+2 oy
206 göst.
Diğer kategorisinde (3,762 puan) tarafından
HATA YAPMAK MI KÖTÜ ÖZÜR DİLEMEMEK Mİ? - Hata yapmamak, insan hayatında neredeyse imkânsızdır. Herkes hata yapabilir. Hz. Adem unutarak hata işlemiş, sonrasında pişman olup haddini bilerek tövbe etmişti. Şeytan da hata yapmıştı ama özür dilemedi ve kendi haklılığını gerekçelendirme yolunu seçti. Kendisinin daha üstün olduğunu düşündü. Bu senaryo insan ilişkilerinde de her gün yeniden yaşanıyor. Ya hata yaptığımızı kabul edip sığınıyoruz, ya da bahaneler üretiyoruz. Oysa kendisine karşı hata yaptığımız insanın kalbini kıran, yanlışın kendisi değil; yapılan yanlıştan geriye dönülmemesi ve yanlışın gerekçelendirilmesi, üstüne üstlük yanlış yapılmaya gerekçe olarak da karşı tarafın gösterilmesi. Üste çıkmak yerine özür dilenebilse, bekleyen tarafın gönlü alınsa daha insanca davranılmış olacaktır. İnsan olarak kemale ermenin yolu hata yapmamaktan değil, yaptığımız hatalardan pişman olarak Yaratıcımıza sığınmaktan geçiyor olsa gerek.

3 Cevaplar

0 oy
(2,360 puan) tarafından

O kadar dogru ki hem suçlu olup hemde üste çıkmaya çalışan çok Allah ıslah etsin. Insan hatasını anlayip af dilemeli 

-Reklam-
0 oy
(1,615 puan) tarafından

İnsan hatasından mutlaka dönmeli, pekâlâ haklı iken özür dilemek haksız olan kişiden ben bunu hiç yediremiyorum kendime çünkü defalarca haklı iken özür diledim ama özrüne karşılık hiç birşey anlamadım önemli değil olsun veyahut kusura bakma yanlış anlaşılmalar oldu gibi insanın zoruna gidiyor elbette özür dilemek bir erdem lik ben hep özür diledim haklı iken ve asla karşımda ki kişi hatasını anlayıp Rabbimden af dilediğini düşünmüyorum böyle insanlar çok var ve bu çok kötü.

(1,615 puan) tarafından
Ah sevdacım hatta abla mı diyim benden büyüksün sanırım abla ben hep susar biriktirirm ben hep haklı olduğum halde kusura bakma falan özür falan dilerim oda sırf benim kocamla olan huzurumu bozmasın diye eşimin ailesi anne çünkü ben ne yapsam sorun olur ben birşey anlatmaya çalışırım beni anlamak istediği gibi anlar yanlış anlar ben açıklama yapmaya çalışırım işine geleni yapar falaan bende artık he diyorum ama tavrımı da koyuyorum çünkü halden anlamayan insana ansiklopedi kadar büyük bir kitapla birşeyleri anlatsan bile anlamazlar ego tatmin ederler anca kibirlenirler ne bileyim kendilerini yüceltirler benim özrümle
(3,762 puan) tarafından
Canım ben 25yasndym

Ve kötülük görürsen Allah'a havale ediyorum de geç Allah intikam yada karşılık vereblckken sabırli davrsnn işini Allah'a bırakan kulları sever

Hani bir başkası olsa neyse de anneyms maalesef ve anneler kutsal nekdr şey etsekde neler desekde kutsal ve saygı duyuorz elimizen geldiğince
(1,615 puan) tarafından
Öyle canım oda bir anne ama bu anne benim sütümün azalması yönde beni kötü etkiliyor maalesef bende hep Allah'a havale ediyorum ne yapayım başkaa çare yok
(3,762 puan) tarafından
Allah hayırlısını verir canım sen en iyisini yapıyorsun sana düşün kendini ondan elinden geldiğincekorumak
(1,615 puan) tarafından
Evet canım
0 oy
tarafından

Hz adem de hata yapmıştı seytan da ikisini birbirinden ayiran faktör ozur dilemekti.

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 799 göst.
6 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 851 göst.
8 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 82 göst.
0 oy
3 cevap 279 göst.
23 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Mehmetcan Emir (890 puan) tarafından soruldu