Canim ovunmek icin demiyorum ama etrafin yorumlarini düşünerek diyorum keklerim güzel olur... hatta bi kek yap getir derler gidecegim yerde...
Öncelikle yumurta oda isinda olmali ve sekerle 3 4 dakika çırpmalisin köpük köpük olcak... sonra sıvıyag yarim su bardağı yogurt 1 su bardağı süt koy çırp en son da icine koymak istediğin malzeme ( ceviz portakal tarcin havuc limon vs... kakaolu yapacaksan da kesinlikle 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata ekle derim pamuk gibi yapıyor keki ) en son da kulak memesinden biraz daha kati olana kadar un koy sonkoyduğun unla kabartma tozu 2 tane 1 tane de 4 gr lik karbonat koy 1 pk de vanilya ohhhh... ( emin ol fazla gelmiyor aci filan da olmuyor... hatta birazdan portakallyapacağım ben de atarimm pişince 180 derecede kizarana kadar açmamak kayidiyla pisir. Daha yumuşak. Olsun dersen demir kaseye su koy kekin altina gelmeyecek sekilde firina koy suyu nem yapsın pişerken. Kalipla yaparsan kalibi ters cevir bi kaba ama cikarma sicagina keki nemlendirip yumusatir sonra da pit diye kaliptan kendi düşer tabaga ;D bu kadar.... afiyet olsunnnn..