0 oy
671 göst.
Aile kategorisinde (181 puan) tarafından
(Biraz uzun kusura bakmayın) Ya kızlar çocuktan bütün ev işlerine yetişemiyorum temizlik yapsam çamaşır kalıyor çamaşır yapsam dağınıklık kalıyor falan her şey tek seferde olmuyor eşimde yetiştirmeyince laf söyleyen birisi ve en son artık yetişemiyorum diye ağlıyordum gelip bana demişti yetişemezsen yardım iste beraber yapalım bitanem diye neyse akşamları hep bir şeyler istiyor tamam eyw istesin istemesin demiyorum ama örnek veriyorum çekirdek istiyor çekirdek içecek koyuyorum önüne çekirdeği yiyiyor sonra çikolata getir diyor giderken bunları da götür boş gitme diyor sürekli bu şekilde dün akşam da çukur vardı bilirsiniz kapanış reklamı oluyor ya son sahneyi tekrar gösterip bitiriyor heh kapanış reklamındaydi çocuk yanımda oynuyor eşime seslendim hayatın yardıma ihtiyacım var çamaşırları beraber katlayalım diye çukur bitsin gelicem dedi yarım saat oldu yok bir gittim hala reklam kızdım bende reklam bitene kadar gelip yardım etseydin de başlayınca tekrar giderdin çocuğun uykusu geldi yetişemiyorum ayıp senin yaptığın kalk mutfağı topla o zaman dedim mutfakta da fazla bir iş yok Ocak temizlenecek tezgahın üzerinde kesme tahtası kola şişesi falan var yemek masası ile tezgah silinecej yani bana ters ters bakış attı çok sinirlendim bende iyi ne b.ok yiyorsan ye akşam da bıraktığın gibi bulursun evi dedim katladigim çamaşırları bile yatağın üzerinde bıraktım gittim çocuğu yatırdım sabah kalktım katladigim çamaşırları dolaba bile yerlestirmemis yere koymuş salonda çekirdek bulaşıkları falan duruyor yatak odası çamaşır odası gibi mutfak anlattığım gibi toplamicam hiç birini bende insanım ya hem söyle yardım edeyim diyor hemde geçiyor ananı halledeyim der gibi telefonla oynuyor toplamim demi evi aynı bulsun kendisi toplasın o kadar biliyor ya 

14 Cevaplar

+6 oy
(14,168 puan) tarafından
Bence sana yardım etmek yerine kendi isteklerini yerine getirsin kalksın çayını çekirdeğinı kendi alsın mesela 
(181 puan) tarafından
Yapmıyor ki kuzum ya diyorum kalk al gönül koyuyor bu sefer yoruluyorum bı şey getirmeyi hor görüyorsun dinlenmeye hakkım yok mu. Diyor
-Reklam-
+1 oy
(805 puan) tarafından
erkeklerin doğası bu toplamazlar 
(181 puan) tarafından
Kız benim kızdığım nokta yetişemiyorsan yardım edeyim deyipte etmemesi madem etmiyorsun Kapa çeneni otur yani illa ki olacak
+1 oy
tarafından
Ona minnet etmek yerine senden bişi istediği zaman çekirdek falan istiyormuş ya işim var kalk al de 
(181 puan) tarafından
Doğru diyorsun kız valla
tarafından
Bebeğin çok mu küçük yaramaz mı yada izin vermiyor mu iş yapmana
(181 puan) tarafından
7 aylık cnm diş dönemindeyiz galiba yürütece koysam bile durmuyor fazla
tarafından
Aynen diş dönemidir canım durmaz zor olur o uyuyunca yap yavaş yavaş işlerini bu dönem de idare edecen yapacak bişi yok ama eşine gelince istediği şeyi kendisi alsın Bi zahmet
(181 puan) tarafından
Evet cnm ya gece uykuları olsun gündüz zaten akşama kadar toplasan 3 saat uyuyor o da zaten parça parça hangi birini yapayım bende şaşıyorum e bazen kendime de vakit ayırmam gerekiyor beden temizliği duş alma vs hangi birine yeteyim şaşıyorum ama dediğin gibi yapmicam bundan sonra kendisi alsın istiyorsa bnde insanım benimde dinlenmeye ihtiyacım var hep ben önüne çay koyuyorum bu seferde o koysun bugün için de sence hiç bir şeyi mi ellemim evde yoksa sadece kendime ait olanları mi yapayım kendi pisliğini kendisi toplasın diye ?
tarafından
Sen topla evini işini yap akşam o gelince çay falan isticek illa ki çok yorgunum sabah evi topladım zar zor çayı da sen koy içelim de
(181 puan) tarafından
Tamam cnm sağol
0 oy
(181 puan) tarafından
............
0 oy
(13,316 puan) tarafından
Eğer akıllanacaksa bırak anlamayacaksa yapacak bir şey yok canım laf söylememeyi öğrenecek 
(181 puan) tarafından
Akıllanacağını düşünüyorum ama eğer akillanmazsa da dediğin gibi laf söylememeyi öğrenecek ya seve seve ya anladın sen :)
(13,316 puan) tarafından
Aynen canım gerçekten bir şey yetişirse biri eksik kalıyor idare etmeyi öğrenmeli
(181 puan) tarafından
O kadar haklısın ki mutlaka kalıyor yani
0 oy
(2,197 puan) tarafından
Valla temizlik bekleme annesinin eğitemediğini sen hiç eğitemessin çay kahve bişey istediğinde kendin al işim var de 
(181 puan) tarafından
Ya kız hakkını yemeyeyim yaptığı zaman yapıyor ama her akşam benden bir şeyler bekliyor ve bir yandanda her yeri toplayıp temizlememi bekliyor ilk evlendigimiz zaman hiç Bir şey yapmıyordu çamaşırlarını bile evlenmeden önce annesi katlıyormuş odasını annesi topluyormus ve o zaman da yani 21-22 yaşında adam
0 oy
tarafından
Aynı bnm eşim hayata elini biseye atmaz kaç kere söylerim yine aynı en azından dağıtması o bna Yeter dün eve gelmedi sabah kalktım her yer tertemiz düşün ikide çocuk olmasına rağmen
(181 puan) tarafından
Seninki daha zor cnm ya :(
0 oy
tarafından
Valla belki linç yiyecem ama dışarıda o çalışıyor evde ben. Hasta olmadığım sürece minnet etmem şunu yap bunu yap demem bir mutfak toplamak 10 dakika mı almaz ben evde yoruluyorsam o dışarıda yoruluyor herkes kendi görevini yapsın hamilelik hastalık olmadığı sürece. Ha ama şu var onca işin gücün arasında oturduğu yerden şunu getir çay koy tatlı getir demesine de izin vermem yardım etmesin amenna ama iş içinde iş çıkartmasın da
(181 puan) tarafından
Kuzum neden linçleyelim seni yetişebiliyorsun ki yapıyorsun bende yetişebilsem yaparım ha sadece şu konuda yanlışın var arada bir iş buyurmak da gerekiyor o evde o da yaşıyor yardım etmeli veya ettirmelisin eşin anlayışlı ki rahatsın benim eşim anlayışsız yapamadığım zaman laf söyler daha bir de ayağına hizmet etmemi bekler e ben onun ayağına mi hizmet edecem çocukla mı ilgilenecem ( ilgilenemiyorum bile :( ) çamaşır mi yapacam ütü mu yapacam bulaşık mi yapacam yemek mi yapacam ev mi toplicam
0 oy
(4,659 puan) tarafından
Kaç çocuğun var 
(181 puan) tarafından
1 tane diş döneminde
0 oy
tarafından
Benim odada kiyafet dolu hepsi yerleşicek yapmiyo diyemem Allah var bu hafta sonu kalkti soğan ekti kum dokuldu butun evi süpürdü camaşır serdi yemekde yaptı ama yinede tam yetemiyolar bize mesela bak odam kiyafet dolu aksm gelse yerlestirirmi Hayir tabiki
(181 puan) tarafından
Yaptığı zaman yapıyor benim kızdığım yapcam deyipte yapmaması ve sürekli ayağına hizmet etmemi beklemesi sesleniyor mesela ayağına gelmemi bekliyor ve işim varken gittiğim zaman da gereksiz şeyler söylüyor
tarafından
Iyy sinir olurum öyle tiplere dedem de öyle seslenir buraya gel der onundeki kumandayi isterdi hele bazende ıslıkla çağırırdi sinir bozucu
(181 puan) tarafından
İşte çok kızıyorum o yüzden mesela işten geliyor bizim ev dublex yukarı çıkıyor elini yüzünü ayağını yıkamaya ben sofra kuruyorum yemek dolduruyorum çocuk kucağımda sesleniyor noldu diyorum gidiyorum ne yemek yaptım afedersin ananın şeyini yaptım yani para hesabı yapıyor mesela çoğunlukla işten gelince yapıyor bu gereksiz seslenme muhabbetini çağırıyor noldu diyorum bak bu kadar bu kadar para var diyor veya az kalmış nereye harcadın kıvır kıvır sok bı tarafına o paraları yani işimin ortasına çağırıyor
tarafından
Çok kotu huyu varmi kiz :)
(181 puan) tarafından
Yok çok şükür arada bir alkol kullanır ona da laf etmem zaten evinde oturur içer yatar
0 oy
(3,003 puan) tarafından
Güzellikle söyle yapar bence benim eşim öyle .. ev hanımı olsam.hiç yardıma gelmez de çalışıyorum.diye yapıyor biseyler .. sen de keşke sinirlenmeden güzellikle hatırlatıp bekleseydin adam yaparım demiş zaten
(181 puan) tarafından
Yapmamak için gelmedi ki zaten cnm yaparım dedi ama yapmica belliydi o yüzden sinirlendim başta 3 sefer gittim güzellikle söyledim yok benimde telem attı
0 oy
(1,169 puan) tarafından
Benim kızımda çok uykusuz geceler geçirdim yorgun oldum

