+1 oy
483 göst.
Aile kategorisinde tarafından

Merhabalar öncelikle herkese hayırlı ramazanlar allah orucunuzu kabul etsin :)  


Anlatmak istediğim konuya geleyim; 


Bir insanın hangi karakteri taşıdığını iyi niyetli yada beş para etmez olduğunu yem atarak anlayabiliyormuşuz bunu kaynanamda denedik eşimle ve gördük ne kadar beş para etmez olduğunu aslında bu lafım eşimin babası içinde geçerli kısa ve net eşimin tarafı gerçekten insanlıktan nasibini almamış insanlar ve anladım ki insan olan ben ve ailem.. 

Eşimin annesi ve babası eşim küçük yaşta iken ayrılmışlar ikiside farklı insanlarla evlenmiş hatta kaynanam küçük yaşta oğlunu bırakıp gitmiş yıllarca görmemiş neyse konuya geleyim eşim ve ben covit çıktık ve ben 40+2 haftalık hamileyim geçenlerde hastaneye gittim acil özel ambulans ile suyum geldi zannettim neyse annem ve kardeşim hastane kapısında karşıladılar beni kayınpederde sadece telefonla komut veriyor karısının korkusundan hastaneye bile gelemedi ailem covit hamile aciline bile girdiler risk aldılar daha sonra gittiler yasağa takılmamak için kayınpederin izin kağıdı var eşim arıyor diyorki gelinin tek kaldı hastanede gidip en azından hastane ambulansına bindir eve getirsinler ama oradan cici annesi sanane sen niye gidiyorsun demiş ve kayınpeder gelmedi ben orada çantalarla ortada kaldım neyse bir yolunu buldum ondan sonrada bana yazmadı kaç gündür kaynanaya gelince kendisi memleketten istanbuldaki evine gelmiş benim sayemde eşimle arada görüşebiliyordu ben barıştırdım hata etmişim eşimde yem atmak için bize birşeyler gönderebilir misin evden çıkamıyoruz yazdı kaynananın cevabı; ben maddi, manevi çok kötü durumdayım çalışmak için geldim covitten dolayı işte bulamıyorum kusura bakma yazmış işte ufacık bir yem attık ve o yemi yedi ne kadar karakter yoksunu olduğunu gösterdi halbuki para gönder demedik maneviyatı yeterdi insanlara ufacık bir yem attığında bütün karaktersizliği ortaya çıkıyor eşim hep söylüyordu bu kadın böyle biri diye inanmazdım haklıymış bende tabi ağzının payını verdim mesajda eşimin adına ve odur budur mesajı okudu ve cevap yok aramak yok bir anne, baba bunu yapıyorsa el neler yapar dimi!! 

6 Cevaplar

0 oy
(2,728 puan) tarafından

Tırnağın  varsa başını  kaşı  sözü  boşuna  söylenmemiş  herkes böyle  malesefff :ermm:

