Benim nasıl yaptığımı anlatayım taş gibi oluyo benmkiler. Sütü 15 dk kaynatıyorum
Kaynatırken arada karıştırıyorum ve kepçeyle alıp yukarıdan tekrar şıpırdatarak tencereye döküyorum kaymaklı oluyo böyle
Sonra mayalayacağım kaplara boşaltıyorum
1 saat falan bekledikten sonra serçe parmağımla kontrol ediyo 7 saniye bekletebilmen laızm parmağını ısırması lazım.
Sonra maya olan 2 kaşık yoğurdun içine önce biraz sütten koyuyorum 3, 4 kaşık falan yoğurdu sulandırıyorum
Sonra sütün içine boşaltıyorum çırpıcı ile 4, 5 defa karıştırıp kapaklarını kapatıyorum ama kapak sulanıp damlamasın diye temiz bi örtü sonra kapak kapatiyorum. Sonra sofra bezine heryerini sarıyorum iyice 5 6 saat sonra oluyo dolaba koymadan önce kapakları açık 15 dk bekleyip öyle buzdolabına bırakıyorum sonra mis gibi yoğurt oluyo
Detaylı yazdım