İşlerimi hep halletmeye çalıştım ama eşime git mutfağı toparla demedim açıkçası. Akşama bişeyler söyle yorgunum hazırlayamam dedim. Bişey istediğinde kendin getirir misin dedim ama çamaşır katlayalım da demedim yani her erkeğin doğasında olan şeyler değil eşini tanımanla alakalı bişey. Ha çocukla ilgilen ben işimi halledip geliyorum derim hep
(181 puan) tarafından
Senin eşin anlayışlı demek ki benim eşim ne emmeye geliyor ne gömmeye çocuğa bakmaz yardım etmez ki senin düşündüğün gibi düşünmüyorum o evde o da yaşıyorsa yardım etmek zorunda yani dediğim gibi çocuğa bakmaz yardım etmez daha bir de yapamadım diye laf söyler
0 oy
(7,792 puan) tarafından
Evliliginin basindan her isi sen mi yaptin? 

Cocuk yokken ben esimi heo bi islere dahil etmeye calisurdim yani en basitinden misiri o patlatirdi yada ayri tabakta yiyoz ya yemeği bitince kendi tabsgini yikardi gibi basit seyler ve hep eerdim bu benim gorevim degol senk sevdiğim için yapiyorum 

Simdi cocugumuz oldu cok sukur evi de supurur yeri geldi mi cam bile siler bulasik zaten hep yikar masallah birazda okay bizde nasil baslarsak oyle gidiyo....

