyeyim canım. Arabaya bedavaya binemezsin ne demek ya . Sen de yaptığım yemegi bedavaya yeme emeğimin parasını ver de o zaman hay yarabbim
0 oy
(2,078 puan) tarafından
Eşinin tutumu çok yanlış tamam sende kazanıyorsun eşler arasında para muhabbeti olmaz, senin paran onun parası, onu parası da senin parandır, tüm giderler neyse onlar ödenir geriye kalan da bırıkım için ya hesaba yada altın olur, eşin bictoine yatırıyor hesaplı yatırımlar yaptıgını düşünüyor, ondan sana sen hesaptan anlamazsın diyor, bu para mevzusu yüzünden kırmayın birbirnizi, bende senin yerinde olsam eve katkıda bulunurum yaptıgın gibi aileme de yardım ederim altınımı da alırım,

Eşimde ilk başlarda hesapta tutuyordu birşey olunca gecen ayın karını bu ay çıkan ödemelere veriyordu şükür şimdi hemen yüksek gramda bilezik yapıyor, kolay kolay bozma gereğide duymuyor, 
(166 puan) tarafından
Canm eve fazlası ile katkı sağlıyorm baya cömertm asla lafını etmem ama o hep ver diyo. Kendine 1500 ayır herseyi ordan gör hatta harcama hepsini ne yapacaksın diyo. Zamanında baya üzücü güven kırıcı olaylar yaşattı. O sadece tayine kadar biriktirip gidince abileriyke ticaret yapmak istiyor. Bana din diyo hesaba at ben atamam benm attığımla alır bitcoin yaturursa yatırır. Ordan burdan alıyor atıyor. Sorunca once doğruyu söylemiyor dile getirince kabul ediyor. Ya 1 gram 500 tl yok onu alma kendine Altn yapma yaparsan sat diyo
(166 puan) tarafından
Herşeye satma gözü ile bakıyor yüzük alacak hediye. Onu bile altın olsun ilerde satılır değer kazanır diye. Bir iş çıkar degerlendiririm diyo. 1500 ayıracam kendime onu hesabını yapıyor. Bide söylediği şu
(166 puan) tarafından
Ben 1 gram altın alacam diye niye alıyorsun şu bu hesabını yapıp konuşmuyor. Laf ettin rencide etti sen sana ben bana benim hesabımla ilgili asla karışma diyo zaten karışmıyorum bilmiyorum bile ama tehtid ediyor. Ne yaparsam benm arabayı satacağız birlikte alacağım yani o arabaya bedava binemezsn diyo. Sat dedim satar Vala ama ne yapar bilmiyorum. Söylemez hesabını böyle tavır almaya devam edecek bakalım ne olacak. 1500 ayır onu bile harcama diyo hersey ver ticaret yapayım ilerde kendine ve abileriyle ticaret için temel hazırlıyor bakalım tavrı nereye kadar devam edecek
(2,078 puan) tarafından
Kendi ticaret yapacaksa eyvallah ama senin kazancınla birkim yapıp abilerle ticaret yapması gerek yok yani yapıyorsa kendi parası birikimi ile yapsın, eşin çok tuhaf canım bir öğretmen bir eğitimci arabayı satarsam bedavaya binemezsin ne demek, sen çalışmadığın zamanlar nasıldı, çalıştığın halde böyleyse çalışmadığın da yediğin yemek gözüne gelir
0 oy
(883 puan) tarafından
1 kuruşunu yine kurban ederiim valla haddini bilsin 
0 oy
(1,667 puan) tarafından
Koca degilmi baksin sizee ben olsam boyle dusuncdsiz birine 1 tl bile vermm kendime  cocuklarima harcarim hepsini evinide kendi gecindirsinn 
(166 puan) tarafından
0 oy
(12,639 puan) tarafından
İkimiz de öğretmeniz böyle saçma şey duymadım. İki maaş da tek hesaba gider. Kalan para birikim için tabi kalırsa ayrılır. Siz aile olamamışsınız canım. Ailede para mevzusu böyle konuşulmaz. Kendine ayırdığın para ile al falan. Hepsini atacaksın ne biçim laflar 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 831 göst.
0 oy
14 cevap 406 göst.
3 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 257 göst.
16 Ocak 2021 Aile kategorisinde Sultaney (166 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 660 göst.
4 Kasım 2020 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu