0 oy
725 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
düzenlendi

İlk defa BİM'in günlük pastörize sütü ile yoğurt mayalayayım dedim denemek için olmadı böyle kesik kesik oldu. Açık çiğ süt ile de mayaladım ayrıca maşâAllah onda hiç bir sorun yok ama bu böyle oldu anlamadım. 


Ne yapabilirim peynir olur mu bundan?


image


14 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kapağına sıvı yağ sur sabaha kadar sar beklesin yoğurt kivami alır canm ben öyle yapıyorum çok güzel oluyor yogurtlarm:)))
tarafından
Ewet oda güzel elicin olan sıvı sabunda çok temiz yapiyor
(51,044 puan) tarafından
kopurmuyor mu o
tarafından
Kopruyor ama  çok koyarsa ben onla sildim bu temizlikte  çok temiz oldu cnm bide clin camsil oda mobilya falan için oda gzl onunlada siliyom da  bu sefer r  böyle sildim harbi çok temiz oldu
(51,044 puan) tarafından
valla cok sık cam silemiyorum once bi camasir sulu suyla kabasini alip sonra da sampuanli suyla siliyorum
tarafından
Ben çamaşır suyu leke yapıyor diye silmiyom onla çiftle beyaz yerlerini siliyom ondan sonra da cmi siliyom
-Reklam-
0 oy
(4,659 puan) tarafından
Kaç derecede yaptin mayalarken sütün kesilmiş ondan öyle olmuş 
(13,316 puan) tarafından
Bence de kesik süt
tarafından
Derecesini bilmiyorum da her zaman yaptığım gibi parmağımla ölçüyorum hiç bir sorun olmuyordu bu böyle oldu
(4,659 puan) tarafından
Paterize sütü kaynatmaya gerek yok ılık yapıp mayalarsan olur canim mayalarken dikkat et kesilirse site katma bide mayan soğuk olmasın oda ısısında dursun
tarafından
Kaynatmadım ki anlamadım. Belki de maya biraz soğuktu evet bilemedim
0 oy
(476 puan) tarafından
Sıcak su kaynat kocaman Bi legenin varsa o sıcak suyu legenin içine boşa işt sonra tencereyi koy Bi güzel sar tencereyi sabaha kadar beklet ben öle yapmıstım 
tarafından
Tamam teşekkürler
0 oy
tarafından
Hazir sutle yapma kuzum . Onun yerine hazir yogurt al madem ayni sey .dogal sut al
tarafından
Doğal süt ile yapıyorum genelde zaten de bunu denemek için yapmıştım olmadı
tarafından
Ben de mesela bir kere hazir yogurdu maya olarak kullanmistim o kadar kotu oldu ki yogurdum. heba oldu sut resmen . :) Hakiki sutle ne guzel oluyor halbuki
tarafından
Aa niye acaba .ben hamileyim su an doktorum israrla paket hic bir sey almiycaksin diyor . İslenmis fabrikasyon hic bir gida alma diyor .size neden oyle dedi ki? Normalde dogal daha faydali degil midir canim.acaba steril olmaz diye mi dedi doktorunuz?
tarafından
Hahahahah cok guldum suluk deyisine :D hahah evet cok kotu oluyor hazir yoğurtla
0 oy
tarafından
Konuyla alakası yok ama eşimle en son ki tartışmamız bimden altın süt almış bende onu yoğurt yaparım demiştim . O da çöpe gitmesinde deyip bana laf sokmuştu kinayeli Bi şekilde yani beni beceriksizmişim gibi imada bulundu kendince halada konuşmuyorum...postu görünce gene aklıma geldi sinirlendim
tarafından
Kusura bakmayın sinirlendirmek istemezdim :) İnşallah barışırsınız
tarafından
Ha gözüne sokmak içinde yoğurdu yaptım dolaba bakınca görsün diye. Onunla konuşmak içimden gelmiyo şu an kafama göre kızımla takılıyorum ay ne kusuru öylesine dedim işte:) :)
0 oy
tarafından
Bu sekilmis canım ancak.peynir olur bundan..
tarafından
Teşekkürler...
0 oy
(382 puan) tarafından
Bn yogurdum tutmadgnda firinda yapiyrm cnm tutuyor
tarafından
Evet ama bu kesik kesik olduğu için olur mu bilemiyorum ki
(382 puan) tarafından
Onu bilemicm acikcasi
0 oy
(14,080 puan) tarafından
Temiz bir tülbente koy süzülsün en azından lor peyniri yap kuzum
tarafından
Tamam Teşekkür ederim
0 oy
(1,517 puan) tarafından
Şuan bende yogurdun uzerini actim cip civik , cok moralim bozuldu:/
tarafından
Geçmiş olsun :/
0 oy
(5,587 puan) tarafından
Kesilmiş bu ya
tarafından
Evet :/
(5,587 puan) tarafından
Yazık ya
tarafından
Neyse bir sabah olsun bakarım artık çaresine :)
(5,587 puan) tarafından
Ayn öyle cnm nasip ya
0 oy
tarafından
Ben yogurdun püf noktalarini biliyorum oyuzden her yaptigimda taş gibi oluyor kuzu❤️ 5. ci yapisim

sen nasil yaptin yogurdu
tarafından
düzenlendi
Bende de normalde tutuyor yani açık doğal süt ile yaptığımda.
10 dk kaynatıyorum sonra parmağım ile ölçüyorum eğer 6-7 saniye falan dayanırsa sıcaklığına mayalıyorum.
İyice sarıyorum beze ama kapağı ile kapatmıyorum üzerini ilk gün, dışarı da yaklaşık 5-6 saat duruyor. Dolaba koymadan ağzını açıyorum birazcık bekletiyorum ve dolapta bir gece bekliyor en azından .
Açık süt ile yaptığımda bu şekilde yapıyorum.

Ama pastörize süt ile yaptığımdan bunu sadece ısıtmaya gerek duymuştum.
0 oy
tarafından
Süt kesilmiş lor peynir yap canım 
tarafından
Tamam sağol
0 oy
(6,922 puan) tarafından
Yani soğuk süt ile mi mayaladin cnm pastörize olunca soğuk mu olurmuş bnce tutmaması ondan gibime geldi de
tarafından
Galiba maya biraz soğuk olmuş olabilir evet.
Pastörize olunca kaynatmaya gerek yok ısıtmak yeterli bildiğim kadarıyla ama belki maya soğuktu işte bilmiyorum.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 161 göst.
18 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Hilal.24 (1,171 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 377 göst.
0 oy
10 cevap 165 göst.
28 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Aysenur5561 (262 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 205 göst.
3 Şubat 2023 Diğer kategorisinde ElvinHelin (328 puan) tarafından soruldu

406,225 soru

12,179,623 cevap

36,672 kullanıcı

...