2 bardak merciğimeği 3-3,5 bardak suda haşla..
Haşlanınca içine 1 bardak ince bulguru yıkamadan koy ve karıştır, kapağını kapat.. 2 tane kuru soğanı ve 1 demek taze soğanın beyaz kısımlarını ince ince doğrayıp 1 bardaktan 1 parmak eksik yağda kavur, kavrulunca 2 yemek kaşığı salçayı ekleyip iyice karıştır bu aşamada ocağın altı hala açık olsun.. Karışınca salçalı soğanı mercimek ve bulgurun olduğu tencereye döküp karıştır ve kapağı tekrar kapat.. Taze soğanın kalan kısımlarını küçük küçük doğra, yarım demet maydanozu ince ince doğra.. Sonra tenceredekileri rahat karıştırabileceğin bir yere boşalt.. Üzerine göz kararı pul biber, karabiber ve tuz ekle.. İyice karıştır ya da yoğur.. Ben yoğuruyorum.. Salça ve soğan mercimekli bulgur iyice karışınca yeşillikleri de ekleyip tekrar karıştır.. Sonra şekil ver.. Her zaman yaptığım tarif tir ve herkes bayılır.. Afiyet olsun şimdiden :)