0 oy
164 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (5,125 puan) tarafından
Arkadaşlar 1.5 litre koy sütüm var sutlaç yapacaktım

Siz pirinci önce suda mı haşlıyorsunuz  yoksa sütle beraber? 

Bir de un ile mi nişasta ile mi yapıyorsunuz 

Başka bir püf noktası var mı tecrübe ettiğiniz 

9 Cevaplar

+1 oy
(3,147 puan) tarafından
Canım sütü kaynat önce pirinci de haşla haşladığın suyla süte dök zaten pirinçin nişastası kıvam veriyor ben hiç nişasta koymam çok da güzel olur sütlaçlarım şeker ve şekerli vanilin katıyorum misss gibi oluyor 
-Reklam-
0 oy
(1,583 puan) tarafından
Ben ilk önce suda haşlıyorum canım piştikten sonra nişastayi sütle açıp sütünü koyup yapıyorum 
0 oy
tarafından
İlk pirinci haşlayıp sütü pirincin üstüne döküyorum nişasta falan koymuyorum ocaktan alınca vanilya katıyorum 
0 oy
(383 puan) tarafından
Suda pişiriyorum nişasta ile yapıyorum herkes hazır sütlaç diyor
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Suda haşla canım sütlaçın esası odur, tam pişmeye yakın pirinçler soguk sütü koy üstüne kaynasın sonra şekerini koy. Nişasta işe yapıyorum altını kapayınca da 1 paket vanilya koyup karıştırıyorum 
0 oy
tarafından

İlk önce suda başlıyorum ve nişasta kullanıyorum

0 oy
(1,022 puan) tarafından

Ben bu tarifi yapıyorm tam tutuyor seviyorum ben..


image

0 oy
tarafından
Canım süt koyun sutumu 
0 oy
tarafından
Annem önce pirinci haşlar sonra sütü ekler

Nişasta tek eklıo 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 459 göst.
4 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 178 göst.
21 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 127 göst.
4 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Mybaby01. (1,019 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 657 göst.
30 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Gamzenurrr (26 puan) tarafından soruldu

410,746 soru

12,359,125 cevap

41,335 kullanıcı

Kategoriler

...