Yaptığını asla onaylamıyorum ama sanki gazinolara pavyonlara kumarhanelere gitmiş gibi muamele edilmesini de haksızlık olarak görüyorum. Onların vücudu bizden çok daha farklı biz duygusal anlam veriyoruz ama onlar için bizimle olan dışındakiler ihtiyaç karşılama. Ve bunu ortalama 3 günde bir gidermek zorundalar. Çünkü ağrı kramp vs yaşıyorlar. Benim ergenlikte bir oğlum var doktorlardan duyduğum ve okuduklarımı söylüyorum. Yani önce fizyolojilerini anlamamız gerekiyor. Ve ruhsal boyutu var. bebek olduktan sonra yani biz anne olduktan sonra bizim 'kutsal' laştığımızı düşündükleri için bizden bir parça uzak kalabiliyorlar ya da biz bebeğe çok ilgi gösterince kendileri bunu teklif edecek cesareti gösteremiyorlar. Biz reglken karnımız ağrıdığında nasıl sıcak su torbası kullanıyorsak (örneğin) onların da sıcak su torbası bu. Evet seninle konuşup seninle devam etmesi gerekiyordu ama bir sebeple seni gözünde dokunulmaz kılmış ve başkasına gitmeden, evliliğinizi tehlikeye atmayacak bir yolla halletmenin yolunu bulmuş. Bu yol bazen alışkanlık yapar. Ağzından laf alırken gösterdiğimiz anlayışı bu sorununu (alışkanlığını) gidermekte de göstermemiz lazım.. Hamileliğimizde ve lohusalığımızda onlar da bizden farklı ama kendilerince zor bir süreç geçiriyorlar değişiyorlar koşullara ayak uydurmaya çalışıyorlar başka sorun yaşanmayan evliliklerde (sadakatsizlik, şiddet vs yoksa) hemen ayrılmak, burnunu sürtmek, yarışa, güç savaşına girmek yerine böyle düşünüp çözüm bulmak taraftarıyım...