0 oy
115 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,352 puan) tarafından
Dün başarısızlıkla sonuçlanan bi mayalama yaptım. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Bugün tekrar denicem. 10 bardak süte ne kadar yoğurt koymam gerekiyor? Ve püf noktaları nelerdir. Yardımcı olur musunuz?

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sıcaklığını parmağınla kontrol et . Parmağın ne yanmalı nede soğuk olmalı 

Bir kaşık maya yeter 
(1,352 puan) tarafından
Mayadan kastın yoğurt değil mi?
tarafından
Evet canım
(1,352 puan) tarafından
Kaç saat bekletmem gerekiyor peki?
tarafından
Ben fırına koymuyorum fırına koyanda var düşük derece onu bilmiyorum

Ben güzelce sarıp sarmalayıp 4-5 saat  o şekilde bekletiyorum . Sonra üzerini açıp 1 saatde öyle bekletiyorum ki soğusun.  Sonra dolaba atıyorum
(1,352 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(730 puan) tarafından

10 bardak 2 kilo falan olması lazım kaynatırken kepçeyle havasını aldır daha kalıplı oluyo kaynadıktan sonra 4 5 dk da dursun ocakta ısıyı ölçmek için parmağın kuru olsun koyduktan sonra 8. Saniyede yakıyorsa mayala yoğurtta 1 yemek kaşığı yeterli ama ılık olsun onu karıştır sütle de ılıştır öyle mayalayıp sar 2 buçuk 3 saat sonra  bak olduktan sonra hemen dolaba kaldırma ekşimesin ve bi tık daha kalinlaşıyo beklediği zaman 5 6 saat sonra koy dolaba vaktin varsa bi gün sonra bak tadına :)

(1,352 puan) tarafından
Allah razı olsun teşekkür ederim
0 oy
tarafından

Benim nasıl yaptığımı anlatayım taş gibi oluyo benmkiler. Sütü 15 dk kaynatıyorum

Kaynatırken arada karıştırıyorum ve kepçeyle alıp yukarıdan tekrar şıpırdatarak tencereye döküyorum kaymaklı oluyo böyle 

Sonra mayalayacağım kaplara boşaltıyorum 

1 saat falan bekledikten sonra serçe parmağımla kontrol ediyo 7 saniye bekletebilmen laızm parmağını ısırması lazım. 

Sonra maya olan 2 kaşık yoğurdun içine önce biraz sütten koyuyorum 3, 4 kaşık falan yoğurdu sulandırıyorum

Sonra sütün içine boşaltıyorum çırpıcı ile 4, 5 defa karıştırıp kapaklarını kapatıyorum ama kapak sulanıp damlamasın diye temiz bi örtü sonra kapak kapatiyorum. Sonra sofra bezine heryerini sarıyorum iyice 5 6 saat sonra oluyo dolaba koymadan önce kapakları açık 15 dk bekleyip öyle buzdolabına bırakıyorum sonra mis gibi yoğurt oluyo :)

Detaylı yazdım 

(1,352 puan) tarafından
Allah razı olsun senden
tarafından
Senden de canım inşallah tutar bu defa
(1,352 puan) tarafından
Allah bin kere razı olsun. Taş gibi oldu yoğurt.
tarafından
Ne güzel afiyet olsun canım Allah senden de razı olsun :))
0 oy
(4,853 puan) tarafından

Ne yaptın olmayan sutu peki 

Benimde dün tutmamisti internetten araştırdım 75 derece fırında 1 saat ısıtıyorsun agzi acik şekilde daha sonra soğuyunca yine ağzını kapatmadan dolaba koy beklesin taş gibi oluyor ilk defa tutmadı yoğurdum ve dün bu şekilde kurtardım 
(1,352 puan) tarafından
Kedilere  koydum. İnşallah bu sefer tutar
(4,853 puan) tarafından
Tutmazsa bu şekilde yaparsın inşallah tutar

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 85 göst.
27 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 157 göst.
28 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Esma...esma (128 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 47 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde zeyyuns (4 puan) tarafından soruldu

379,457 soru

11,359,125 cevap

34,835 kullanıcı

...