0 oy
1,003 göst.
Diğer kategorisinde (723 puan) tarafından
Kızlar bi arkdsm var evine gittim.yeni bebeği oldu kendi çağırdı hem davet etti bende gitmek istiyodum virüsten bebeği de yeni olduğu için çok gorusmek isteniyordu.hakli yani hak veriyodum. Neyse bu konu ilimiz için de sorun değildi zaten.yeni davet etti bi hediye aldım gittim. Ben bi gittim ne doğru düzgün sobet etti gitti çocuğunu başka odada avuttu yanmda durdurmak istemez gibi bi iki dk yanında oturdu yanımda baktı çocuğa.bi gidiyo diğer karşı odaya odanın kapısı açık beşik orda ama ne bileyim bi orda bi burda.surekli kucaklayip deli gibi evin içinde geziyo.bi bisküvi bi kraker bi bardak çay koydu zaten çayı bi gittim 2 3 saat sonra koydu zaten eve doncektim geç olcakti. Cocuk durmuyodur diye istersen çocuğu ben kucakliyem sen çayı koy dedim yardımcı olmak amaclı çocuğunu vermek istemedi açıkçası zoruma gitti çok değişik davrandı yanına oturmaya gittim oturdum kendi başıma eve geldim gibi oldu.bi gider ayak az konuştu tamam. Sinir oldum açıkçası sanki yicrktim çocuğunu.milletin ne kıymetli çocuğu oluyoms .sizce napayım siz olsanız napardiniz bu hareketlere.durum paylaşmak istiyom vatapta laf sokucu olsun istiyom biraz belli etmeden .önerir misiniz ne paylasayim

40 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Seninkiler kiymatesiz mi tabiki kıyametli olucak senin anlayış gostermen lazım asıl daha ılımlı davranman lazım mesela çayını kendin koyabilirsin çocuğu kucağına almak yerine
-Reklam-
+21 oy
(2,477 puan) tarafından
Kıymetli çocuk değil biz buna yeni lohusa anne diyoruz. Tabi bebekle ilgilenecek ne bekliyorsun ki sarma mı sarsın sana.. gercek arkadaş olsan alınmazdın bence Lohusanın kusuruna bakılmaz. Benim arkadaşlarım eve gelirken poğaça börek getirirlerdi bende çay yapardım yer içerdik ben lohusaylken
tarafından
Ben hep anneydim hem Corona hem lohusa halinle misafir agirlayip yemek yapmışsın canım o yüzden tedavi görmüşsundur büyük ihtimalle insanız haliyle hassas olduğumuz dönemler vardır kendinize bu kadar yüklenmeyin savaşçı değiliz arkadaşı kırmamak için çağırmış olabilir ama o an nasil bir psikoloji içindeydi bilemeyiz insanlardan beklentileri azaltıp herkesin beklentisini de dört dörtlük karşılamaya çalışmaktan vazgecsek biraz daha rahat yasariz
(375 puan) tarafından
Ben hep anneyim rumuzlu arkadaşa tam olarak aynı şeyi söyleyecektim. Hem coronali hem 1 hafta lohusayken yemekli misafir ağırlamak sizi hasta etmiştir emin olun. Nur arkadaşın dediğine katılıyorum kahraman değiliz. Insaniz... kimse kimseye o halde yemek yapmamalı,yaptirmamali,1 haftalik lohusadan hizmet beklememeli.( evde yardımcı olacak kimse yoksa diğer çocuklara elbette  yapılacak onlar hariç) .  Post sahibi  arkadaşa da bir yerde katılıyorum kendi çağırmış iyi hissetmiyorsa cagirmayabilirdi. Zorunda değildi bence. Şu yönden de katılmıyorum. Gittiği arkadaşın bebeği kaç günlük bilmiyorum ama bizim kulturumuzde hasta ziyaretinin kısası makbuldür malum. Çok oturmadan yarım saat bir saat durup hediyesini  verup çok da cani sıkılmadn kalkabilirdi. Normal kadın oturmaları gibi saatler süren oturmalar,sohbetler,ikramlar beklememek lazım.
