+5 oy
951 göst.
Diğer kategorisinde (1,264 puan) tarafından
Kızlar iftara corba makarna salata yapmıştım gün icinde 4 5 tanıdıkla konuştum yemekte ne var diye sordular menüyü söyleyince niye bu kadar basit ilk iftarı donatmak lazım dedi evde yok mu manasına getirdiler halbuki kıymadan ete kadar herşey var ama ramazan zaten nefsi terbiye etmek değil mi 

24 Cevaplar

+2 oy
tarafından
4 5 tanıdık sana niye ne yemek yaptığını sorar ki insanları bu denli hayatınza niye sokuyorsunuz 
(1,264 puan) tarafından
Cok yakın amca kızlarım kardeş gibiyiz
tarafından
Demekki sen yakın sanıyorsun birisi seni ince kaburgalarından vuruyorsa yakın değildir
-Reklam-
0 oy
(9,619 puan) tarafından
Halbuki senin kuzu çevirmen lazımdı ilk iftar için 
(1,264 puan) tarafından
Valla ya şuan doydum mu doydum elhamdülillah
(9,619 puan) tarafından
Çok şükür canım Allah niyetini kabul etsin inşallah..sen bakma o densizlere ben şuan tutamıyorum ama tuttuğum zamanlar bile sadece bi su bi çorba bana yetiyo Allah öylelerinin midesini değil gözünü doyursun
0 oy
(1,166 puan) tarafından
bos ver canim. evet. gun boyu ac kalib aksamda  coklu yesen ne fark ederki.  menun qayet iyi. hic fikir verme. uzulmene bile deymez.
(1,166 puan) tarafından
cok  guzel canim benim. ben etden cok seveeim makarnayi mesela.
(1,264 puan) tarafından
Bende valla
(1,166 puan) tarafından
vallah benim annem patates kizartmisdi kardesimle onu yedik. ben ekmeksiz  yedim tikandim bile. cesid cesid yemeye ne gerek var. nosa israf zaten.  zaten insan cok  yiyemiyorki
(1,264 puan) tarafından
Kız yok bir kase corba ictik sadece
(1,166 puan) tarafından
ever  ya    mede  agriyor. canim benim.     bos ver  canim insamlari.  hic kimseyi takma piisirib yiyen sensin kime ne bundan
0 oy
tarafından
Tabikide ramazan nefsi terbiye etmektir aç olanın halini anlamaktır zengin sofra kurup iftar açmanın ne sevabı var ? Sen insanların dediklerini umursama önemli olan orucunu tutup yerine getirmektir zaten insan 1 çorba ile bile tıkanıyor 
(1,264 puan) tarafından
Valla o kadar hakslın yaptığım yemekler tencerede kaldı bile yarın eşime başka bir şey yaparım ama ben yine onları yerim bu ay israfa dikkat etme ayı
tarafından
Sadece bu ay değil normal hayattada çöpe gitmemeli inan çöpe gittiği zaman evin bereketi kaçıyor
(1,264 puan) tarafından
Öyle valla
0 oy
tarafından
Iftar etmeden sahur etmeden midesine taş bağlayan peygamber ümmetine de bak vay anasını ya allah sonumuzu hayır eylesin 
(1,264 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(2,095 puan) tarafından
Evet ama belki şey düşünmüşlerdir hani ilk gün biraz zor geçiyor gözümüz sürekli yemek arıyor herşey olsu  ağır olsun istiyoruz bünye alışınca zaten cok-da aramıyor herşey yiyoruz ilk günler zor. Bide tüm gün nefsini terbiye edip de iftarda ödüllendiriyormus gibi hazırlık yapıyorum ben
(1,264 puan) tarafından
Haklısın canım ama benim iftar sofram bana az gelmedi olması gerektiği gibiydi
(2,095 puan) tarafından
Evet evet gerçekten senin iftar menün için söylemedim çünkü benim en sevdiğim yemek cidden makarna ve en güzel yemeğe değişmem o yüzden herkes sevdiğini yer
0 oy
(1,550 puan) tarafından
Ben de hafif bir şeyler yaptım hem nefisleri çoğa alışmasın hem  ilk günden midelerini yormayalım diye. Ziyafet sofrası kursam yiyemezler ki. Böyle basit çok daha makbule geçiyor bence 
(1,264 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
(628 puan) tarafından

