0 oy
153 göst.
Diğer kategorisinde (1,267 puan) tarafından
Mesela.diyelim ki kaderimizde ev alma yok (tamamen sallıyorum) dualar etsem kaderim degsiir mi sizce ?

8 Cevaplar

0 oy
(8,590 puan) tarafından
Degistiremicegin tek şey kaderin ve ölüm günün 
(1,267 puan) tarafından
Öyle mi diyorsun :/
(8,590 puan) tarafından
Kuran oyle diyor kuzum
(1,267 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ediyorum
-Reklam-
0 oy
(1,196 puan) tarafından
İste vereyim diyor iste yetwrki benden iste ayakkabı bapcığına kadar iste ben duaya çok inanırım mesela vakıa süresini bol bol oku zenginlik süresidir o rabbim herşeye yetwndir yeterki iste  canım
0 oy
(285 puan) tarafından
Kaderinde ne yazdığını bilemezsin ki mesela o an ev alamazsın 4 5 yıl sonra alırsın o an isyan etmedikten sonra gaflete dusmedikten sonra kader değişmez  ama kaderde her ayrıntı  olduğunu düşünmüyorum çünkü rabbim kendi secimlerimizle bizi  cennet cehemde tutacak bazı şeyler kalıcı bazı şeyler senin seçimin duanın gücüne inanırım ama ben ne dua ettiysem rabbim bana nasip etti isallah sanada nasip eder ama dua ettiğinde kalıpten ettiğine inan Allah'a kendini bırak o seni görür duyar kalbinden geçeni aklından geçeni bilir ben dualarının kabul olduğunu gördükçe rabbimi hatırladım bir ara ergenlikte baya yoldan çıkmıştım  sonra rabbim kapılar açtı şimdi çok şükür yuvamda mutluyum 
0 oy
tarafından
Canm ev almak kader degil nasip kısmet o isler kaderini kimse değiştiremez onunude kimse gormeez allah kaderini nasil yazmissa öyle gder bak bende kiradaym hayrlisini allahtan isteyip ev istiyorum verende o alanda o 
0 oy
tarafından
Tabiki dua her kapıyı açar
0 oy
(4,546 puan) tarafından
KADERE VE KAZAYA İNANMAK İMANIN ESASI MIDIR?

Kader ve kazâya inanmak iman esaslarındandır. Ancak insanlar kaderi bahane ederek, kendilerini sorumluluktan kurtaramazlar. Bir insan "Allah böyle yazmış, alın yazım buymuş, bu şekilde takdir etmiş, ben ne yapayım?" diyerek günah işleyemeyeceği gibi, günah işledikten sonra da kendisini suçsuz gösteremez, kaderi mazeret olarak ileri süremez. Çünkü bu fiiller, insanlar böyle tercih ettikleri için, bu seçime uygun olarak Allah tarafından yaratılmışlardır. Ayrıca sır olan kaderin iç yüzü Allah'tan başkası tarafından bilinemez. O halde kader ve kazâya güvenip çalışmayı bırakmak, olumlu sonucun sağlanması ya da olumsuz sonuçların önlenmesi için gerekli sebeplere sarılmamak ve tedbirleri almamak, İslâm'ın kader anlayışı ile bağdaşmaz. Allah her şeyi birtakım sebeplere bağlamıştır. İnsan bu sebepleri yerine getirirse Allah da o sebeplerin sonucunu yaratacaktır. Bu da bir ilâhî kanundur ve bir kaderdir.

(Alıntıdır) 
0 oy
tarafından
Sen hiç bir zaman duanı eksik etme canm
0 oy
(723 puan) tarafından
Basımıza her gelen olaya dikkatli olmayıp Kader demek yanlıştır seçtiğimiz yollarla kaderimizi kendimiz belirleriz mesela iki yol var Biri senin alkole uyuşturucuya götürüyor iyi ol da namaza götürüyor mesela Allah akıl fikir vermiş seçsinler diye Sen alkol içip kumar oynayıp İflas ettim mesela bu kadar değildir Bence bu mevzular Biraz derin ya ben çözemiyorum açıkçası

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 206 göst.
26 Eylül 2024 Aile kategorisinde Sekerkiz06 (3,506 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 578 göst.
4 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 101 göst.
13 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Elif34 (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
55 cevap 1,142 göst.