(12,613 puan) tarafından
Ben hep anneydim madalya taktılar mı peki canım. Arkadaşım ise beni eleştiremez eleştiriyorsa arkadaşım değildir(yemek konusunda) hem misafir umduğunu değil bulduğunu yer demiş atalarımız
tarafından
Yemek yapmak önemli değil bir güler yüz bir teşekkür hiç zor olmamalı. Herkeste burda ne nazlı olmuş. Eskinin kadınları ne ağır şartlar altında neler neler çekermiş. Madalya takmadilar ama maddi ve manevi bir şeye sıkışsam bugün koşacak çok insan var hayatımda çok şükür. Çünkü değer önemli bir kavram. Bizim kültürümüzde misafir perverlik çok önemli. Yemek yapsın demedim. En azından güler yüzünü ilgisini eksik etmeseydi. Eskinin kadınları insan değil miydi? Lohusa sendromuna girmiyorlar miydi? Ben şuan ki insanların hareketlerini çok saçma buluyorum. Eskiden yediğin yemekten bile tat alırdın şimdi ise komşu komşuya yılan olmuş. Çok saçma
(2,265 puan) tarafından
Eskiden eskide kaldı. Eskide agir şartlarda yaşadılar diyr biz de mi oyle yasayalım. Evet eskiler yapmış etmis de de hiçbiri memnun anlatmiyor bj durumu kimden duyduysam bunu sitemle anlatıyor. Senin adına üzüldüm çünkü insan herkesten once kendi kıymetini bilecek kendine deger verecek ki baskalari da sana deger versin. Ha evet guler yuz hoş muhabbet tabiki önemli  ama lohusadan ne kadar beklenmeli o tartışılır.  Bizim kulturumuzde lohusaya elinde yemegin tatlinla gidip eger mümkünse ev isine dahil el atip yoksa da kisa ziyaret edip kalkmak var.bir de her seyden öte hoşgörü var kadin uykusuz yorgun ve her seyden once annelik konusunda yeterliliğini ölçüyor korkuyor. Hatasina goz yummak gerekir
+5 oy
(8,080 puan) tarafından
Bebeğin bir düzeni vardır sırf sen geldin diye de bozmak istememiştir. Ayrıca herkesin çocuğu kendine kıymetli degilmidir kendine ☺
(723 puan) tarafından
O zmn misafir cagirmicak bacım. Çocuğun düzeni varsa çocuk büyüsün öle çağırsın evine.
(2,262 puan) tarafından
Nasıl misafir çağırmayacak seni yakın görmüş ki evine davet etmiş. Önüne hiçbir şey koymasa bile seni önemseyip evine davet etmesi bile bir büyüklük. Üstelik daha lohusa bir kadın demek ki anca müsait oldu. Üstelik ondan bir şey beklememen gerekiyor senin arkadaşının evine sarma börek vs. Gibi şeyler yapıp goturmen gerekirdi zaten şu an onun için en önemli şeyi bebeği. Bence biraz anlayışlı olman lazım
(1,806 puan) tarafından
Lohusa ziyaretinde  cay corba lafimi yapılır  tabiki bebegiyle ilgilenecek sende giderken bi kap yemek yaparsin hayirli olsun der 10 dk oturur kalkarsin herkesin bebegi cok kıymetli  ben 2 ay kimseyi almadim bu hastalikta kusura bakmayin  yanlis düşünüosunuz
+3 oy
(28,783 puan) tarafından