tarafından
Kesinlikle katılıyorum allah kimseyi, kimseye muhtaç etmesin hem covitiz hem doğmamak için inat eden bir bebeğimiz var o kadar zor durumdayız ki ama çok şükür ailem yanımda allah bin kere razı olsun böyle bir kadınada asla bebeğimi göstermeyi düşünmüyorum oğluna anne olamayan bir kadın bana ne kaynana nede babaanne olsun.. insanlıktan nasibini alamamışlar ya ona üzüldüm o kadar
(2,728 puan) tarafından
Bizimkide oyle bir babanneki beni ezip geçecek  valla kizi biyere koyuyorum koş  al diyim benden önce  gider valla☺️☺️☺️
tarafından
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah hep bu şekilde devam eder kıymet verene kıymet vereceksin allah ağzınızın tadını bozmasın
(2,728 puan) tarafından
Insallah aminn aminnn valla bende sevgisinden yakiniyorum azida iyi degil coguda
tarafından
Öyle tabi canım
-Reklam-
0 oy
(1,272 puan) tarafından
Ben korona olduğumda hamile bile değildim. Ben istanbulda kaynanamlar boluda. Oradan aradılar gelimmi diye. Gel desem geleceklerdi üstelik kayınpederim risk grubunda. Bende kızdım sakın biyere kıpırdamayın gelmeyinde almam eve dedim. Yani kayınvalidem kayınpederim dört dörtlük diyemem ama haklarınıda yiyemem asla yalnız bırakmazlar. Kendi annem babamda aynı şekilde. 
tarafından
Malesef kayınpeder karısının kölesi olmuş kaynana desen bırak insanı ****** grubuna bile sokmam hayvanlara hakaret olur.. Benim ailemde senin ailen gibi elim ayağım benim bak bir tane oğlum var belirtisi yok diye evde perişan olur diye aldılar bakıyorlar gözüm arkada kalmıyor allah razı olsun elini, ayağını öpsem azdır ailemin..
(1,272 puan) tarafından
Benim annem babamda öyle iyiki varlar.. Eşimde kendi ailesinin ne olduğunu anladı. Eşim 1 senedir çalışmıyordu. Hiç sormadılar ki bişeye ihtiyacınız varmı para göndereyim alışveriş yaparsınız diye. Ama benim babam bizim için kredi çekti. Her gelmesinde 200 300 pazar parası bıraktıda gitti.  Kayınpederimde anca birikim yapsın. Mezara götürecek.
tarafından
Benim bahsettiğimde bu tamam kimse kimseye para vermeye mecbur değildir ama önce maneviyat, düşünce önemli bana bir isteğin varmı deseydi eşimin ailesi ben gene canının sağlığı derdim evladına manevi anlamda kötüyüm kusura bakma demek ne demek ?
(1,272 puan) tarafından
Aynen bende asla parasında değilim Rabbim muhtaç etmesin. Ama evlat evlat senin evladın senin torunun. Atla deve istemiyoruz birazcık destek. Benim anamın babamın karşısına çıkıp ben alırım çocuklarıma ben yaparım diyip böbürlenmesini biliyorsun. Bize icraat lazım. Geçen Kayınpederim geldi dolabımı açtı baktı ne 1 meyve var ne bir sebze. Ben hamileyim 1de kızım var. Bişe bırakmasanda 2  3 çeşit bişe alır gelirsin bende gerçekten düşünüldüğümü önemsendiğimi elinden geleni yaptığını anlarım. Dolabı kapattı gitti. İnsanın inan zoruna gidiyor. Evladım için zoruma gidiyor benim eşim onun oğlu azcık vicdan yani.
(1,272 puan) tarafından
Maalesef tırnağın varsa başını kaşıyacaksın. Bu zor günlerimizde biz kimin ne olduğunu anladık. Ben biliyordum gerçi ama eşimde görmüş oldu. Eşim benim babama baba sıkışığım elden şu kadar borcum var dedi babam tamam oğlum ben destek olmaya hazırım dedi. Eşim dedi ki ben babama söylesem 40 tane laf yerdim diyor.
0 oy
(2,078 puan) tarafından
Bu yaşadıklarından dolayı o kişilere insan değiller, karektersizler, insan olan benim ailem demen de hiç hoş olmamış, bu hastalık öyle birşey ki anne evladını attı, covitli birini karşılamak hastanede ziyaret etmek nedir arkadaşım, görümcem çok kötü yanında olmayı çok isterdim ama gidemiyorsun yanında olamıyorsun bizimde bize muhtaç evlatlarımız var gidip o riski almak ahmaklık olur, soruyorum sana görümceme ziyarette bulunmuyorum diye karektersiz mi oluyorum yarın ilk iş ziyaret etmek olcak :) 
tarafından
Yoo gayet hoş oldu cuk oturdu o insanlara bu söylediklerim sadece şuanda değil normal hayattada gebersen arayıp sormazlar bir anne bir baba nasıl evladını aramaz el dediğim insan bile asansöre 1 tas çorba bıraktı bende tabiki evime gelsin riske girsin demiyorum maneviyat sevgiden bahsediyorum düşünceden bahsediyorum insan ne olursa olsun evladına ben manevi anlamda kötüyüm demez bizim kadar kim kötü olabilir memleketten buraya gezmeye gelmiş biri bunu söylerse benim ona bunları söylemem az bile evet gene yazıyorum benim ailem insanlıktan nasibini almış benim annem asansöre çorbamdan tut meyveme kadar koydu o şekilde ulaştırdı bana ben riskli bir durumdayım insan hiç birşey yapmıyorsa bile aramaz mı, mesaj atmaz mı?? İnsanlık öldümü senin görümcen bu kadar kötü durumdayken sen kendisini aramıyor musun yada deseki allah rızası için kapının önüne 2 ekmek 1 tas çorba bırak dese bırakmayacak mısın??? Lütfen bilip bilmeden bu şekilde yargılayıcı yazılar yazma sonuçta birbirimizi tanımıyoruz ve senin rahatsız olmanı gerektiren bir durum yok herkesin düşüncesine saygılı olmak gerekiyor
0 oy
(3,213 puan) tarafından
Her insan aynı koşullara sahip olmuyor o yüzden onlar insan değil ben insanım demek doğru değil bence. İnsanları sınamak Allaha mahsustur yem atıp not vermek çok yukarıdan bir tabir bana kalırsa. Bana bir şeyler yollar mısınız derken sevgi yollamanızı istediğini kadın anlamamış olabilir çünkü öyle bir anlam çıkmıyor. 
tarafından
Canım emin ol o çok iyi anladı ne demek istediğimizi o insanı tanımadığınız için size yanlış geliyor başından beri aramıyor bunu yazmadan öncede aynıydı o
0 oy
tarafından
Aynen vala cnm anne baba olrak nasil böyle oluyolar ya
tarafından
Allah merhamet versin ne diyeyim
tarafından
Aynn yaa
0 oy
tarafından
Canim hemfikir degilim ben. Esinin anne babasinin yanlislari olmus olabilir, insanlar evlendikleri insanlara uymak zorunda kalabiliyor cogu zaman. Vurdumduymaz olamiyorsun cunku dibindeki senin basinin etini yiyor bu seferde.. Icinde bulundugun durumu senden iyi kimse bilemez ne seninkini ne de kaynanan ve kayinbabaninkini. Belki adam gelecekti ama o kadinla nasil gelsin?

Eger ki bakis acin gibi bakarsak ailen yasak saatini dinlemeden yaninda kalabilir ve bunu polise diyebilirdi. Kendi ailemiz soz konusu olunca iyi yonune bakabiliyoruz her konuda, esimizin ailesine benimki bunu yapti onunki yapmadi  yanlis bakis acisi bence. 

Benim hayattaki tecrübem kimseden birsey beklemeyeceksin, sadece esinnnn.. Az beklenti cok mutluluk..
tarafından
Kalacaklardı benim ailem ama ben gidin oğlumu eve götürün dedim eşimde ailesi için benimle aynı duyguları paylaşıyor o yüzden içim rahat benim

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 373 göst.
20 Mart 2021 Diğer kategorisinde Hilaltmz (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 147 göst.
20 Mart 2021 Diğer kategorisinde Hilaltmz (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 185 göst.
+2 oy
24 cevap 938 göst.
9 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

380,213 soru

11,383,577 cevap

34,881 kullanıcı

...