0 oy
348 göst.
Diğer kategorisinde (3,756 puan) tarafından

Allah’ın Emaneti Vücudumuz - İslam dinine göre hayat mukaddestir ve her aşaması anlam yüklüdür. İnsana ana rahmine düştüğü andan itibaren verilen yaşama hakkının korunması esastır. Bu sebeple bilerek bir cana kıyılması yahut kişinin kendi vücuduna zarar verecek uygulamalarda bulunması emanete ihanet anlamına gelecektir.##Bedenlerimiz iyi işler yapmada kullanılmalı, her bir organ kötüden ve kötülükten korunmalıdır. Sevgili Peygamberimiz, “Bedeninin senin üzerinde hakkı var.” (Müslim, Sıyâm, 182) buyururken, insana vücudu hakkındaki bu sorumluluğunu hatırlatmaktadır. Sağlıklı bir bedene sahip olmak hayattaki en önemli nimetlerden biridir. İnsanoğlu, Rabbinin verdiği her nimet gibi bu ikramın da değerini bilmeli, bedenini nerede kullandığının hesabını vereceğini unutmamalıdır. Zira gün gelecek, kişinin ağzı mühürlenecek de elleri konuşup ayakları yaptıklarına şahitlik edeceklerdir (Yâsin, 36/65). Bundan ötürü hem bu nimetin şükrü hem vücut emanetinin korunması amacıyla vücuda zarar verecek her türlü alışkanlık ve davranıştan; insan bedenini metalaştıran ve yapaylaştıran uygulamalardan da uzak durulmalıdır. 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Aynen öyle sigara alkol bile vücuda zarar veriyor ve buda ihanettir 
(826 puan) tarafından
Evet kan tahlillinde oluyor normal pıhtılaşmaya parmaktanda bakıyorlar. Ama fibrinojen protrombin zamanı çok var bunlardanda hatırkamadım şimdi yani hepsine baktır her ay pıhtılaşma olduğunda bebeğin kalbi durur kanamada olmuyo çoğu zaman ama pıhtılaşma azaldığında kanama veriyor. Buda bizde olmadı demekki pıhtılaşma yüksek.  Hiç aksatma kendini toparla vücudun toparlansın doktor bana 6 ay korunmamı söylemişti kürtajdan sonra ben 8 ay sonra hamile kaldım kalncada hiç beklemedim doktora koştum tün tahlilleri yaptırdım ne yüksen çıktı herşeye tedavi yaptık öyıe öyıe oldu.
tarafından
Madem öyle neden doktorlar bakmıyor bu pıhtılaşmaya neden dikkat etmiyorlar bundan sonra devlete gitmem direk özele giderim
(826 puan) tarafından
Bakmıyolar bende devlete gidiyordum  ama sonra özele gittim  bi tane iyi bi doktor buldum hamile kalınca beklemedim 4 haftalıktı daha gittim alttan baktı doktor  öyle gördü bebeğimi. Hemen özele tedavilere girtim başka şehiree burda yoktu tüm tahliller yapıldı düşük olduğu için tüm sorunları bulmamız gerekiyodu buldukta pıhtılaşmaya hemen tedavuye başladık her ay doktora gittim ultrasona girdim korkarak. Pıhtılaşma en önemli şeylerden  biri aklında bulunsun canım.  Öncedende vere bilirsin tahliller bebeğinin kalbi durmaslnın sebebini araştırmaları gerek malasef yapmıyolar devlette bendrde yapmadılarki sebeb bilinmeli ona göre davranmalı ikinci gebelikte ama iş bize düşüyor böyle oluncada
tarafından
Bende özelde iyi doktor buldum ona gidecem
(826 puan) tarafından
İyi haberlerini alırız inşAllah
-Reklam-
0 oy
(826 puan) tarafından

Bi şey sormak istiyorum. Tövbe edincee mesela kötü alışkanlıktan dolayı sonra bi bakmşşsın artık yapmıypsun o zaman tövbe kabul olumuş anlamınamı geliyo?? 

Bide tövbe edincee günahlar bağışlanırmı yoksa hepsi işin sorgu sual oıurmu gene
0 oy
tarafından
Valla bi zamada estetik botoks dövme ne dersen yapılıyor.  Annem ağda bile yapsak vücudunuza eziyet ediyorsunuz der
(3,756 puan) tarafından
Ağda işini blmiorm cnm ama ne edelim böyle de olmuyor ki ben uğraşmayi sevmem onlarla ama insanlar kadınlar temiz kafasıyla olunca kılı bir bacak görünce de olmuyor yani:))
tarafından
Aynen tabiki olmuyor.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 372 göst.
8 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,756 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 465 göst.
3 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Cimcimeannesi (176 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 486 göst.
25 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Yusufummmmm (133 puan) tarafından soruldu