Önermem paylaşım çocuksu işler değmez sende ona göre haraket edersin .takmayın bu kadar boş verin.

+2 oy
tarafından
Bende göstermedim kimseye çocuğumu heleki su virüste kıymetli oluşundan değil sağlık açısından bide sen ona yapıp goturseydin bı kap çorba kek börek  
tarafından
Nasıl insana bağlı
(32 puan) tarafından
Psikolojisi normal olan insan lohusalığı çok rahat atlatıyor bunu bir doktor olarak söylüyorum.
tarafından
Bende insan olarak söylüyorum piskolojisi normal olup bebek hayatına girince dünyası sadece bebek olan tamamen çocuk odaklı lohusalar var
(32 puan) tarafından
Işte bu da iyi değil.Dünyan geniş olmalı ki,sonra "çok dalıyorum" diye postlar açmayasın canım.
tarafından
Ben öle postlar açacak insan miyim belliki yenisin benim bu üçüncü bebeğim çok şükür 9ysinda bir kızım 5yasinda bir oğlum ve 5aylik bir  bebeğim var hem insanın dünyası geniş olsa kalabalık olsa ne yazacak sole sene ben evlatlarım için dünyamı hayatımı tüm yasantimi değiştiririm mesleğimi bıraktım cunki evlatlarim dünyam eşimin mesleği gereği il il ilçe ilçe köy köy gezdik eee nerde dünya nerde insanlar kapı kapanınca o evlatlar ve sadece sen kalıyorsun dünyam onlar benim daralmak mi daralsin dünyam anneyim ben anne Rabbimden sonra en güçlü en sabırlı en sağlıklı en becerikli en temiz en soğukkanlı en başarılı olmam gereken insanım dünyası dar olan ben oluyim ki herşeyden evlatlarimi koriyim
+2 oy
(1,691 puan) tarafından
lohusa miydi ayrica cocuk yasta olmadiginizi dusunuyorum wp durumlarindan laf gonderecek kadar 
+1 oy
(1,307 puan) tarafından
 Bişi paylaşma ne gerek var seni çağrdıysa ona göre hareket etmelyfi bilmiyorum bi bisküvi bana saçma gldi snde yerine göre davran olr bitr o koyamadysa sen koysaydn çayı yada rahatsız olduysan bn gidiyim deyip kalksaydı bişi paylşmana gerek yani bnce herkzn evladı kendine kıymetli dr de bilmiyorum yknş bişey demk istemiyorum 
+1 oy
tarafından
Benim oğlum erken doğum oldu ve coronanın ilk zamanlarında doğdu şahsen bende kimseye vermedim başka odada tuttum yine hamileyim yine aynısını yaparım  sizin okadar saat orda bulunmanız hata olmuş 
(7,116 puan) tarafından
Amaa kendi cagirmis diyor kiz canim yani koronadan cekinen insan cagirmaz ki
(723 puan) tarafından
Tamamda bende diyorum ki.kendi çağırdı beni kardeş.neden çağırdı o zmn .sende evine gel diyip böyle yaparsan ayıp etmiş olursin diyorum. Ben onun çocuğuna napcam allah aşkına. Madem öyle davracak evine neden davet ediyo.
+1 oy
(1,939 puan) tarafından
Lohusa anne o ben omdn daha fazlasını yapıyordum seni kırmak istememiş o haliyle davet etmiş ama sen koyduklarını bile beğenmemişin sen evde bişey yapıp neden götürmedin bebeği bar diye bence senin anlayışsızlıpın kadının yaptığında yanlış bişey görmedim
(32 puan) tarafından
Insanlar daha çok şımarık oluyor böyle lohusa falan deyince.Bir çok insan lohusalık falan yaşamadan normale dönüyor.
(1,939 puan) tarafından
Untma her insanın bünyesi bir değil ama ve bi kadın olarak anlamak gerekiyor sonuçta doğum sürece çok da kolay değil
(32 puan) tarafından
Kolay değil ama kendine gelmek de bir o kadar zor olmamalı ben bunu yaşayan bir kadın gibi söylüyorum.
+1 oy
(454 puan) tarafından
Annem hep der Yeni doğum yapmış kadın gurk tavuk gibi olur asla bebeği yanından ayirmaz diye ablamda öyleydi kimseye guvenemiyor gözünden sakiniyordu bende hamileyim bende öyle olurum herldee boşver takılma çok :)
tarafından
Kiz bence o herkes icin gecerli degil. Bazisi lohusaligi psikolojik olarak agir yasiyo. Bazisi normal bazisi da abartiyo. :)
+1 oy
(7,607 puan) tarafından
Bence çok ayıp etmiş madem çağırıyor yanında dursaymis , durmayacaksa neden çağırmış ? Bir de eve gelen misafire kraker koymakta ne bileyim en azından hazır pasta börekler var ondan alsaymis ben birini cagircak olsam bir hafta önceden şunu yaparım bunu yaparım diye düşünüyorum gecede hep aklıma gelir su şöyle olur böyle olur diye ... Lohusalık kafasında ise cagirmsaymis . 

Bir kelime de sana edeyim canım keske çayı koymayı sen teklif etseydin madem çocuğuna bakıyorsun bende çay koyayım mi diye çünkü çocuğunu vercek olan başta sakinmazdi zaten . Sakincak olanda neden çağırıyorsa o da ayrı saçmalık ya .. 
(723 puan) tarafından
Kuzum vallaha teklif ettim onu da dedim bardakları çayı ben koyuvereyim istersen dedim demlemedm ki çayı dedi cayın altini demlemeden kapatmis aman bilmiyom garipti biraz ya zaten bu saatten sonra çok ta muhattap olmam.ayip yaptığı.madem neden cagirirsin bende sen gibi dsnyom 10 gün önceden dsnrm bende ne yapsam diye.evinde herşey olduğuna eminim bi kraker koydu hazır seylerden koy mesela .cimrilikten olcek. Zaten gitmem cagirsada artık evine. Niye böyle yaptı çözemedim
(866 puan) tarafından
Cagirmasada cagirmadi beni istemedi diyecektin insanlar iste hep bi sorun bulma hep bi ben haklıyım havalari
(7,607 puan) tarafından
Ne saçma bir yorum yapmışsın insan gibi söyleyebilir çocukla birbirimize alışma sürecindeyiz şimdi gelsen seni güzel agarlayamam bu da benim içimde kalır gelmişken rahat edeceğimiz bir dönemde gelsen olmaz mı dese kim ne der Allah aşkına
+1 oy
tarafından
Boş ver laf sokmayı ona göre dançvran sende 
0 oy
tarafından
Warsappta yazmak yerine bence bu tavrından rahatsız olduğunu münasip bir dille kendisine şöyle ben sevmiyorum wp da laf carpilmasini 

Az insan çok huzur valla en güzeli o 
(723 puan) tarafından
Kesinlikle ole cok takmadım onemsemedim ama sadece sizlere sormak istedim bence hem çağırıp öle yapmasi ayıptı bence. Madem cekiniyosn çağırma daha sonra çağır.
0 oy
tarafından
***** ***** harketler madem öyle korkuyor cagirmasin
0 oy
(7,116 puan) tarafından
Herkesin cocugu tabi kiymetli bu ayri konu 

Amaa evde misafir varken onu bi odada birakip oda oda gezmek resmen birdaha evime gelme demek benim gozumden birdaha gitme bence 
(723 puan) tarafından
Keisnlikle öle bi zmn çay koymadi falan ben koyayım diyorum onu da kabul etmiyo biraz anlam veremedim davranışlarına.kendisi davet etti gel gel diye bide böyle yapması çok garip
(7,116 puan) tarafından
Aman bosver ne takiyosun birdaha gitmezsin olur biter oda yaptigi davranisi anlasin demisler koronadan dolayi ee koronadan korkan insan gel gel diyede eve cagirmaz
(723 puan) tarafından
Aynen öyle.***** ***** insanlarla dolu etraf
0 oy
(2,383 puan) tarafından
Ben hoslanmiyorum öyle paylasimlari ya yüzüne uygun bir dille söyle ya da boşver gitsin
0 oy
tarafından
düzenlendi
Madem sakincak misafire kirici davrancak neden cagiriyo?
(723 puan) tarafından
Bende tam olark bunu diyom kuzum ama insanlar pek burda beni anlayamadi bugun :))
tarafından
Hani sen demissin ya kraker cay biskuvi verdi diye saniyolar ki sen ikrami begenmedin onun lafini yapiyosun burda anlamadilar yani ama kimseye aciklama yapmak zorunda degilsin gayet acik ve net yazmissin zaten :)
(723 puan) tarafından
Aynen öyle ya.izah etmeye uğraşıp duramicam yanlış anlaşıldım.demesem iyiyms ikramı. Ben detay vererek konuşanı insanim genelde hata oldu yine:)))
tarafından
Yani aslinda burda ev sahibindeki hatayi kimse gorup birsey dememis linc aramislar gibi olmus ama bosver
0 oy
tarafından
Benim çocuğumda dünyanın en kıymetlisi herkesin çocuğu öyle kıymetli bu sözüne katılmıyorum ama arkadaşının yaptığı çok yanlış koronadan korkan insan eve misafir cagirmaz hadi çağırdı yanında da oturamadin uygun dille söyle çocuğun düzeni bozulmasın çay vs şurada sen yaparmisin de bence hiç birşey paylaşma tavrını da köy sana geldiğinde ayni hareketi ona yapma o onun ayıbı olsun misafir 1000 bereket getirir bı eve sen ona göre davran mesafenide koru 
(723 puan) tarafından
Haklisin kuzum. Cocugu kıymetli lafını çok sınır oldum o yüzden dedim o manada değil. Bi kere kucaklasam nolcak bizim orlarda ozellikle kucaklatilir o da bizim taraftan allah sana da nasip etsin diye ni kucaklatirsin bu saatten sonra pek muhattap olamyi dsnmym zaten.
tarafından
O konuda haklısın bir çocuğu ne kadar sikinirsan okadar kötü olur düşüncesindeyim ben de güvendiğim arkadaşım olsa veririm al azda sen bak bende çay keyfi yapam diye mesela başka ilde arkadaşım var kalmaya gelecek doğumdan sonra şimdiden dedim geldiğinde temizlik sana ait diye :D bebeği doyururum uyurum bakarsın alış vs dedim :D oda zaten beni ozlemedinki sen ben biliyom felan diye takıldı mesela bence çok saçma yaptığı boşver sıkma kız tatlı canını aman
0 oy
(6,910 puan) tarafından
Virüs de bırak da vermesin Yeni doğan bebek de napsin sana ki sürekli bebeğn ilgi istedi zaman..snn çocuğun sana kıymetli değil mi
0 oy
tarafından
Sende onu çağır aynısını ona yap :))

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 376 göst.
23 Şubat 2022 Aile kategorisinde Tugce1100 (187 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 653 göst.
4 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Serpilcimmm (453 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 531 göst.