0 oy
356 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

Tart kalibinda kakaolu pudingli kek yapicam kizlar ama her kek yaptigimda kuru oluyo keki onceden oyle olmazdi kaliptan mi kaynakli anlamadim. Her malzemeyi de ılık koyuyorum olmasi gereken derece ve surede pisiriyorum ama kaliptan cikarinca bakiyorum ki kuru olmus keki. Yumascik kek tarifleriniz varmi veya puf noktalari smdiden tesskkur ederim cevaplayan herkese <3:angel:

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap

Ben hep bunu yapıyorum kuru olmuyor canım hala kuru olursa fırına cam bardakla su koy canım . 




Malzemeler

Keki İçin :

  • 2 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağına yakın şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin :

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un(tepeleme olmasın)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Desen için;

  • Dekor Çikolata sos

Hazırlanışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz ,sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ilave ederek çırpıyoruz.
  3. Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.
  4. Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
  5. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dk pişme süresi.
  6. Kekimiz pişerken un ,şeker ve süt ile muhallebemizi pişiriyoruz ,muhallebi koyulaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Margarin ve vanilyayı ilave edip ,bir süre çırpıyoruz,soğumaya bırakıyoruz.
  8. Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
  9. Üzerini dekor çikolata sos ile şekillendiriyoruz.
  10. En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
tarafından
Yaptim sa kek kaliptan cikmiyo ay valla bugun beceriksizligim uzerimdee oof :D
tarafından
Sana yağ sürüp dolapta beklettinmi canim bide kalip sıcakken bırakmıyor keki benimde çok basıma geldi kek çıkmadı
tarafından
Ilıktı kek kalibin uzerine su serptim cikti aninda :) resim atiym
tarafından
Bidahakine margarinle kalıbını yağla hepsi icin geçerli . Sonra bir yemek kaşığı sıvıyag dok sıvı yağı heryere yaydır sonra buz dolabına at. Sen kek harcını hazırla sonra kalıba dök ve kalıptayken fırına vermeden kalıbını yada tepsiyi salla alttaki kabarcıklar çıkacak ve içinde hava kalmayacak . Kekini fırından çıkarınca kek ılıyınca keki hoplat ozaman pürüzsüz cikicak.
tarafından
Cookk saoll ♡♡♡
-Reklam-
0 oy
(1,169 puan) tarafından
Unu fazla mı atıyorsun canım kek hamurun biraz sıvı olsun daha yumuşak olur yoksa ekmek hamuru gibi olur
tarafından
Yok kararinca yapiyorum heo ayni miktar kuzum
0 oy
(1,584 puan) tarafından
3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Un ( yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)
tarafından
Saoll emell :))
0 oy
tarafından

Aybende var benimde yumurtam yok yapamiyomm:(


tarafından
Komsun filan yokmuu kiz
tarafından
Ay birisine kizgınım bide yasli teyze var gidipte istemem markete gitmeyede üşeniyom
tarafından
Anladimm bende smdi gittim geldim öldüm valla cok sicak oglusun mamasi bitmis te
0 oy
(55 puan) tarafından
Sut yerine yogurt koy yumusacik olsn . Ve yine kuru olursa sutle islat  yine yumusak olur.:)
tarafından
Sutle islatmak hic aklima gelmedi valla :D cok saoll :)
(55 puan) tarafından
Sen de sagol :)
0 oy
tarafından
Şekerli soğuk  sütle ıslat biraz bence daha güzel olur
tarafından
Evet yine kuru olursa sut ile islaticam ama seker neden koyuluyo ki canim zaten tatli olucak ya asiri olmazmi
tarafından
Şeker koyma sen o zaman ben biraz tatlı seviyom da yazmayı unutmuşum: D
tarafından
Yaaa :D tamam canim saoll
0 oy
tarafından
Sıvı yağını birazcık daha fazla koysan belki düzelir 
tarafından
Aman aman yokk :D sivi yagini fazla koy deme kiz bi keresinde yag az gozuktu gozjme azcik daha koyuym dedm fazla olmus corek gibi delindi :D
0 oy
tarafından

image


Bebekisteyenbiri' canim oncelikle tarif icin tesekkurler tadi cok guzel ama su da koydum firina kenarlar yine kuru sut ile isladim kuruluk yine var normalde hic boyle olmazdi sanirim kaliptan kaynaklaniyo.

tarafından
Yok canım kenarları taşınca biraz kuruyo kalıptan değil belki fırınla alakalıdır tarifteki sürede pişiyorsa fırından çıkarmadan kapağını açık bırak içinde kalsın ozaman olmaz öyle
tarafından
Tamam canim :) tesekkurler takrar

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 407 göst.
13 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 117 göst.
4 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde emyy (5,132 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 156 göst.
6 Ocak 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde ecrindogan (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 141 göst.
21 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

378,125 soru

11,317,417 cevap

34,763 kullanıcı

...