Valla harika yaparım mütevazi olamıciim pirinci öğleden ılık suya koyarım akşama kadar ıslanır sonra bolca yıkarım bütün nişastası gider. Sıvı yağ ve tereyag koyarım tenrecereye tel şehriyeyi kavururum yakmadan sonra pirinçleri koyarım bolca kavururum kaynar su koyarım göz kararı tuzunu atarım en küçük gözde en kısık ateşte 3 dk da pişer pilavım. Altını kapayınca karıştırırım bütün buhar dağılır kapagını kaparım 1 saat kadsr demlense yeter harika olur
Benim.sirrim yapmamak ben yillardir yiyemiorum.esimde benim.yuzumden yemior
Önce pirinçleri kaynar suda ıslatırım en az yarım saat önce ama ben sabahtan da ıslatıyorum.
Sonra pirinçleri süzerim iyice yıkarım suyu duru olana kadar.
Şehriyeyi yağda kavururum.
Üzerine pirinçleri ekler kavururum.
Ölçü ise 1'e 1 buçuk bardak kaynar su.
Tavuk bulyon da koyarım bazen kaynar su ile ıslatırım o zaman pirince ekstradan tuz atmaya gerek olmuyor.
Pirincin üzerine suyunu koyduktan sonra altını kısıp hiç karıştırmam. Suyunu çekince altını kapatır üzerine kağıt havlu koyup kapağı ile kapatıp dinlenmesini beklerim bir kaç dk.
Harika pilav yapanlara bakmaya geldim
1,490,156 soru
24,354,038 cevap
346,642 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın