10 bardak 2 kilo falan olması lazım kaynatırken kepçeyle havasını aldır daha kalıplı oluyo kaynadıktan sonra 4 5 dk da dursun ocakta ısıyı ölçmek için parmağın kuru olsun koyduktan sonra 8. Saniyede yakıyorsa mayala yoğurtta 1 yemek kaşığı yeterli ama ılık olsun onu karıştır sütle de ılıştır öyle mayalayıp sar 2 buçuk 3 saat sonra bak olduktan sonra hemen dolaba kaldırma ekşimesin ve bi tık daha kalinlaşıyo beklediği zaman 5 6 saat sonra koy dolaba vaktin varsa bi gün sonra bak tadına
Benim nasıl yaptığımı anlatayım taş gibi oluyo benmkiler. Sütü 15 dk kaynatıyorum
Kaynatırken arada karıştırıyorum ve kepçeyle alıp yukarıdan tekrar şıpırdatarak tencereye döküyorum kaymaklı oluyo böyle
Sonra mayalayacağım kaplara boşaltıyorum
1 saat falan bekledikten sonra serçe parmağımla kontrol ediyo 7 saniye bekletebilmen laızm parmağını ısırması lazım.
Sonra maya olan 2 kaşık yoğurdun içine önce biraz sütten koyuyorum 3, 4 kaşık falan yoğurdu sulandırıyorum
Sonra sütün içine boşaltıyorum çırpıcı ile 4, 5 defa karıştırıp kapaklarını kapatıyorum ama kapak sulanıp damlamasın diye temiz bi örtü sonra kapak kapatiyorum. Sonra sofra bezine heryerini sarıyorum iyice 5 6 saat sonra oluyo dolaba koymadan önce kapakları açık 15 dk bekleyip öyle buzdolabına bırakıyorum sonra mis gibi yoğurt oluyo
Detaylı yazdım
Ne yaptın olmayan sutu peki
1,495,942 soru
24,438,069 cevap
353,029 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın