Yani burda bazı arkadaşlar var çocuk konusu açılınca sabr taşına dönüyorlar ... Gerçekde de öylelermi bilmiyorum ama yaşayan anlar,ve kınamakda doğru deyil ... 13 yaş büyük değil eyvallah ama bebekde değil hani benim kızım 10 aylık evet işde o bebek anlamaz bın bön bakar ne dersen ama 13 yaşındaki çocukda bir şeyi izinsiz alamayacağını bilmeli ama bilmemesi onun suçu değil öğretmeyende kabahat .... Suç evebynlerde ... Evlatlarımıza her şeyi küçükken öğretmeliyiz ,,, daha çocuk bişey olmaz büyüynce anlar diyen bir toplumda yetişdiğimiz için oluyor bütün bu sorunlar ... Arkadaşım sende cipslerini falan odana koy ,göremeyeceyi bir yere koy ... Yni ben öyle yapardım kendim isdeduğimde verirdim ... Bundan başkada birde şu var benim eltimin oğlu daha çocuk 4 yaşında bende ondan çok çekdim ama benim raflarımda abur cubur görünce isderdi izin alırdı giderdi ... Çocuk işte yapma etme olmaz diyemezsinki çocuk bu isder ... Ama 13 yaşda kusura bakmayın küçük değil her şeyi anlamasa biler saygı gerekdiren durumlarda saygı göstermesinu anlamalı öğretilmeli