Ne alaka ya:D hergün ne yeniliyorsa öyle evde ne varsa ne yapildiysa yenilir. İftar doye donatilmaz aksine daha az yenilir. Saçmalamış kim dediyse. Ben de corba pizza yaptım. Eşim istedi. İftara yakışmaz mesela ama aç kalmadık sonuçta. ;)

(1,264 puan) tarafından
Bende böyle düşünüyorum
0 oy
(14,154 puan) tarafından
3 saat uğraşıp yemek yaptım 5 dakika da doyduk yemekler hep kaldı yarına donatsak ne olacak ki kapasite belli ne kadar yiyebilirsin insanların gözü aç gözü 
(1,264 puan) tarafından
Valla ac
0 oy
(25,193 puan) tarafından
Öncelikle onlar densizlik ve terbiyesizlik etmiş. Milletin evinde pişen yemek kimseyi ilgilendirmez. Ramazan nefsi terbiye etmek için evet ama genelde herkes iftar zamanı özenir heyecanlanır diye masayı donatır bende öyleyim Şahsen ben oruç tutamıyorum eşim tutuyo sadece ama tatlısına kadar yaparım ramazanda. 
(1,264 puan) tarafından
Haklısın canım ama yaptığım yemek basit gelmedi bana
(25,193 puan) tarafından
Yemek basit diye demedim canım bizde yeri geliyo makarna çorba yapıyoruz. Onlar yemeği küçümsemiş resmen boşver sen
(1,264 puan) tarafından
Haklısın canım yok ya onlar yaptığı kırmızı etle doysunlar
0 oy
(5,724 puan) tarafından
Yav ramazanla normal günün farkı sadece gündüz oruç tutmak birde ibadet ayı. Evde ne varsa gece yapicaz . Bunda hava aticak bişey yok. Millet ne boş boğaz
(1,264 puan) tarafından
Haklısın canım
0 oy
(14,065 puan) tarafından

Aman takma kimseyi ALLAH ne verdiyse o yapılır kavurma yapmaya gerek yok:D

(1,264 puan) tarafından
Olur mu yapmam lazımmış
0 oy
tarafından
Çorba makarna  kötü yemek değilki
0 oy
tarafından
Kuru ekmekte yesek kebapta yesek karin doyacak bisver takma onlari
0 oy
(337 puan) tarafından
İnsan zaten iki lokma aldımı tıkıyor hemen çok olup ziyan olduktan sonra ne anlamı var onlar olayı çok yanlış anlamış orucu aç insanların halinden anlamak için tutuyoruz ziyafet çekmek için değil
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Iyi sen döktür deseydin ayy sinir oldum şuan 
0 oy
tarafından
Malesef bazıları ramazanı fakirleri anlamak için değil de nefislerini doyurmak için görüyorlar 
0 oy
(2,494 puan) tarafından
Ya bu insanlari hic anlamam yemezler icmezler baskalarina kusur ariyolar kendileri sehzade masasi kurdular galiba cok sukur doyuyozmu doyuyoz allah olmayanlara versin olsun sen takma onlari
0 oy
tarafından
Boşver ya bikac kişi öyle dedi diye niye üzülüyorsun ki. Eşimle konuştum biz bütün ramazan boyu çorba salata şeklinde ilerleyeceğiz , yemeği arada yapıcam.kim ne derse desin yani önemli olan Allah'ın ne görmek istediği
0 oy
(4,388 puan) tarafından
Amannnn herkes her seyi der... takma gitsin cok bile...ben de kabak yemeği  tarhana salata yaptım  cok bile geldi... aynennn nefsi terbiye önemli olan. O insanlar da ne soruyor hadi oylesine soruyon ne eleştiriyon

İlgili sorular

0 oy
35 cevap 749 göst.
24 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Elvinimm21 (1,264 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 437 göst.
15 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Casperiye (6,356 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 621 göst.
15 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Kizlarimmmm21 (1,312 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 525 göst.
31 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Elvinimm21 (1,264 puan) tarafından soruldu

412,664 soru

12,424,099 cevap

45,382 kullanıcı

Kategoriler

...