Madem yardim etmiyo kizmaya da hakki yok cok ustiyisan kemdin yap de gec amelesi yok orda
(181 puan) tarafından
Yok kuzum ilk zamanlar ben yapmazdım o teşvik ederdi pis değil ama dağınıktım biraz çünkü küçük yaşta evlendim ve bir şeyleri ogreniyordum kaynanam çok susturdu beni bak işe gidiyor işi ağır yoruluyor falan ben kendimi duzelttikten sonra o başladı sürekli ayağına bir şeyler istemesi seslense bile ayağına gelmemi beklemesi daha bir de yetiştiremedim diye laf söylemesi ha bazen yapar 2-3 günlüğüne başka yere giderim bulaşıkları falan toplar çöpleri çıkarır evi süpürmek gerekirse süpürür ama çoğunlukla kayinvalidem yapar altlı üstlü oturuyoruz diye hep yaptırmaya çalıştım ama fazlası yok yani tamam kabul işi ağır ona göre iş veriyorum ona geldiği zaman ama o mesai yapabiliyor ama ben yapamıyorum ev hanımıyım yani o akşama kadar oturduğumu sanıyor ama çamaşır bulaşık çocuk temizlik kişisel temizlik derken yetişemiyorum yani mesela tamamen ona da vermiyorum işi diyorum ki beraber yapalım tamam diyor ya 5 dk sonra kaçıyor ya da hiç yanaşmıyor pazar günleri mesela izinli diyorum ki çocuğa bak temizlik yapayım ya da temizliği beraber yapalım sıra sıra bakalım çocuğa bir pazar günüm var dinleneyim diyor ama babası iş buyuruyor gidiyor hemen yapmaya daha çok şey var da yaz yaz bitmez bende insanım yoruluyorum çocuk zaten başlı başına büyük bir iş ev işi yapacam diye onunla ilgilenemiyorum akşam ilgilenirim diyorum karnını doyuruyorum altını alıyorum yürütece koyuyorum ki işlerimi yapayım diye onunla vakit geçiremiykrum bu sefer akşam saati yaklaşıyor uykusuna yatırıyorum yemek yapıyorum sonra kocama çocuğa yemek yedir sofrayı topla derken yine ilgilenemiyorum hadi onlar bitiyor öküzün istekleri başlıyor ve yine ilgilenemiyorum e çocuğumla vakit geçirmem gerekiyor öğrenme döneminde emeklemeyi öğreniyor mesela yardımcı olmak istiyorum öğrensin diye yok oyun oynamam gerekiyor bir şeyler öğretmem gerekiyor vs ev işi diye kalıyor bu sefer çocukla ilgilensem ev işi kalıyor ve laf söylüyor ben üzülüyorum dediğinde çok haklısın amelesi yok orada hizmetçisi de değilim o kadar isterse gider kendine hizmetçi tutar
(7,792 puan) tarafından
Canım o isler bitmez ama cocugunun bu donemleri bidaha geri gelmez anne dediğini yakaldim dun yatarken baba dedi boyle cok mutlu oldum her an yanında olmak gerek bebegikizin bnde bazen bosluyorum cocugu is guc olunca aksam vicdan azabindan oluyorum onunla sohbet edemedim diye ki 4 aylik daha ama olsun o da sohbet ilgi ister
Konussun dursun sen bebegine bak evin isini de kabadan yap yani sil supur tm camasiri yemeği cocuk uyuyunca yap iyice irdeleme isleri mesela kemdi kiyafetini o katlasin koysun
İsi en agir olan kisi hile oturdugu yerde kiyafetini katlayip koyabilir bence ve su var
Eve gelince onun is saati bitiyo gece deliksiz uyuyo ama biz mesela bn sabaha kadsr 50 kere kalktim iki gundur gece uykum yok alamiyom gunduz desen uyumaz dogru dürüst yapapbildigin kadar ysp isi cocugunu ihmal etme cnm
(181 puan) tarafından
Al benden o kadar ama işte yapmayınca da beni üzüyor kavga ediyoruz geliyor kirli sepetine bakıyor çamaşırları niye yikamadin oluyor sussun beni rahat bıraksın üzmesin diye yapmaya çalışıyorum ama vicdan azabından ölüyorum çocuğumla ilgilenemedim diye bir de benim ki 7 aylık her şeyin tamamen farkında ilgilenmemi istiyor yürütece koyuyorum mesela 10 dk sonra ağlıyor gidiyorum yanına kollarını açıyor al beni diye mahvoldum artık kuzum ya mahvoldum yani gücüm tükendi iyice
(7,792 puan) tarafından
Zor olan is degil esinin elestirmesi bence
Keske ysrdim etmedigi gibi laf da etmese
(181 puan) tarafından
Ah ahh keşke cnm keşke

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 338 göst.
8 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 482 göst.
23 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde 19991204 (63 puan) tarafından soruldu